در تداوم تظاهرات و اعتصابات ا مروز پنجشنبه در کردستان تظاهرات و اعتصابات تداوم یافت . تمام شهرهای کردنشین به دعوت جریانات سیاسی کرد شاهد تعطیلی گسترده بودند. سقزو کامیاران و سنندج و پیرانشهرو بوکان و سمیرم و ارومیه همچنان مغازهها را بسته نگه داشته و در اعتصاب هستند. همچنین در مراسم مراسم خاکسپاری حسین زرینجویی در خرم اباد با حضور گسترده مردم برگزار شد ملت شعار علیه حکومت و خامنهای دادند همچنین در کرج و دهدشت و رشت و برخی محلات تهران تظاهرات شبانه انجام شد. در این میان نیویورک تایمز در گزارشی که انعکاس بین المللی داشت به بررسی استفاده از آمبولانس به عنوان ابزار سرکوب توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران در جریان اعتراضات سراسری اخیر پرداخته است.این روزنامه که با چندین معترض در ایران گفتگو کرده، فیلمها و عکسهایی را از دستکم شش نقطه ایران در این خصوص تحلیل و مکانیابی کرده است نیویورک تایمز به نقل از یک شاهد عینی نوشته است که عده زیادی از افراد عادی مثل دختران جوان را پشت آمبولانس دیده است که آمبولانس با چراغهای خاموش آنها را در شهر منتقل میکرده است.استفاده اینگونه از آمبولانس، نقض قانون بینالمللی بیطرفی پزشکی است.
اما در این میان شورا ی حقوق بشرسازمان ملل به دعوت المان و ایسلند یک نشست اضطراری تشکیل داده تا در نشست امروز پنجشنبه دربارۀ تشکیل یک گروه تحقیق بین المللی دربارۀ نقض حقوق بشر در ایران و در پیوند با سرکوب خونین اعتراض های جاری این کشور تصمیمگیری کند. فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، در آغاز نشست اضطراری شورای حقوق بشر سازمان ملل از حکومت جمهوری اسلامی خواست که فوراً به سرکوب خونین تظاهرکنندگان خاتمه بدهد وی خطاب به رهبران ایران گفت که روش های قدیمی کسانی که قدرت را قلعۀ محصور می پندارند دیگر عمل نمی کند. و بالعکس این روش ها بر وخامت اوضاع می افزایند. فولکر تورک در سخنان امروز خود همچنین به دستگیری بیش از چهارده هزار تظاهرکننده ایرانی و محکومیت برخی از آنان به اعدام اعتراض کرد.
وزیر امور خارجۀ آلمان، آنالنا بائربوک، که پیشنهاد دهنده این جلسه بوده نیز گفت تظاهرکنندگان ایرانی هیچ کرسی در شورای حقوق بشر سازمان ملل ندارند و صدای آنان در سازمان ملل شنیده نمی شود. به همین خاطر بر شورای حقوق بشر است که صدای خود را در دفاع از حقوق خدشهناپذیر مردم ایران بلند کند.
جمهوری اسلامی ایران که بسیار نگران از پی آمدهای چنین تصمیمی است نمایندگان ده ها گروه باصطلاح مدنی و اجتماعی را که توسط دولت تهران ساخته شده با خود به نشست این شورا برده و در تلاش است با حمایت روسیه و چین از تعیین گروهی از گزارشگران بین المللی دربارۀ نقض حقوق بشر در ایران جلوگیری کند.
اما در تحولی دیگر دربیانیه دفتر آیت االه منتظری توسط پسرش از حکومت ایران خواست اجازه برگزاری رفراندوم را صادر کند چون این خواسته اصلی مردم شریف ایران است و با تداوم شرایط فعلی احتمال وقوع جنگ داخلی وجود دارد. و چنانچه این مهم انجام پذیرد بدون شک این تصمیم بزرگ و تاریخساز در پرونده حاکمیت جمهوری اسلامی ایران به عنوان الگویی مثبت و اثرگذار باقی خواهد ماند و مردم قدرشناس ایران در حال و در آینده همواره سپاسگزار خواهند بود.
در این میان کانون نویسندگان ایران نیز در بیانیهای سرکوب سازمانیافته در شهرهای کردنشین و دیگر شهرهای ایران به دست نیروهای امنیتی را محکوم کرد و خواستار رساندن صدای مقاومت مردم کرد به جهانیان شد.همچنین اساتید دانشگاه چمران اهواز نیز طی بیانیهای خواستار آزادی دانشجویان بازداشتی، رفع ممنوعالورودی دانشجویان، عدم برخورد خشن و ورود نیروهای امنیتی به دانشگاه شدند.در تجمعات اعتراضی دانشجویان در دانشگاههای کشور نیز بیانیه هایی مبنی بر تداوم اعتراضات صادر شد.
