تداوم تظاهرات در زاهدان، مسمومیت نگران کننده دانشجویان و نگرانی از سرنوشت پزشکان بازداشتی

در حالیکه جامعه خود را برای تظاهرات هفته آینده آماده میسازد. پنجشنبه شب در تهران در برخی نقاط مردم در محلات خود از جمله تهرانپارس و اکباتان و چیتگر دست به تظاهرات زدند. همچنین دیروز و امروز مردم در زاهدان. با تظاهرات گسترده از مولانا عبدالحمید امام جمعه این شهر حمایت کردند.
معترضان در مناطقی از شهر زاهدان با نصب بنری به مضمون «شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید خط قرمز ماست»، با سر دادن شعارهایی بر حمایت خود را از امام جمعه اهل سنت زاهدان تاکید کردند.
تجمع مردم زاهدان در روز و شامگاه پنج‌شنبه در پی افشای بخشی از اسنادی هک شده خبرگزاری فارس شکل گرفت که در آن عنوان شده که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، گفته است «به جای بازداشت مولوی عبدالحمید باید او را بی‌آبرو کرد و به تدریج از نفوذ امام جمعه اهل سنت کاست».
مولوی عبدالحمید پس از جمعه خونین زاهدان در هشتم مهر ماه و به دنبال کشته شدن نزدیک به یک صد تن از مردم این شهر و همچنین کشتارهای بعدی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در سراوان و خاش، به صراحت رهبر جمهوری اسلامی را مسئول این کشتار دانسته است.
همچنین امروز در چاه بهار نیز مردم دست به تظاهرات زدند و شعار علیه خامنه ای سر دادند. در این میان در تحولی که بسیار نگران کننده بوده است مسمومیت چند دانشگاه در ایران است. شوراهای صنفی دانشجویان کشور از مسمومیت غذایی جمع کثیری از دانشجویان دانشگاه خوارزمی کرج در روز پنجشنبه خبر داد و این موج مسمومیت‌ها را مسمومیت زنجیره‌ای توصیف کرد و اطلاع داد که جمع کثیری از دانشجویان خوارزمی کرج به دلیل مصرف غذای شب گذشته‌ سلف، مسموم شده و دچار تهوع، بدن درد و تب و لرز شده‌اند. و گفته شده که بحران مسمومیت دانشجویان دانشگاه خوارزمی به حدی است که درمانگاه این دانشگاه، سرم و جا برای رسیدگی به دانشجویان ندارد، داروخانه‌ دانشگاه تعطیل است و به دانشجویان دختر نیز حق خروج از خوابگاه در این زمان داده نمی‌شود تا بتوانند خود به وضعیت سلامتی‌شان رسیدگی کنند. این در حالیست که دانشجویان دانشگاه صنعتی اراک نیز پس از استفاده از غذای دانشگاه دچار مسمومیت با علائمی نظیر بدن درد، اسهال و استفراغ شده‌اند.ووضعیت مسمومیت دانشجویان در حدی است که تعدادی از دانشجویان از خوابگاه‌های دانشجویی به بیمارستان منتقل شده‌اند. این در حالیست که چند روز قبل نیز دانشگاه صنعتی اصفهان، دچار مسمومیت شده بودند . در این میان بازداشت و ربودن پزشکان که به مجروحان کمک کرده اند همچنان ادامه دارد. دکتر شورش حیدری، داروساز اهل بوکان که به دلیل کمک به مداوای مجروحان اعتراضات اخیر ماه گذشته به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی با یورش به خانه اش در بوکان او را با کتک و به گونه‌ای خشن بازداشت کرده‌اند و هنوز هیچ اطلاعی در دست نیست و گفته میشود که جان او در خطر است. همچنین دکتر اشکان پویان، پزشک متخصص مغز و اعصاب اهل زاهدان نیز که از روز ۱۳ مهر ناپدید به دست مأموران حکومتی ربوده شده، همچنان اطلاعی در دست نیست. وی در یک مطلب اینستا گرامی گفته بود گلوله‌های ساچمه‌ای مأموران از پشت سر به معترضان برخورد کرده است. و افزوده بود اگر شخصی حمله کند از جلو مورد هدف قرار می‌گیرد نه از پشت سر. به بچه سیزده ساله گلوله زدید، شرم نکردید؟ هر چند ساعت بعد از آن، این استوری حذف و نویسنده آن ناپدید شد. همچنین دکتر ابراهیم ریگی پزشک اهل زاهدان نیز به جرم کمک به مجروحان در تاریخ ۲۱ مهر به دست نیروهای جمهوری اسلامی ربوده شد، و مقامات قضایی گفته‌اند که برای او اتهام محاربه و افساد فی‌الارض صادر شده است، اتهامی که برای آن مجازات اعدام در نظر گرفته شده است. اما در اخرین تحول مینا یعقوبی از تظاهر کنندگان اراک که خانواده وی او را در بیمارستان پیدا کرده بودند و بر اثر ضربات سنگین شکنجه چشمانش و پاهایش کبود شده بود دیشب به خانه برگشت که وضعیت فیزیکی وی نشاندهنده شکنجه و جنایتهایی است که در بازداشتگاههای ایران انجام میشود.
حکومت تمام تلاش خود را به کار گرفته است که فراخوان سه روز هفته آینده را خنثی کند مسمومیت زنجیره ای دانشجویان نیز میتواند بخشی از این فرایند باشد. که در مراسم روز دانشجو بسیج کمتری صورت گیرد. علاوه براین حمله به پزشکان قصدش خنثی سازی کمک پزشکان به مجروحان اعتراضات است. این در حالیست که تداوم بی وقفه اعتراضات حکومت را دچار بحران کرده و نمیدانند که چگونه با این بحران مقابله کنند.