انتقاد جوادی آملی از مدل تصمیم گیریها در جمهوری اسلامی

آیت الله جوادی املی که بعد از جریان جنبش 88 از امام جمعه قم استعفا داد و در مواردی انتقادات را متوجه جریانات حکومتی ساخته ودر مورد تصمیم اخیر نیز خواستار برخورد کارشناسی و با تامل شده است . .وی در سخنانی با اشاره به برخی اعتراضات مردم گفت الآن که یک مشکلی در این جریان پیدا شده، مسئولین یک وظیفه دارند، مردم یک وظیفه دارند اما در خصوص دشمن مشترک هر دو یک وظیفه ویژه دارند.
وی افزود مسئولان ما واقعاً، شرعاً و عقلاً موظف‏ هستند که امور را ارزیابی کنند، دقیق بفهمند که فعلاً مصلحت مملکت چیست؟ و اگر در این خصوص کوتاهی یا اشتباهی کنند واقعاً شرعاً ضامن هستند، این وظیفه آنهاست. وی گفت وظیفه‏‌ای که مردم دارند همان است که دین به ما می‏ گوید به بهترین روش جلوی اشتباهات مسئولان را بگیریم، این وظیفه ماست آتش زدن و امثال این کارها، جز ایجاد آشوب مشکلی را حل نمی‏‌کند.
وی گفت نکته سوم که باید به آن توجه داشت، که هم مسئولان باید آن را ببینند و هم مردم باید آن را ببینند، این دشمن مشترکی است که برای نابودی نظام صف بسته است، بنابراین وظیفه همه مسئولان این است که عالمانه و محققانه، شب و روز تلاش کنند، از اقتصاددانان مملکت مشورت بگیرند و سؤال کنند، اگر اقدامی صلاح مملکت باشد، یقیناً مردم تشخیص می‏‌دهند و به انجام آن رضایت می‏‌دهند. نظام را با تخصص باید حفظ کرد، این به تعبیری از اوجب واجبات است.
جوادی آملی افزود حفظ نظام از اوجب واجبات است، واگر اقدامی محققانه، عالمانه و همراه با شورو مشورت باشد، یک اقدامی خواهد شد که به نفع همه خواهد بود و اعتراض کسی را هم در پی نخواهد داشت.
سخنان انتقادی جوادی املی نشان میدهد که نظام فاقد مدل تصمیم گیری برمبنای تخصص و کارشناسی است و عملا بحرانها و مشکلاتی که پدید می اید ناشی از عدم توجه به نظرات کارشناسی است و اداره کشور برمبنای جهل که در نهایت نظام را به بحرانهای متوالی مواجه خواهد ساخت