پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سبب شد که احتمال مذاکره با ایالات متحده به نسبت قبل کاهش یابد. شاهدش هم حمله رسانههای اصولگرا به هر رسانه و تحلیلگری که کلامی درباره مذاکره بگوید!
ولی آیا این موضوع در دولت اسلمی هم صدق میکند یا رویکرد دیگری در پیش میگیرد؟
سخنان انتخاباتی ترامپ و آنچه درباره عدم تمایل به جنگ گفته یا تاکید بر اینکه دنبال تغییر حکومت در ایران نیست، همه از جمله نشانههایی است که گمانه تمایل ترامپ به مذاکره را تقویت میکند.
از سوی دیگر سفر امروز رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی که به گفته تحلیلگران ممکن است فراتر از موضوعات تخصصی و فنی باشد، یا پیام اخیر نتانیاهو به مردم ایران و اصرار به اینکه اسرائیل خواهان جنگ نیست؛ همه سیگنالهایی است که از سوی طرف مقابل دریافت فرستاده میشود.
در تهران نیز اگرچه در عرصه رسانهها شاهد شکاف عمیقی بین موافقات و مخالفان مذاکره هستیم؛ ولی در سطح حاکمیت شاهد یک نگاه و رویکرد دیگر هستیم.
مصداق این مدعا سخنان امروز عباس عراقچی در حاشیه جلسه هیات دولت است. او گفته: باید مدیریت کنیم تا هزینههای اختلافات ایران و آمریکا کاهش یابد. کانالهای تماس بین ایران و آمریکا همیشه وجود دارد. بعضا اختلافاتی که با آمریکا داریم بسیار اصولی و مبنایی است و ممکن است حل شدنی نباشد ولی باید مدیریت کنیم تا هزینههای آن و تنشها کاهش یابد.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی در مورد سفر گروسی نیز گفته: روحیه گروسی روحیه مثبتی است. امیدواریم با این روحیه مثبت مسیر جدیدی برای همکاری ایران و آژانس ترسیم کنیم.