به گزارش ایسنا، آقای عراقچی روز دوشنبه ۲۸ آبان با اشاره به حملات مستقیم جمهوری اسلامی به خاک اسرائیل تحت عناوین «وعده صادق ۲ و ۱» گفت که این دو عملیات واکنشی «دفاعی» به اقدامات «تهاجمی قبلی» اسرائیل بودند.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی در پاسخ به سوال فرماندهان سپاه در خصوص زمان اجرای «وعده صادق ۳» گفت: «ما به صراحت اعلام کردهایم که حملات اخیر رژیم اسرائیل مستحق واکنش است و این اقدام را در چارچوب تصمیمات نظام به انجام خواهیم رساند.»
ارتش اسرائیل در تازهترین اقدام خود علیه تهران، بامداد روز پنجم آبان در عملیات موسوم به «روزهای توبه»، تأسیسات نظامی جمهوری اسلامی را هدف قرار داد. در پاسخ به این اقدام اسرائیل، جمهوری اسلامی گفته است که عملیات تلافیجویانهای تحت عنوان وعده صادق ۳ انجام خواهد داد.
اسرائیل نیز به نوبه خود در خصوص حمله اخیر خود علیه ایران گفته است که در دفاع از خود این کار را انجام داده است. عراقچی با رد این ادعا گفت: «تا آنجا که به وزارت امور خارجه مربوط بوده است، ما اعلام کردیم که عملیات اخیر رژیم اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران یک تهاجم جدید است و برخلاف اینکه این رژیم میگوید این حمله برای دفاع از خود بوده است، اینطور نیست.»
وزیر خارجه جمهوری اسلامی با اشاره به اهمیت لزوم تصمیمگیری «هوشمندانه و با درایت» در سیاست خارجی گفت که تصمیمگیری در خصوص پاسخ به این حملات در سطوح عالی نظام انجام میشود و سیاستهای ما بر اساس تحلیل جامع شرایط و جلوگیری از تحریک بیشتر دشمنان شکل گرفته است.
نشریه نیویورک تایمز آمریکا روز ۱۰ آبان به نقل از سه منبع ایرانی گزارش داد که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی دستور حمله تلافیجویانه علیه اسرائیل را صادر کرده است. خامنهای در سخنرانی نماز جمعه پس از کشته شدن حسن نصر الله، حمله تلافیجویانه علیه اسرائیل را «وظیفه منطقی» خواند و یادآور شد: «ما در انجام این وظیفه نه تعلل میکنیم و نه شتابزده عمل خواهیم کرد.»
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در سخنرانی روز دوشنبه خود مدعی شد که «اسرائیل دامهایی برای ایران پهن کرده و خواهان گسترده شدن جنگ به کل منطقه است و میخواهد پای آمریکا را در جنگ بکشاند.» وی افزود باید به «دشمن» نشان داد که آمادگی برای واکنش وجود دارد، زیرا هر نشانهای از ضعف، آنها را به حملات بیشتر «دعوت» خواهد کرد.
عراقچی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «آنچه که جلوی جنگ را میگیرد، در حقیقت آمادگی برای جنگ است. اگر در زمانی که تهدید جنگ وجود دارد، کوچکترین نشانهای از ترس از جنگ نشان دهید، در حقیقت جنگ را بر خود خریدهای و اگر میخواهید که جنگ واقع نشود، باید با قدرت آمادگی خود را برای جنگ اعلام کنید و نشان دهید که آماده جنگیدن هستید. این است که باعث جلوگیری از جنگ میشود.»
وزیر خارجه جمهوری اسلامی همچنین تصریح کرد: بعد از عملیات وعده صادق ۲، وظیفه سیاست خارجی و وزارت امور خارجه این بود که یک بازدارندگی سیاسی ایجاد کند. بازدارندگی سیاسی یعنی اینکه کشورهایی در منطقه و فراتر از منطقه با شما علیه تهاجم دشمن موضع یکسان داشته باشند و این به نوعی خودش یک سپر دفاعی ایجاد میکند.
ایالات متحده و اتحادیه اروپا به دنبال حمله هوایی اسرائیل به ایران از همه طرفها خواستند حداکثر خویشتنداری را برای جلوگیری از «تشدید غیرقابل کنترل» تنش در خاورمیانه به خرج دهند.