بقایی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، سخنان رییس سرویس امنیتی امآی۵ مبنی بر ۲۰ توطئه بالقوه کشنده ترور و خرابکاری علیه مخالفان جمهوری اسلامی در بریتانیا طی دو سال گذشته را رد کرد.
بقایی گفت: «این ادعاها طی دو سال گذشته بدون کوچکترین مدرک و سندی مطرح شده و قابل پذیرش نیست.»
گفت مقامهای بریتانیایی بهطور مکرر از واژه «بالقوه» در توصیف «اتهامهای ساختگی علیه ایران» استفاده میکنند.
اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی با اشاره به استفاده مکرر مقامات انگلیس از واژه «بالقوه» در توصیف اتهام های ساختگی علیه ایران، اقدام نهادهای امنیتی این کشور در اتهامزنی به جمهوری اسلامی را در راستای سیاست «دشمن سازی» مصنوعی و تحریف افکار عمومی از نقش دولت انگلیس در استمرار نسل کشی فلسطینیان و جنگ افروزی رژیم اسراییل در منطقه دانست و به مقامهای لندن توصیه کرد به جای طرح اتهامهای بیاساس و مباحث گمراه کننده، از نفوذ خود برای توقف تجاوز و جنایات رژیم اشغالگر استفاده کنند.
بقائی همچنین با اشاره به میزبانی لندن از ( به گفته او) برخی گروهها و تشکیلات تروریستی که با سوء استفاده از مفهوم آزادی بیان، به صورت نظاممند به ترویج خشونت و تروریسم و نفرتپراکنی میپردازند، تکالیف حقوقی بینالمللی همه دولتها برای مقابله با تروریسم و تحریک به خشونت را یادآور گردید و خواستار تجدید نظر انگلیس در سیاستهای غیرسازنده در قبال ملت ایران و منطقه غرب آسیا شد.
کن مک کالوم، رئیس اداره امنیت داخلی بریتانیا (MI5) روز سهشنبه در گزارش سالانه خود از “افزایش چشمگیر” تلاشهای جمهوری اسلامی، روسیه و داعش برای انجام “حملات تروریستی” در این کشور سخن گفت و هشدار داد که بریتانیا برای مبارزه با این تلاشها “کاری جهنمی” در پیش دارد.
روزنامه گاردین به نقل از او نوشت “تهدیدهای داعش بازگشته است، در حالی که ایران و روسیه نیز در تلاش برای انجام توطئههای ترور و خرابکاری در بریتانیا هستند.”
رئیس امآی۵ با اشاره به تاثیرات جنگ اسرائیل با گروههای نیابتی ایران در منطقه، از جمله جنگ با حماس در غزه و حزبالله لبنان گفت که “امواج ناشی از درگیری در آن منطقه لزوماً به طور مستقیم به سواحل ما نمیرسد”، اما میتواند به “افزایش تهدیدهای تروریستی” در بریتانیا منجر شود.
مک کالوم تاکید کرد که جمهوری اسلامی در دو سال گذشته، یعنی پس از جنبش زن زندگی آزادی در ایران “پشت توطئه پس از توطئه” در بریتانیا بوده است. به گفته او “پنج توطئه جدید تحت حمایت ایران” توسط امآی۵ و پلیس بریتانیا در سال جاری کشف شده که مجموع آنها از ژانویه ۲۰۲۲ به ۲۰ مورد رسیده است.
به گفته رئیس امآی۵ جمهوری اسلامی “بهطور گسترده از “جنایتکاران” علیه مخالفان خود و “افرادی که تهدیدی برای رژیم تهران تلقی میشوند”، استفاده میکند.
او همچنین هشدار داد “در صورتی که تهران احساس کند که بریتانیا با حمایت از اسرائیل به یکی از طرفهای درگیری در خاورمیانه تبدیل شده است” تهدیدهایش را در بریتانیا گستردهتر میکند.
او درباره روسیه نیز گفت آژانس اطلاعات نظامی روسیه GRU در “ماموریتی مستمر برای ایجاد آشفتگی در بریتانیا و اروپا” فعال است و خاطرنشان کرد که روسیه “برای انجام حملات مخرب خود به شبکههایی از جنایتکاران اتکاء دارد.”
بنا بر تحقیقات اداره امنیت داخلی بریتانیا تعداد اقدامات خرابکارانه برخی کشورها از جمله چین، روسیه و ایران در سال گذشته ۴۸ درصد افزایش یافته است.