ادامه واکنش‌ها به سقوط و مرگ ابراهیم رئیسی و همراهانش

در یکی از قابل توجه‌ترین واکنش‌ها «تام تاگندات»، وزیر کشور بریتانیا با همرسانی ویدیویی از نیمه‌افراشته شدن پرچم سازمان ملل به احترام ابراهیم رئیسی نوشت: «این اقدام برای رئیس جمهوری اسلامی ایران است یا هزاران نفری که او کشته است؟»

وزیر کشور بریتانیا روز دوشنبه هم در واکنش به پیام تسلیت اتحادیه اروپا به مناسبت مرگ ابراهیم رئیسی در ایکس نوشت :«من عزادار نیستم و برای او سوگواری نخواهم کرد.»
او با اضافه کردن پیام تسلیت شارل میشل، رئیس شورای اروپا افزود: «رژیمی که رئیسی را رئیس جمهوری می‌داند، هزاران نفر را در ایران به قتل رسانده و مردم ما را در بریتانیا و در سراسر اروپا هدف قرار داده است. به همین دلیل من برای او سوگواری نمی‌کنم.»

در همین رابطه سیاستمداران عمدتا جمهوری‌خواه آمریکا در ادامه مخالفتها با پیام تسلیت دولت جو بایدن برای مرگ رئیس دولت سیزدهم جمهوری اسلامی، ابراهیم رئیسی را «قصاب تهران» خواندند و همدردی برای مرگش را تقبیح کردند.

در همین زمینه لیندزی گراهام سناتور ارشد جمهوری‌خواه در نشست استماع سنای آمریکا با حضور آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده گفت که هیچ‌کس نباید به‌خاطر مرگ «قصاب تهران» عزادار باشد.
آقای گراهام در این جلسه افزود: «دوره ریاست جمهوری رئیسی، دوره سرکوب زنان و دختران ایرانی بود و و از داخل خاک ایران به اسرائیل حمله نظامی شد. من برای مرگ قصاب تهران پیام تسلیت ارسال نمی‌کنم، در عوض، به قربانیان قصاب تهران و همه کسانی که هنوز مورد ظلم و ستم و هدف آیت‌الله و یارانش هستند، تسلیت می‌گویم.»

سناتور جان باروسو، عضو کمیته روابط خارجی سنا هم در این جلسه پیام تسلیت دولت جو بایدن برای مرگ ابراهیم رئیسی، را «یک اشتباه وحشتناک» خواند و گفت «من فکر می‌کنم تکان‌دهنده است که این دولت برای مرگ قصاب تهران عزاداری کند و در سوگ قاتلی بنشیند که آمریکایی‌های زیادی را هدف قرار داده، تهدید کرده و به آنها حمله کرده است.»
او خطاب به مردم ایران افزود: «ما در کنار شما هستیم و برای رهایی شما از آیت‌الله‌ها دعا می‌کنیم.»

سناتور جمهوریخواه تد کروز نیز از سیاست دولت بایدن در قبال جمهوری اسلامی انتقاد کرد و ابراهیم رئیسی را «قصاب تهران» نامید و تاکید کرد: «دنیا بدون او جای بهتری است.»

میچ مک‌کانل رهبر اقلیت جمهوری‌خواه در سنای آمریکا هم گفت که ایرانیان ترجیح می‌دهند سیاستمداران غربی از ستایش «قصاب تهران» دست بردارند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا اما در پاسخ به انتقادات در خصوص تسلیت مرگ ابراهیم رئیسی گفت: «موضع واشنگتن در قبال تهران تغییری نکرده و وزارت امور خارجه ایالات متحده در اقدامی که پیشتر نیز سابقه داشته است، کشته شدن رئیسی را تسلیت گفته است.»
او افزود این روالی است که در خصوص رهبران کشورهای مختلف، اعم از دشمنان و دوستان، وجود دارد.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید در حوزه ارتباطات هم با دفاع از پیام تسلیت واشنگتن به تهران گفت: «رئیسی مسئول نقض شدید حقوق بشر در کشورش و بدون شک مردی بود که دستهایش به شدت آلوده به خون بود. با این وجود ما به طور کلی بابت جان باختن هر فردی متاسفیم و همانطور که در شرایط مشابه نیز انجام داده‌ایم در صورت لزوم باز هم تسلیت رسمی می‌گوییم.»
او تصریح کرد که سیاست جو بایدن در قبال جمهوری اسلامی هیچ تغییری نکرده است.

در همین حال ورزشکاران و‌ قهرمانان داخل و خارج از کشور، واکنش‌‌های متفاوتی نسبت به کشته شدن ابراهیم رئیسی و همراهانش در شبکه‌های اجتماعی خود داشتند.

رسول خادم، قهرمان کشتی جهان، متنی از تاریخ بیهقی ‌را از صفحه شخصی محمدرضا شفیعی کدکنی، باز نشر داد و‌ نوشت: این جهان گذرنده دار خلود نیست و بر کاروانگاهیم و پس یکدیگر می‌رویم، چنان باید زیست که پس از مرگ دعای نیک کنند.

علی کریمی، با بازنشر شعر معروفی از احمد شاملو، نوشت: باش تا نفرینِ دوزخ از تو چه سازد، که مادران سیاهپوش، -داغداران زیباترین فرزندان آفتاب و باد-هنوز از سجاده‌ها، سر برنگرفته‌اند.

برادر نوید افکاری، کشتی‌گیری که‌در زمان ریاست ابراهیم رئیسی بر قوه قضائیه در ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ اعدام شد، نوشت: تو این چندسال مادرمو اینقدر خوشحال ندیده بودم.
سعید افکاری در ادامه نوشت: امیدوارم حداقل برای چند لحظه هم که شده ذره‌ای از دردی که ما کشیدیم رو تجربه کرده باشی.

محمدرضا فغانی، داور فوتبال چنین واکنش نشان داد: چه کرده‌اید که مرگتان اینقدر شیرین است؟

بسیاری از ورزشکاران چون کسری مهدی پور، سالار غلامی، سردار پاشایی، وحید سرلک، مجید فلاح، و‌ کیمیا علیزاده، ملی پوش تیم تکواندو بلغارستان با نشر غزلی از حافظ که رئیسی در دیدار با اردوغان آنرا خوانده بود نوشت: خوش باش که ظالم نبرد راه به منزل.

اما در ایران همسر محمدحسین مرادمند بازیکن استقلال با نشر همین مصرع شعر حافظ، از تهدید به حکم جلب و احضار به اطلاعات خبر داد. شقایق محمدی، فقط نوشته بود خوش باش که ظالم نبرد راه به منزل.
همسر مرادمند با اعتراض به احضارش به وزارت اطلاعات نوشت به کدامین جرم و گناه با یک تماس مرا به حکم جلب و احضار به اطلاعات تهدید کردید. به احترام دخترم و تمام دختران سرزمینم، تمام مادران داغ‌دار وطنم و خون‌های ریخته‌شده جوانان وطنم، ایستاده‌ام و جز آزادی که حق همه انسان‌هاست، آرزویی در سر ندارم. بدون ذره‌ای تردید فردا در ساعت و آدرس تعیین‌شده توسط شما حضور خواهم داشت.