روحانی ، روز کارگر و تشریح وضعیت اقتصادی

حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران روز سه‌شنبه در دیدار با کارگران و قدردانی از کارگران نمونه، با بیان این موضوع که هدف از تحریم ظالمانه و غیر قانونی آمریکا فشار به مردم، کارگران و اقشار ضعیف جامعه است گفت کارگران باید با تلاش در عرصه تولید و افزایش صادرات غیرنفتی، با تحریم های آمریکا مقابله کنند. وی افزایش صادرات و کاهش واردات را از جمله عوامل افزایش درامد ارزی عنوان کرد و با بیان این موضوع که امریکا با تحریم‌ها می‌خواهد درامدهای ارزی کشور را کاهش دهد، اظهار داشت راه مقابله با تحریم‌های نفتی امریکا افزایش تولید و صادرات غیرنفتی است.

روحانی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به اینکه برای حفظ ارزش ریال در مقابل ارزهای خارجی باید میزان ارز افزایش یابد، گفت باید نیاز مردم به ارز خارجی کاهش یابد. وی همچنین افزایش تولید گندم و خودکفایی در گندم و بی‌نیازی به واردات گندم را از دیگر موضوعات بااهمیتی دانست که موجب شده تا نیاز کشور به ارز کاهش یابد. وی تاکید کرد با وجود خسارت‌های گسترده‌ای که به زمین‌های کشاورزی و مزارع گندم وارد شده، تنها بخش صادرات گندم از بین رفته و ایران همچنان در زمینه تولید گندم خودکفا خواهد بود.

حسن روحانی در عین حال در بخشی از اظهاراتش به نکته مهمی درباره‌ی نحوه‌ی تخصیص پول از صندوق توسعه ملی اشاره کرد و اظهار داشت پول تخصیص‌یافته از صندوق، باید برای افزایش ظرفیت تولید و ارتقای کیفیت کالاها اختصاص یابد، نه توسعه سالن و تجهیزات.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی اجازه نخواهد داد تصمیم امریکا برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران عملی شود، اظهار داشت آمریکایی‌ها در ماه‌های آینده متوجه می‌شوند که جمهوری اسلامی صادرات نفت خود را با قدرت ادامه خواهد داد. روحانی اظهار داشت دولت اجازه نخواهد داد که ملت تحت فشار باشند و در عین حال تاکید کرد هرچه تولید افزایش یابد مردم هم در رفاه بیشتری قرار خواهند گرفت.  وی در ضمن توصیه به وزارت کار، برای اینکه برای مشاغل در ده سال آینده از امروز برنامه ریزی کند،‌ با بیان ان موضوع که تولید و افزایش اشتغال بدون حضور بانک‌ها و حمایت آنها امکان ندارد، خاطرنشان کرد بانک‌ها باید برای توسعه اشتغال به صحنه بیایند.

. حسن روحانی در در حالی بر نقش کارگران کشور در توسعه اقتصادی کشور افزایش راندمان تولید تاکید می کند که سیاست‌های جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر هیچ گاه بر اساس تقویت و توسعه تولید در کشور نبوده است و وجود قوانین دست و پا گیر و گاه ضد و نقیض در زمینه تولید و اشتغال از جمله مواردی است که همواره جامعه را نسبت به افزایش تولید و نیز سرمایه‌گذاری در زمینه تولید بی‌رغبت کرده است.

در عین حال، تحلیل گران تاکید دارند که افزایش ظرفیت تولید که رئیس جمهور از آن به عنوان تنها راه مقابله با تحریم‌های امریکا و ارزآوری برای ایران از آن یاد می‌کند، در حالی عنوان می شود که به علت تحریم‌های گسترده‌ی بانکی و  تجاری امکان مبادلات تجاری و بین‌المللی برای ایران فراهم نیست و حتی در صورت افزایش چند ده برابری تولید، به علت تحریم‌های گسترده، نه امکان مناسبی برای صادرات محصولات تولیدشده در داخل برای کشور فراهم است، و نه اینکه در صورت صادرات محصولات ایران، به علت محدودیت مبادلات بانکی و تجاری، صادرکننده‌ها قادر هستند ارز حاصل از صادرات را به راحتی و سهولت به کشور باز گردانند. بنا به گفته کارشناسان، برای بازگرداندن اقتصاد ایران به وضعیت متعادل، برای ایران هیچ راهی به جز تلاش برای تعدیل تحریم‌های سخت‌گیرانه امریکا وجود ندارد.