ابراهیم رئیسی که با نارضایتی بسیاری از جریانهای سیاسی منتقد و همچنین گروههای نخبه اجتماعی و فرهنگی روی کار آمده است و بسیاری روی کار آمدن دولت وی را مترادف با چالش گسترده برای ر منابع ایران می دانند و تاکید دارند که به واسطه روحیه خاص رئیسی که همواره از حوزه عمومی دور بوده است و همچنین بی اطلاعی وی از روندهای سیاسی در کشور، شرایط به گونه است که ممکن است آسیب های بزرگی در حوزه های مختلف به کشور وارد شود.
در عین حال برخی تحلیلگران با توجه به اینکه ابراهیم رئیسی تاکنون از تیم های کارشناسی برای امور اجرایی استفاده نکرده و این موضوع که اساسا تاکنون کار اجرایی نکرده است مزید بر علت خواهد بود که بسیاری از منفعت جویان و کسانی که سال هاست تلاش می کنند تا خود را به قدرت برسانند از این فرصت برای تحمیل افراد موردنظر خود به دولت استفاده خواهند کرد که همین امر موجب آسیب دیدن هرچه بیشتر امور اجرای در ایران خواهد شد.
با این وصف افراد نزدیک به ابراهیم رئیسی عنوان می کنند که دولت وی یک دولت فراجناحی خواهد بود و وی حتی از افراد نزدیک به اصلاح طلبان هم برای اقدامات مدیریتی و کارشناسی خود استفاده خواهد کرد. در همین حال برخی از فعالان سیاسی از تماسهایی از طرف دولت منتخب رئیسی برای مشاوره دادن به وی خبر داده و گفته اند که از طرف وی با برخی از تندروها و منتقدین وی تماس گرفته شده و از آنهتا برای همراهی با دولت و انتقال تجربه ها و انتقادات خود به دولت دعوت شده است. گرچه قبل از روی کار آمدن رئیسی هم برخی از گروه های تندرو به ویژه در بین اصلاح طلبان تاکید کرده بودند که در صورت درخواست مشاوره های لازم را به دولت رئیسی خواهند داد. به نظر می رسد که دولت ابراهیم رئیسی برنامه منسجمی را برای همراه کردن گروه های منتقد با خود اندیشیده و از این نظر در تلاش است تا گروه های بیشتری را با خود همراه کند. بعد از روی کار آمدن رئیسی نیز برخی از تحلیلگران و کارشناسان اجتماعی از ابراهیم رئیسی خواسته بودند که تمام تلاش خود را انجام دهد تا 30 درصد میزان رای خود را به 50 درصد ارتقا دهد.
برخی از کنش گران و تحلیلگران با بدبینی اظهار می دارند که اقدام رئیسی برای قرار دادن منتقدان خود در دایره همراهان دولت و استفاده از آنها به عنوان تیم مشاوره ای یک اقدام هوشمندانه برای مدیریت انتقادها هم هست. دولت رئیسی با این اقدام در واقع منتقدان را از اقدامات تند علیه دولت به صورت تلویحی منع می کند و انتقادات آنها را به جای اینکه در مقابل خود قرار دهد، در کنار خود قرار می دهد. گرچه به نظر می رسد که این اقدام بتواند نوعی رضایت نسبی از عملکرد دولت در خصوص مواجهه با منتقدان فراهم سازد، اما به نظر نمی رسد که برای جریان های منتقد در میان مدت آثار مثبتی داشته باشد.
زیدآبادی یکی از تندرو ترین منتقدان حکومت که البته از مخالفان اصلاحات نیز هست و جزو کسانی است که مدتهاست از یکدست شدن حکومت دفاع می کند، از جمله کسانی است که برای مشاوره دادن به دولت ابراهیم رئیسی از وی دعوت شده است. وی در یک پیام تلگرامی از این دعوت خبر داده و گفته است این آمادگی را دارد که مشاوره های و پیشنهادات خود را به دولت ابراهیم رئیسی ارائه دهد. وی در عین حال گفته است در زمان مناسبی اقدام به انتشار این مکاتبات که با دولت انجام خواهد داد، خواهد کرد.
علاوه بر زید ایادی برخی دیگر از منتقدان سرسخت حکومت نیز اعلام کرده اند که از طرف رئیسی از آنها برای همراهی با حکومت دعوت شده است