به گزارش رویترز با استناد به گزارش اخیر سازمان ملل تاثیرات و خسارت اقتصادی ناشی از افت گردشگری ناشی از پاندمی کرونا از سال گذشته میلادی (2020) تاکنون، احتمالا به رقمی بالغ بر 4 تریلیون دلار خواهد رسید. این در حالیست که احتمال ضرر مالی مشابه در سال جاری میلادی نیز مطرح است.
در گزارش مشترک سازمان گردشگری جهانی و کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل آمده که فقدان واکسیناسیون گسترده در کشورهای در حال توسعه در حال ایجاد یک خسارت اقتصادی فزاینده است.دبیرکل سازمان گردشگری جهانی سازمان ملل با صدور بیانیه ای تاکید کرد که توریسم، شاهراه نجات میلیون ها نفر از مردم محسوب می شود و پیشرفت روند واکسیناسیون علیه کرونا در راستای حفاظت از جوامع و حمایت از احیای امن صنعت گردشگری نقشی حیاتی در احیای مشاغل و تولید منابع به شدت مورد نیاز دارد و بسیاری از کشورهای در حال توسعه به شدت به توریسم بین المللی وابسته هستند.
شیوع همه گیری بیماری کووید-19 مسافرت های هوایی در عرصه بین الملل را در بیشتر بازه زمانی سال گذشته میلادی (2020) تقریبا متوقف کرد چرا که بسیاری از کشورهای دنیا از صدور مجوز انجام مسافرت های غیر ضروری خودداری کردند. در حالیکه واکسیناسیون ضد بیماری کووید-19 در جهان به شدت به صورت نابرابر پیش می رود و برخی از کشورها کمتر از یک درصد از جمعیت خود را واکسینه کرده اند در حالیکه بیش از 60 درصد از جمعیت برخی کشورهای دیگر در برابر کرونا واکسینه شده اند، جهان احتمالا شاهد متمرکز شدن خسارت اقتصادی در آن دسته از کشورها با سرعت کند واکسیناسیون خواهد بود. که باعث تشدید ضربه اقتصادی به صنعت توریسم در کشورهای در حال توسعه می شود به طوری که این کشورها احتمالا بیش از 60 درصد کل خسارت تحمیل شده به تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص خواهند داد. سازمان گردشگری جهانی سازمان ملل انتظار ندارد که جهانگردی بین المللی زودتر از سال 2023 میلادی بتواند به سطح قبل از پاندمی کرونا بازگردد.