روحانی، گرانی آری قحطی نه

حسن روحانی طی سخنانی در شورای اداری اردبیل از اقدامات دولتش دفاع کرد و گفت سیاست دولت در اداره کشوردرست بوده است و او بدون کوپنی کردن کشور را اداره کرده و با انکه اجناس گران شده اما قحطی رخ نداده است .وی همچنین گفت اماده مذاکره تحت شرایط درست است .
وی گفت در همین تحریم‌ها، از دوستانی که انتقاد می‌کنند، می‌پرسم که در این شرایط سخت که از ابتدای سال 97 با اعمال تحریم‌ها، آغاز شد، آیا دولت کاری نکرده است. بسیاری کارشناسان و برخی نمایندگان مجلس نزد من آمدند و گفتند برای اداره کشور راهی جز کوپنی کردن نداریم. اما ما بدون اینکه کشور را کوپنی کنیم، اداره کردیم و کارشناسان واقعی می‌دانند که چه کار سختی انجام شد.وی افزود امروز همه کالاهای اساسی را به وفور در بازار داریم و در اختیار مردم قرار گرفته است. این را قبول داریم که قیمت برخی کالاها گران شده، اما هیچ کالایی نایاب نشد و قحطی بوجود نیامد. ما زیر بار کوپنی کردن اجناس نرفتیم و این کار بسیار بزرگی بود که دولت انجام داد
این در حالی است که دولت مجبور شده بنزین را جیره بندی کند و در عین حال با افزایش قیمت اجناس کالاهای اساسی بسیاری از خانواده ها از خوردن گوشت محروم شده اند .
وی گفت اگر در شرایط عادی بودیم و تحریم بر علیه ما اعمال نشده بود، امسال حداقل 60 میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم که این مبلغ حاصل نشده و فشار زیادی به دولت وارد شده و دست ما بسته می‌شود.
وی همچنین در مورد دسترسی به منابع مالی بین المللی گفت فقط یک بانک خارجی تعهد کرده بود، 30 میلیارد یورو به ما بدهد که 2 میلیارد یورو از آن قرار بود در راه‌آهن تهران – مشهد هزینه شود اما با اعمال تحریم‌ها این اعتبار محقق نشد، اما باز هم ما دست روی دست نگذاشتیم و روند توسعه و پیشرفت کشور و افتتاح پروژه‌ها متوقف نشد،
روحانی گفت یا باید در برابر دشمنان مقاومت کنیم یا باید ارزشمندترین الماس در اختیار خود را که همان استقلال کشور، مردم‌سالاری، اسلامیت، جمهوریت، منافع ملی و امنیت ملی ماست، به دشمن بدهیم.
وی افزود می‌توانیم ابرقدرتی شویم و استقلال و آزادی خود را بفروشیم. طرح آنها را اجرا کنیم و فرد مورد نظر آنها روی کار بیاید. خونبهای قرن‌ها مجاهدت را بدهیم شاید آن وقت مردم ظاهراً شرایط خوبی داشته باشند و در آن حالت ارز 13 هزار تومانی به یکباره نصف شود و اجناس ارزان شود، اما همه ما اعم از رهبری، دولت، مردم، فرهیختگان و همه و همه تصمیم نداریم، با هیچ قیمتی استقلال، جمهوریت و اسلامیت خود را بفروشیم
.وی افزود ما بین دو حالت هستیم؛ یا رنج و تلخی کوتاه مدت، یا تلخی دایمی برای کشور. ممکن است خوشی موقت بخواهیم و یا رنج و تلخی دایم و یا رنج و تلخی که کوتاه مدت است اما در کنار آن گنج خود را حفظ کنیم.و تاکید کرد که یقیین دارم که از این شرایط سخت عبور می‌کنیم و این خوش‌بینی نیست، بلکه حاصل تجربه و اعتماد به تاریخ کشور است.
وی در مورد مذاکره با امریکا گفت اگر شرایطی باشد که همه اصول ما حفظ شود، جلسه می‌گذارم و مذاکره می‌کنم کما اینکه قبلاً هم این کار را انجام داده‌ایم، برای شرایط امروز مقصر نیستیم و تخلف نکردیم. عهد خود را زیر پا نگذاشتیم و به مردم دنیا و خود دروغ نگفتیم. امروز دولتی روی کار آمده که به هیچ تعهدی پایبند نیست و حتی تعهدات با دوستان خود را زیر پا گذاشته. معاهدات بین‌المللی را نقض کرده، از قراردادهای بین‌المللی خارج شده، زمین کشوری را به متجاوز می‌بخشد و فردی است که با هیچ قاعده‌ای نساخته است.
روحانی گفت امروز روز گله و شکایت نیست، بلکه روز وحدت است و همه باید با هم باشیم. همه دستگاه‌ها باید با هم و در کنار هم باشیم. نمی‌توان گفت که دولت خوب است و دستگاه قضایی بد است. یا دولت و دستگاه قضایی در کنار هم باشند و با مجلس نسازند. یا سه دستگاه با هم بسازیم و بگوییم دیگران خوب کار نمی‌کنند. او گفت همه باید تسلیم قانون اساسی باشیم.منشور حقوقی و میثاق ملی همه ما قانون اساسی است. همه باید در چارچوب آن کار و در همین راستا حرکت کنیم، راه دیگری وجود ندارد. باید به هم محبت کنیم و در چارچوب قانون اساسی با هم تعامل داشته باشیم
.روحانی در مورد انتقادات از رییس جمهور گفت خیلی‌ها به من می‌گویند، از جمله وزیران دولت که چرا رئیس جمهور فلان کار را انجام نمی‌دهد، مگر رئیس جمهور به تنهایی می‌تواند. قانون می‌گوید موضوعات مهم ملی باید به شورای عالی امنیت ملی برود، تازه بعد از تصویب در این شورا، رهبری باید آن را امضاء کند. می‌گویند به مردم بگو، چه بگویم. غیر از قانون اساسی نمی‌توانم عمل کنم.
دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: دشمنانی که سال 97 می‌خواستند ملت ما را به زانو در آورده و به زمین بزنند، امروز کاملاً مأیوس هستند. پیشنهاداتی برای مذاکره می‌دهند که هر زمان ببینیم منافع و حقوق ملت تأمین می‌شود، برای حل مشکلات مردم درنگ نخواهیم کرد.
روحانی تلویحا اشاره کرده که نظر دولت در مورد مذاکره در شورای عالی امنیت ملی با مخالفت رهبر روبرو شده است . تاکید وزیران برای اینکه شما مسایل را به مردم بگویید از همین جنبه است. او خودش قبل از انتخابات معتقد بود که در همین ساختار توزیع قدرت در قانون اساسی میتواند اهدافی را که تبلیغ کرده است محقق سازد ولی اکنون اظهار عجز و ناتوانی و محدودیت اختیارات میکند .