دولت و چالشهای اقتصادی کشور

دولت و چالشهای اقتصادی کشور
حسن روحانی رئیس جمهور ایران روز چهارشنبه با اشاره به اقدامات دولت برای رفع مشکلات کسب و کارها که به خاطر کرونا ایجاد شده، اظهار داشت دولت حدود ده میلیارد دلار بری رفع مشکلات کسب‌وکارها در نظر گرفته است. وی افزود این کمک‌ها به صورت تسهیلات، کمک‌های بلاعوض و بسته‌های معیشتی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. روحانی اظهار داشت دولت این اقدامات را به رغم مشکلات و محدودیت‌هایی که دارد انجام می‌دهد و ادعا کرد که دولت مبلغ ده میلیارد دلار برای رفع این مشکلات در نظر گرفته است.
حسن روحانی در ادامه اظهاراتش در خصوص ضرورت اقدامات در زمینه‌ی اقتصادی به سال جهش تولید در کشور اشاره کرد و گفت دولت باید تمام شرایط را آماده کند تا روزهای آینده بتواند با چندبرابرکردن فعالیت‌ها واقعا جهش تولید ایجاد کند. حسن روحانی به تلاش‌ دولت برای رفع مشکلات بخش خصوصی اشاره کرد و اظهار داشت برای جهش تولید باید زمینه‌ برای فعالیت بخش خصوصی در این راستا به خوبی فراهم شود.
البته تحلیل‌گران اقتصادی تردید دارند که دولت از چه طریق قادر به تامین این مقدار خواهد بود و با توجه به محدودیت‌های جمهوری اسلامی در فروش نفت و کاهش شدید قیمت نفت که قیمت نفت ایران را به قیمت نفت در هر بشکه به زیر ۱۵ دلار رسانده است، مشخص نیست دولت این مبلغ هنگفت را که حدود یک پنجم بودجه‌ی کشور است از کجا می‌خواهد تامین کند.
حسن روحانی همچنین با اشاره به اقداماتی که در بخش خصوصی برای رفع مشکلات ناشی از کرونا صورت گرفته است، به اقدامات مثبت بخش خصوصی و تولید برای تامین نیازمندی‌های بیمارستانی اشاره کرد و اظهار داشت علاوه بر اقداماتی که در بخش های دولتی برای تامین الکل و تجهیزلات بیمارستانی صورت گرفته است،‌بخش‌های خصوصی نیز به شکل گسترده‌ای اقدام به تولید در این حوزه‌ها کرده‌اند. وی اظهار داشت دولت در تامین ماسک های موردنیاز بیمارستانی و همچنین ونتیلاتور محدودیتی ندارد و به اندازه کافی در کشور تولید می‌شود و در اختیار بیمارستان‌ها قرار می‌گیرد.
این اظهارات در حالی عنوان می شود که بسیاری از کشورهای پیشرفته‌ی دنیا و با وجودی که خود تولید‌کننده‌ی این تجهیزات هستند، در این زمینه با مشکلات جدی مواجه هستند. گرچه تولید‌کننده‌های زیادی در کشور وجود دارند و به ویژه در خصوص تولید ونتبلاتور یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان اقدام به تولید سه شیفتی در این خصوص کرده ‌است، و تجهیزات تنفسی موردنیاز را با حمایت بنیاد نخبگان انجام می‌دهد، اما به گفته‌ی کارشناسان این ادعا که در حال حاضر هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد، نه تنها ادعایی گزاف است، بلکه به گفته‌ی تحلیل‌گران تنها به بی‌اعتمادی مردم به اظهارات رئیس جمهور دامن می‌زند و بدون ارائه‌ی گزارش‌های دقیق توسط دولت در این خصوص، برای مردم و نیز مختصصان حتی باورپذیر نیز نخواهد بود.
بسیاری از بیمارستان‌هایی که بیماران کرونایی پذیرش نمی‌کنند با مشکلات جدی در زمینه‌ی تجهیزات محافظتی بیمارستانی مواجه هستند و ناگزیر هستند که این تجهیزات را با هزینه شخصی تهیه کنند
وی همچنین با انتقاد از تحریم‌های امریکا، تحریم‌ها را بهانه‌ای برای انتشار ویروس در ایران و نیر ناتوانی دولت در مقابله با ویروس عنوان کرد و به قابلیت انتشار این ویروس اشاره کرد و گفت اگر یکی از کشورها نتواند به درستی با این ویروس مقابله کند، به این علت که همه‌ی جهان به هم متصل است، این ویروس دوباره پخش خواهد شد و دوباره کشورها را آلوده می‌کند. وی افزود الان بهترین زمان بود که امریکا از اشتباهاتش عقب‌نشینی کند و از کار غلطشان عذرخواهی کنند. روحانی گفت الان بهترین فرصت تاریخی برای عقب‌نشینی امریکایی‌ها بود و هبچ کس آنها را ملامت نمی‌کرد.
این درست سخنی است که بسیاری درباره دولت ایران عنوان می کنند و تاکید دارند که الان بهترین زمان برای حکومت ایران بود که اعلام کند به خاطر مشکلاتی که در زمینه‌ی مقابله با ویروس کرونا با آن مواجه است، حاضر است به خاطر مردم و نجات مردم از برخی از مواصع خود عدول کند. اما جمهوری اسامی ایران برعکس، حتی کمک پزشکان بدون مرز را نیز به این دلیل که این کمک‌ها کافی نیست‌، رد کرد.
رئیس جمهور همچنین از دستگاه‌های نظارتی خواست تا با بازشدن مغازه‌ها نظارت کافی داشته باشند که به خاطر افزایش فشار اقتصادی که در این ایام الیجاد شده است، صاحبان کسب و کار برای جبران‌آن قیمت‌ها را بالا نبرند و مردم بتوانند در این ایام باز در شرایط مناسبی به زندگی خود ادامه دهند.