به نظر میرسد که شکاف بین گروههای مختلف در حاکمیت در بخشهای پشت پردهی آن، نه تنها یک شکاف واقعی است، بلکه به یک چالش اصلی بین گروههای حاکمیتی تبدیل شده است. در پی انتشار تحلیلی از طرف وحید حقانیان که گفته میشد یکی از مهمترین چهرههای پشت پرده بیت در سالهای اخیر بوده است، این فرضیه هرچه بیشتر تقویت شده است که دو دستگی در داخل بیت موضعی جدی و نه شایعه است.
وحید حقانیان پس از انتشار نتایج رسمی انتخابات ریاستجمهوری 1400، متنی را منتشر کرد که در آن از تلاشهای صبورانه محسن رضایی و امیر حسین قاضیزاده هاشمی، تشکر کرده بود.
وی از این دو نفر که در واقع کاندیداهای پوششی ابراهیم رئیسی بودند به این دلیل که تا آخرین لحظه در صحنه مانده بودند تا انتخابات ۱۴۰۰،، با رنگ و بوی واقعی و رقابتی برگزار شود و میزان مشارکت افزایش یابد، تشکر کرده بود.
حقانیان همچنین در این نامه به حضور همتی تلویحا به عنوان کاندیدایی که ظرفیت جلب حمایت اصلاحات را داشت اشاره کرده و گفته بود در شرایطی که دشمنان از تحریم انتخابات و شعار رای بی رای حمایت میکردند، سران جبهه اصلاحات باید رسما از وی به عنوان کاندیدای این جبهه حمایت میکردند.
به نظر میرسد که منظور حقانیان از سران جبهه اصلاحات، میرحسین موسوی و مصطفی تاجزاده و سعید شریعتی و شکوری راد رئیس حزب اتحاد ملت باشد که نه تنها از کاندیدایی حمایت نکردند، بلکه اصل انتخابات را مخدوش دانستند و حاضر به حمایت از انتخابات و هیچ کاندیدایی نشدند.
اظهارات وحید حقانیان با واکنش تند رسانهی نزدیک به بیت، خبرگزاری تسنیم مواجه شد و در این رسانه با سرزنش شدید وحید حقانیان، تحلیل وی راجع به انتخابات ریاستجمهوری و رفتار نامزدها را اقدامی ناپسند دانسته و گفته بود به واسطهی حضور وی در در بیت رهبری وی باید صرفنظر از تمام تمایلات و تحلیلها و علاقمندیهای خود، در نسبت معقول با شان دفتر عمل کند. همچنین در این شکوائیه گفته شده است که وی باید از ورود به مسائلی که نیازی به آن نیست و یا میتواند دفتر رهبری را در معرض آسیبهای بیجهت قرار دهد خودداری کند.
همچنین این رسانه از اقدام حقانیان به این دلیل که ممکن است به دفتر رهبر انقلاب آسیب بزند و آن را در مظان سوءتفاهمها قرار دهد، انتقاد کرده است.
علاوه بر این در این نامه تاکید شده است که انتشار بیانیه در تحلیل رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری جزو ماموریتهای این معاونت نیست و به همین دلیل انجام آن میتواند اقدامی ناصواب و قابل نقد باشد. در این نامه تند علیه وحید حقانیان تاکید شده است که آیتالله خامنهای همواره بر ضرورت خودداری شخصیتهای نظام از اتخاذ مواضعی که موجب سوءاستفاده دشمن میشود پرهیز کنند.
همچنین این رسانه تلویحا حقانیان به خروج از بیت تهدید کرده است و گفته است که وی در صورتی می تواند به عنوان یک شخص حقیقی در عرصه سیاسی کنشگری کند و یا تحلیلهای خود را منتشر کند و با رسانهها گفتگو کند، که اعلام کند از بیت خارج شده و دیگر در آنجا مسئولیتی ندارد.
اظهارات وحید حقانیان در واقع این فرضیه را با صراحت تایید کرد که انتخاب رئيسی به عنوان رئیس دولت، اقدامی برنامهریزی شده از طرف نظام جمهوری اسلامی برای پیروزی در انتخابات بوده است که در صورت انصراف رضایی و قاضیزاده از کاندیداتوری ریاست جمهوری این فرضیه در بین مردم اثبات میشد و نمایشی بودن انتخابات و پوششی بودن همهی ۵ کاندیدا به تایید میرسید.
دوگانگی در بیت رهبری مدتهاست برای همه آشکار است و اختلاف نظر در داخل بیت که گاهی هم به جدال بین پدر و پسر در بیت تفسیر میشود به خصوص در ماههای اخیر با شدت بیشتری ادامه یافته است.
اوج این اختلاف در روزهایی برای مردم آشکار شد که در پی رد صلاحیتهای گسترده، آیتالله خامنهای در یک گفتگوی زندهی تلویزیونی از شورای نگهبان خواست نسبت به جبران خسارات واردشده به کاندیداها اقدام کند ولی عملا شورای نگهبان این در خواست را رد کرد .