اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی میگوید درباره تهدید اسرائیل به حمله به تاسیسات اتمی «تدابیر لازم اندیشیده شده است» و در همین حال درباره تحریمهای جدید اتحادیه اروپا هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری «دانشجو»، اسماعیل بقایی در نشست خبری دوشنبه بیست و هشتم آبان با اشاره به قطعنامه ۵۳۳ شورای امنیت سازمان ملل که حمله به تاسیسات اتمی را ممنوع کرده است گفت تهدید یا حمله نظامی به این تاسیسات باید با واکنش شورای امنیت سازمان ملل روبرو شود. او همچنین اعلام کرد: «ما تدابیر لازم را برای دفاع از صنعت صلحآمیز هستهای خود را اتخاذ کردهایم.»
وبسایت «اکسیوس» چند روز پیش گزارشی درباره حمله نظامی اسرائیل به تاسیسات طالقان 2 در پایگاه هستهای پارچین در نزدیکی تهران منتشر کرد. به گفته مقامات اسرائیلی و آمریکایی، مرکز تحقیقات نظامی اتمی ایران بوده است و بنا بر تصاویر ماهوارهای این تاسیسات بطور کامل منهدم شده است.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی درباره روابط ایران و آمریکا گفت در طول ۷ دهه «هیچ حسن نیت برای جبران یا ترمیم رفتارهای ناصواب دیده نشده است». بقایی همچنین درباره اظهارات وزیرخارجه مبنی بر آمادگی برای گفتگو با آمریکا و شروط دولت جمهوری اسلامی گفت: «ما عملکرد دولتهای آمریکا را مبنی برای رویکرد خود قرار میدهیم». او همچنین تاکید کرد که کانال ارتباطی ایران و آمریکا، سفارت سوئیس در تهران است و «در این قالب ما هر صحبتی داشته باشیم رد و بدل میکنیم.»
بقایی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواست تا «به دور از فشارهای مخرب» کار خود را ادامه دهد و با اشاره به سفر رافائل گروسی دبیرکل این آژانس، گفتوگوهای دوطرف را سودمند خواند که «برخی ابهامها و سوالات» درباره برنامه هستهای ایران مورد بررسی قرار گرفت.
این در حالی است که محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران چهار روز پیش در گفتوگو با شبکه خبر مدعی شد یکی از چند مرکز هستهای اعلام نشده ایران گاوداری و دیگری یک معدن متروکه بوده که 60 سال پیش در اختیار شوروی بوده و یکی از مراکزی که در باره آن ابهام وجود داشته محل ضایعات فلزی بوده است.
به گزارش «رویترز» قرار است سه کشور اروپایی عضو برجام یعنی بریتانیا، فرانسه و آلمان رسما پیشنویسی را به شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای محکومیت مجدد جمهوری اسلامی به نقض تعهدات برجامی ارائه خواهند کرد.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی همچنین بار دیگر گفت که «ایران به تسلیح روسیه در جنگ با اوکراین نپرداخته است» و تحریمهای اروپا برای ارسال موشکهای ساخت سپاه پاسداران به روسیه «با واکنش ایران مواجه خواهد شد».
بنا بر گزارشهایی که در رسانههای اروپایی منتشر شده است قرار است روز دوشنبه در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل تحریمهایی علیه دولت جمهوری اسلامی تصویب شود که تحریم کشتیرانی از جمله آنها است. عباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی در پستی در شبکه «ایکس» در این باره هشدار داده و نوشته است این اقدام سبب همان چیزی میشود که اتحادیه اروپا خواهان جلوگیری از آن است».