کره شمالی دوربردترین موشک قاره‌پیمای خود را آزمایش کرد

خبرگزاری کره شمالی از آزمایش موشک قاره‌پیمای جدیدی که آن را «قدرتمندترین سلاح راهبردی جهان» نام نهاده خبر داده که دوربردترین از نوع خود است و مسافتی بیش از هزار کیلومتر را طی کرده است.

کره جنوبی و ژاپن می‌گویند این موشک جدید بیش از ۸۶ دقیقه در آسمان بوده و در آبهای شرقی شبه‌جزیره کره و در ۲۰۰ کیلومتری جزیره ژاپنی اوکوشیری، سقوط کرده است.
وزارت دفاع کره جنوبی می‌گوید این موشک صبح پنج‌شنبه دهم آبان، با زاویه رو به بالا تا ارتفاع ۷ هزار کیلومتری بالا رفته که قابلیت طی مسافت بیشتری را در صورت شلیک از زاویه افقی و رو به پایین را هم داشته است.

پرتاب این موشک جدید قاره‌پیمای دوربرد توسط کره شمالی در آستانه انتخابات آمریکا باردیگر، به افزایش تنش بین دو کره شمالی و جنوبی منجر شده است.

خبرگزاری کره شمالی از کیم جونگ اون رهبر این کشور در محل پرتاب این موشک نقل کرده است که «اقدامات خطرناک دشمن ضرورت تقویت قدرت هسته‌ای کشور را گوشزد می‌کند». او همچنین گفته است که کشورش از موضع خود برای تقویت زرادخانه هسته‌ای کنار نخواهد آمد.

با موشک‌های قاره‌پیمای جدیدی که کره شمالی اخیرا آزمایش کرده است عملا امکان هدف قرار دادن ایالات متحده آمریکا را دارد، این درحالی است که آمریکا می‌گوید نیروهای ارتش کره شمالی با لباس نظامی ارتش روسیه درحال آماده شدن برای ورود به جنگ در اوکراین هستند.

شان ساویت سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، آزمایش موشکی کره شمالی را نقض آشکار چندین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل دانست که به «افزایش تنش‌ها در منطقه و خطر بی‌ثبات شدن آن» دامن می‌زند. او تاکید کرد که آمریکا از تمام توان خود برای دفاع از خود و متحدانش در منطقه استفاده خواهد کرد.

وزارت دفاع کره جنوبی هم می‌گوید موشک قاره پیمایی که روز پنج‌شنبه توسط کره شمالی پرتاب شد احتمالا از سوخت جامد استفاده کرده که قابلیت شلیک سریع‌تر و همچنین برد بیشتر را دارد. دولت‌های کره جنوبی و ژاپن آزمایش موشکی جدید کره شمالی را به شدت محکوم کرده و گفته‌اند که با واشینگتن در باره آن رایزنی خواهند کرد.

این آزمایش تنها چند ساعت پس از دیدار لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، و همتای کره جنوبی‌اش، کیم یونگ-هیون، در واشینگتن انجام شد که طی آن اعزام نیروهای کره شمالی به روسیه محکوم شد.

استقرار نیروهای کره شمالی در روسیه این احتمال را افزایش می‌دهد که سربازان کره شمالی بتوانند به نیروهای روسیه که در اوکراین می جنگند بپیوندند.

سازمان اطلاعات کره جنوبی دو هفته پیش در وب‌سایت خود عکس‌هایی از جمله تصاویر ماهواره‌ای ارائه کرد که حرکت کشتی‌هایی را در نزدیکی بندر کره شمالی نشان می‌داد که به‌گفتهٔ آن‌ها متعلق به نیروی دریایی روسیه هستند.

معاون سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز هفتم آبان گفت ایالات متحده به این نتیجه رسیده که کره شمالی در مجموع حدود ۱۰ هزار سرباز اعزام کرده است تا در شرق روسیه آموزش ببینند.

مارک روته، دبیرکل ناتو، نیز روز دوشنبه پس از جلسه‌ای که در آن مقامات کره جنوبی اطلاعات خود در این زمینه را در اختیار مقامات ارشد ناتو قرار دادند، گفت: «تعمیق همکاری‌های نظامی روسیه و کره شمالی هم برای امنیت منطقه اقیانوس آرام و هند و هم امنیت منطقه اروپا- آتلانتیک یک خطر جدی است».