پیشنهادات حجاریان برای بازسازی جریان اصلاحات

حجاریان از تئوریسین های اصلاحات در مطلبی با توجه به چالشهی کنونی برای بازسازی جنبش اصلاحات پیشنهاداتی را مطرح کرده است و سه راهبرد را مطرح ساخته است نخست انکه حاملان اصلاحات می‌توانند حول گزاره‌ای اصلاحات؛ از لبه وضع موجود تا لبه دگرگونی سامان پیدا کنند. که در نتیجه در درون اصلاحات طردها ضابطه‌مند می‌شود. یعنی تنها آن افراد یا گروه‌هایی از سوی مردم و بدنه جریان اصلاحات طرد یا نفی خواهند شد که به بخشی از وضع موجود و عامل بازتولید نابرابری و فساد بدل شده باشند.ثانیاً، راه و مرام و کنش‌های مجموعه فعالانِ بخشی که در محور سیاست حرکت نمی‌کنند اما راه تقلیل مرارت پیش گرفته‌اند، تماماً به‌رسمیت شناخته می‌شود و از این پس دغدغه فعالان حقوق بشر، فعالان کارگری، فعالان محیط ‌زیست و نیز جملگی فعالان مدنی دغدغه تمامی جریان اصلاحات خواهد شد و به این طریق جریان اصلاحات قادر خواهد بود مسئله نمایندگی خود را احیاء کند ثالثاً، پس از یک ظرفیت‌سنجی، کارآیی و مرزهای اصلاح‌پذیری حکومت شفاف خواهد شد. در پس این امر می‌توان پروژه اصلی اصلاحات را که همان مشروطه‌خواهی است، امکان‌سنجی و آن را به پیش راند.
وی تاکید کرده است که در پی این راهبردهای سه‌گانه می‌توان امیدوار بود که در آینده‌ای نزدیک، مرزهایی جدید در جریان اصلاحات به‌وجود آید که به ارائه جریان‌شناسی جدید از این جریان منجر خواهد شد.
علیرغم این سخنان جریان اصلاح طلبی بخاطر مشکل کاراکتری اصلاح طلبان عملا قادر نخواهد بود این سیاستها را در عمل محقق سازد .