نتانیاهو: اسرائیل بخشی از برنامه هسته‌ای و پدافندهای «اس-۳۰۰» ایران را نابود کرد

بنیامین نتانیاهو روز دوشنبه ۲۸ آبان سه هفته بعد از حمله نظامی اسرائیل به ایران در سخنرانی در کنست، پارلمان اسرائیل، گفت: این حمله به دفاع هوایی و توان تولید موشکی جمهوری اسلامی ایران ضربه زد و «یک بخش خاص» در برنامه هسته‌ای ایران را نیز هدف قرار داد. وی همچنین گفت ایران هنوز یک گزینه دارد که به سوی تجهیز بمب اتمی گام بردارد.

او در توضیح جزئیات بیشتر حملات اسرائیل اعلام کرد که کشورش در پاسخ به حمله ۲۵ فروردین ایران، در عملیاتی محدود، یکی از چهار آتش‌بار پدافند اس-۳۰۰ ایران را از بین برد و افزود که در حمله پنجم آبان «سه آتش‌بار باقیمانده» همین نوع پدافند را نابود کرد.
او افزود که ایران کماکان از توان حمله به اسرائیل برخوردار است اما در آن صورت، اسرائیل را «به هدف خود نزدیک می‌کند».

نتانیاهو گفت: «ما در عملیات خود موشک‌های محور شیعه را مورد اصابت قرار دادیم. ایران هر لحظه، حتی در همین لحظه، می‌تواند پاسخ بدهد اما چنین اقدامی ما را به هدف نزدیک می‌کند».
او در ادامه اعلام کرد «این یک راز نیست که یک بخش خاص از طرح هسته‌ای ایران» در حمله روز پنجم آبان هدف قرار گرفت.

نخست‌وزیر اسرائیل گفت: «ایران گزینه دیگری دارد که آن را دنبال می‌کند و آن، هسته‌ای شدن است، که چنین چیزی می‌تواند همه دستآوردهای ما را معکوس کند».

نتانیاهو تصریح کرد که با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، توان اسرائیل در اقدام علیه برنامه هسته‌ای ایران «مورد بازبینی قرار خواهد گرفت». او توضیح بیشتری در این باره نداد.

بنیامین نتانیاهو در سخنان خود در کنست از اشاره به جزئیات «بخش خاص» در برنامه هسته‌ای ایران که در عملیات اسرائیلی در ایران هدف قرار گرفته، خودداری کرد.

سایت اکسیوس ۲۵ آبان به نقل از مقامات اسرائیلی گزارش داد که سایت «طالقان ۲» در مجتمع نظامی پارچین در ۲۰ کیلومتری جنوب شرق تهران که بسیاری از مقامات ارشد هسته‌ای و سیاسی و نظامی خود ایران هم از آن بی‌خبر بودند، یکی از اهداف اسرائیل بود.

نخست‌وزیر اسرائیل دوشنبه این را نیز گفت که پاسخ اخیر کشورش به توان تولید موشکی و توان تولید سوخت جامد ایران که در موشک‌های برد بلند استفاده دارد، ضربه جدی وارد کرده است.
نتانیاهو در بخشی دیگر از سخنرانی خود اظهار داشت که دولت بایدن با عملیات اسرائیل در ایران موافق نبود اما کشورش «نمی‌توانست بنشیند و واکنشی نشان ندهد».

او مدعی شد که دولت بایدن در مورد عملیات اسرائیل در غزه هم «ملاحظاتی» داشت و انتظار داشت کشورش از ورود زمینی به غزه خودداری کند و بخصوص مخالف شدید عملیات السرائیل در رفح بود.
او افزود اما اسرائیل با وجود هشدار بایدن که تأمین برخی تسلیحات برای اسرائیل را متوقف می‌کند، و این هشدار را هم عملی کرد، در راستای منافع خود کار لازم را انجام داد.

نخست‌وزیر اسرائیل در حالی که دولت بایدن به آخرین هفته‌های کاری خود رسیده، این گله را نیز آشکارا مطرح کرد که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، به او در مورد نحوه عملیات اسرائیل در غزه هشدار داده بود. آقای نتانیاهو افزود:‌«اما من به او پاسخ دادم که با چنگ و دندان می‌جنگیم.»

وزارت خارجه جمهوری اسلامی ۲۸ آبان تهدید به سومین حمله به اسرائیل را تکرار کرد و اعلام داشت که روی کار آمدن دونالد ترامپ هم در انجام این وعده تأثیری ندارد.