روحانی و بحران مسکن و کرونا

حسن روحانی رئیس جمهور ایران روز پنج‌شنبه در مراسم بهره‌برداری از طرح‌های ملی وزارت راه و شهرسازی در برخی از استان‌های کشور، افتتاح طرح های عمرانی با وجود تحریم‌ها و کرونا در کشور را یکی از افتخارات ایران و مایه‌ی سربلندی دانست و گفت جمهوری اسلامی ایران با وجود این مشکلات همچنان به مسیر تکامل خود ادامه می‌دهد. وی همچنین با اشاره به اهمیت حمل و نقل برای کشور آن را یکی از نیازهای ضروری و اساسی کشور دانست و اظهار داشت باید تمهیداتی فراهم شود تا مردم بتوانند در حداقل زمان ممکن به مکان‌های مورد نظر خود دست یابند. حسن روحانی مساله‌ی حمل ونقل ارزان و همچنین توجه به مسائل محیط زیستی را از جمله مهم‌ترین عوامل برای توجه به مساله‌ی حمل و نقل دانست و اظهار داشت باید اقداماتی انجام شود تا امکان انجام چنین اقداماتی فراهم شود.
حسن روحانی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به شیوع کرونا در کشور و تاثیر آن بر مساله حمل و نقل و همچنین گردشگری اظهار داشت با توسعه‌ی حمل و نقل باید بخشی از این مشکلات را مرتفع کرد.
وی در ادامه ضمن تاکید بر شیوع مجدد بیماری که ممکن است محدودیت‌های جدیدی را به جامعه تحمیل کند، اظهار داشت فعالیت اقتصادی، علی رغم فشار این ویروس امکان‌پذیر است. وی با اشاره به محدودیت‌های سنگینی که در اسفندماه و فروردین ماه اعمال شده است، ضمن بیان این موضوع که امروزه آن محدودیت‌ها شدید نیست، افزود فعالیت‌های اقتصادی باید با تاکید بر اصول بهداشتی و رعایت تمام اصول بهداشتی انجام شود. وی خاطرنشان کرد اگر این تمهیدات مراعات نشود امکان ادامه فعالیت‌های اقتصادی وجود نخواهد داشت.
وی تاکید کرد مردم باید در مکان‌های سرپوشیده به طور کامل پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و از ماسک استفاده کنند. وی افزود کشورهایی که اقدام به استفاده اجباری از ماسک کرده‌اند، توانسته‌اند بیماری را نیز تا حدود زیادی کنترل کنند.
حسن روحانی همچنین کرونا را در مراکز استان‌ها کنترل‌شده دانست و گفت اگر دستورالعمل‌ها مراعات نشود ممکن است شرایط پیش‌بینی‌شده‌ و ناخوشایندی ایجاد شود. رئیس جمهور بر ضرورت نظارت کمیته‌ی اجتماعی و فرهنگی بر اعمال محدودیت‌ها تاکید کرد و یادآور شد که محدودیت‌ها باید با هماهگی و مجوز کمیته‌های تخصصی درمانی و اجتماعی و امنیتی صورت پذیرد.
روحانی تاکید کرد کنترل بیماری و اعمال محدودیت‌ها باید با قدرت اقناع و همراهی صمیمانه‌ی مردم صورت پذیرفت و خاطرنشان کرد مناسب است که به جای اعمال زور و بدون استفاده از روش‌های قهری به این هدف رسیده شود.
اظهارات حسن روحانی در خصوص محدودیت‌های شدید در اسفندماه و فروردین ماه در حالی بیان می شود که در هیچ گدام از این مقاطع دولت تمهیدات سخت‌گیرانه‌ای اعمال نکرده است و مردم بیشتر خودشان محدودیت‌ای لازم بهداشتی را رعایت می‌کردند ودولت غیر از تعطیلی مراکز آموزشی و زیارتی اقدام محدود‌کننده‌ی دیگری در این دوره انجام نداده بود.
در عین حال بسیاری از تحلیل‌گران و ناظران تاکید دارند که درباره اقدامی مانند استفاده اجباری از ماسک دولت باید با اقداماتی قهری و با وضع محدودیت تردد و همچنین اعمال جریمه مردم را به استفاده از ماسک ترغیب کند و تنها با توصیه‌های اخلاقی که روشی است که دولت از ابتدای شیوع کرونا در پیش گرفته، نمی‌توان مردم را به استفاده‌ی اجباری از ماسک یا رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی ترغیب کرد.
حسن روحانی در ادامه‌ی اظهارات با اشاره به مشکلاتی که در بخش مسکن بروز کرده است، به تکمیل و افتتاح بیش از یک میلیون مسکن در دولت یازدهم و دوازدهم اشاره کرد و اظهار دشت تا پایان دولت دوازدهم بیش از یک میلیون مسکن دیگر نیز احداث و در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. حسن روحانی تعداد صاحب‌خانه‌ها در ایران را ۷۰ درصد جمعیت دانست و با اشاره به مشکلاتی که مردم در زمینه‌ی اجاره‌بها دارند، آرامش در این زمینه را بسیار ضروری دانست و یادآرو شد دولت باید در این زمینه اقدام و عمل کند. وی افزود برای تامین مسکن برای مردم باید محدوده‌ی شهرها توسعه یابد و زمین‌های اضافی به محدوده‌ی شهری افزوده شده و در اختیار مردم قرار گیرد.
این اظهارات حسن روحانی در خصوص گسترش و توسعه‌ی محدوده‌ی شهرها در حالی عنوان می‌شود که پیش از مجوز رئیس جمهور زمین‌خواران خودشان محدوده‌ی شهرها را توسعه داده و بخش‌های قابل توجهی از محدوده‌ی شهرها را که جزو منابع طبیعی و اراضی کشاورزی و .. محسوب می‌شوند تصرف کرده و به محدوده‌ی مسکونی شهرها الحاق کرده‌اند. روز به روز بخش‌های بیشتری از اراضی کشوری به محدوده‌ی شهری افزوده می‌شوند و دست‌اندازی به محیط طبیعی به بهانه‌ی گسترش و توسعه‌ی شهرها روز به روز در حال افزایش است.در عین حال با وجود افزایش هزینه‌های مربوط به مصالح ساختمانی و با وجود چند برابر شدن قیمت این مصالح، حسن روحانی در ادامه‌ی اظهاراتش با اشاره به مساله‌ی قیمت مصالح ساختمانی اظهار داشت وزارت صمت باید مسئولیت کنترل قیمت مصالح ساختمانی را عهده دار شود و اقداماتی را همراه با ابانک‌ها انجام دهد تا مردم بتوانند صاحب خانه شوند.