علی خامنهای که پس از نزدیک به پنج سال، روز جمعه ۱۳ مهر، برای نخستین بار، نماز جمعه را در تهران برگزار میکرد، در سخنرانی که با حضور مقامات عالی حکومتی و نظامی از جمله روسای سه قوه برگزار شد، در سخنانی که همراه با تهدید دوباره اسرائیل به نابودی و هم پیمانانش بخصوص آمریکا بود سعی به امیدواری دادن به حزبالله کرد و با توهم به رهبری جهان اسلام از عملیات حماس در هفتم اکتبر تقدیر کرد و گفت حمله موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل، مانند «طوفان اقصی» اقدامی «مشروع و لازم» بود.
وی در شرایطی این سخنان را عنوان کرد که حملات موشکی جمهوری اسلامی در روز سه شنبه دهم مهر انتقادهای گسترده ای را در جهان به دنبال داشت و حتی دبیرکل سازمان ملل متحد آن را محکوم کرد.
او در جریان نماز جمعه تهران و مراسمی که تحت عنوان «بزرگداشت حسن نصرالله» دبیرکل کشته شده حزب الله لبنان، و همراهانش از جمله عباس نیلفروشان، معاون فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار شد، افزود: «احکام دفاعی اسلام، قوانین خودمان و قوانین بین المللی تکلیف ما را مشخص کرده است و آن این که هر ملتی حق دارد از خانه و خاک خود در مقابل متجاوز دفاع کند.»
حملات گروه های نیابتی تهران از جمله در غزه و لبنان، بارها غیرنظامیان اسرائیلی را نیز هدف قرار داده است.
علی خامنهای در ادامه دفاع از گروه های نیابتی جمهوری اسلامی تحت عنوان «ملت» فلسطین و لبنان اضافه کرد که «هیچ کس حق ندارد اعتراض کند» که چرا آنان مقاومت می کنند و تاکید کرد کسانی هم که از ملت فلسطین دفاع می کنند، به تکلیف و وظیفه خود عمل می کنند.
جمهوری اسلامی حامی اصلی مالی و نظامی گروه های حماس و حزب الله است که از سوی ایالات متحده و شمار زیادی از کشورهای جهان به عنوان گروه های تروریستی شناخته می شوند.
علی خامنهای در نماز جمعه این هفته تهران که ۳ روز پس از حملات موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل و ۳ روز قبل از نخستین سالگرد حمله گروه شبه نظامی حماس به جنوب اسرائیل برگزار شد، در سخنانش با مشروع دانستن کمک به فلسطین و لبنان از حمله حماس به اسرائیل در ۱۵ مهر سال گذشته دفاع کرد.
در این حمله، دست کم ۱۲۰۰ تن کشته شدند که اکثر آنها غیرنظامی از جمله کودکان بودند. همچنین بیش از ۲۵۰ تن به دست شبه نظامیان حماس گروگان گرفته شدند و به مخفیگاه های این گروه در غزه منتقل شدند. اکثر آنها غیرنظامی بودند و در میان آنها، کهنسالان و کودکان نیز وجود داشتند.
او همچنین با اشاره به کشته شدن دبیرکل حزب الله لبنان از مردم این کشور و نیز اعضای این گروه شبه نظامی خواست «ناامید نشوند.»
او بدون اشاره به دستاوردهای حمله حدود ۱۸۰ موشک بالستیکی ایران به اسرائیل گفت که تهران در پاسخ خود به تلآویو «نه دچار شتابزدگی خواهد شد و آن را به تعویق خواهد انداخت».
رهبر جمهوری اسلامی در اظهارات خود بر تقویت «جبهه مقاومت» از «افغانستان تا یمن» تاکید کرد.
در این مراسم، مسعود پزشکیان رئیس دولت چهاردهم، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، و غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی نیز شرکت کردند.
رهبر جمهوری اسلامی آخرین بار در ۲۷ دی سال ۹۸ و در پی کشته شدن قاسم سلیمانیٰ، فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران، به نماز جمعه رفته بود.
نماز جمعه تهران در شرایطی برگزار شد که به گزارش خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران، رئیس پلیس راهور تهران بزرگ روز پنجشنبه ۱۲ مهر از اتخاذ تدابیر امنیتی تحت عنوان «تمهیدات ترافیکی» و «ممنوعیتها و محدودیتها در تردد و توقف» خبر داده بود.
همچنین برخی گزارش ها حاکی از انتقال شماری از سلکنان روستاها و شهرهای نزدیک به تهران به مصلای تهران بوده است.
در همین رابطه ساعتی پس از سخنرانی علی خامنهای، یوآو گالانت وزیر دفاع اسرائیل اعلام کرد که این کشور «غافلگیریهای بیشتری» برای حزبالله در نظر دارد.
گالانت روز جمعه گفت: «حزبالله ضربههای بسیار شدیدی را یکی پس از دیگری دریافت میکند. ما حسن نصرالله را حذف کردیم و شگفتیهای بیشتری در انتظار داریم که برخی از آنها قبلاً انجام شده و برخی از آنها انجام خواهد شد.»
او افزود: «لشکر موشکی و راکتی حزبالله ضربه بسیار سنگینی خورد. بخش قابل توجهی در نتیجه یک عملیات با کیفیت و دقیق تخریب شد. ستاد فرماندهی و کنترل، ارتباطات، کل فرماندهی نیروی نخبه رضوان و در واقع کل فرماندهی دوم و سوم زیردست نصرالله حذف شد.»
گالانت گفت که ارتش اسرائیل «امروز در حال انجام عملیاتی در چندین روستا است و این روند در هر جا که لازم باشد ادامه خواهد یافت تا تمامی زیرساختهایی که حزبالله برای انجام حملات از آنجا برنامهریزی کرده است، نابود شود.»