در حالی که وضعیت آلودگی هوا روز به روز نگرانکنندهتر میشود و با ادامهی تعطیلی مدارس در بسیاری شهرهای ایران و منجمله تهران به دلیل این آلودگیها، وزیر آموزش و پرورش از تغییر استانداردهای هوای پاک به منظور عدم تعطیلی مدارس خبر داد. یوسف نوری با انتقاد از تکرار تعطیلیهای مدارس، با بیان این موضوع که ضربهای که تعطیلی مدارس به کشور وارد می کند قابل جبران نیست، گفت باید برای تعطیلی بدون برنامه مدارس فکری کرد.
وی که این اظهارات را در هزارو بیست و چهارمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش عنوان میکرد، اظهار داشت برای تعطیل کردن مدارس باید شاخصهای جهانی در نظر گرفته شود.
وی در ادامه افزود اگر تعطیلات مدارس به این نحو ادامه پیدا کند، بچهها چطور میتوانند اجتماعی شوند و برای بر عهده گرفتن مسئولیتهای اجتماعی آماده شوند.
نوری تصریح کرد دانش آموزان باید با چالشهای اجتماعی مواجهه شوند تا بعداً وقتی در شرایط این چنینی قرار می گیرند، بتوانند تصمیمات درستی بگیرند.
وی همچنین اظهار داشت برای جلوگیری از تعطیلی بدون برنامه مدارس، باید تقویم آموزشی و تعطیلات کشور ساماندهی شوند تا وقفه در جریان آموزش و پرورش دانش آموزان ایجاد نشود.
نوری در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد باید یک ماده واحده که تمام جوانب تقویم آموزشی در آن در نظر گرفته شده تهیه و تدوین شود تا آموزش و پرورش مناطق آموزشی خود را بر اساس آن ساماندهی کند. وی افزود هرچند جریان آموزش از طریق فضای مجازی پیگیری میشود ولی هیچ چیز جای آموزش حضوری را نمیگیرد.
وی پیش از این گفته بود که برای جلوگیری از تعطیلی مدارس، باید استانداردهای هوای پاک تغییرکند که دیگر دولت مجبور به تعطیلی مدارس نشود.
این نوع سیاستها، عملکرد همیشگی جمهوری اسلامی است. به جای حل ریشهای مسائل با اقدامات موقتی، به صورت کوتاهمدت بخشی از مشکلات را از مرکز توجه خارج میکند، اما در واقع راهحلی حدی برای رفع این مشکلات به کار نمیگیرد.
بسیاری از کارشناسان تنفس این هوای آلوده را که پر از ذرات سمی است، به ویژه برای کودکان بسیار مضر میدانند و تاکید دارند که خطرات این آلودگی برای سلامت کودکان، بسیار بیش از تعطیلی مدارس است.
اما اینکه جمهوری اسلامی برای حل معضل آلودگی هوا، به جای آنکه فشارها برای کاهش آلودگی هوا را که عمدتا ناشی از سوخت سمی و غیر استاندارد بنزین و استفاده از سوخت نامناسب در نیروگاههاست افزایش دهند، تصمیم گرفتهاند که استانداردهای هوای پاک را تغییر دهند که دیگر هوا آلوده نباشد؛ انگار که اگر اعداد تغییر کنند، هوا هم دیگر آلوده نخواهد بود.
