جنگ اوکراین، تهدید جدید روسیه، موضع متفاوت در فرانسه و چالشهای جنگ بر نیازهای غذایی افغانستان

به گزارش رویترز و سی ان ان وزارت دفاع روسیه تهدید کرد اگر اقدامات تخریبی اوکراین همچنان علیه اهدافی در اراضی روسیه ادامه یابد، ارتش روسیه به مراکز تصمیم‌گیری در کی‌یف حمله خواهد کرد.
سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت ما شاهد تلاش اوکراین برای خرابکاری و هدف قراردادن اهدافی در خاک روسیه هستیم.وی تأکید کرد که اگر این اقدامات ادامه یابد، ارتش روسیه به مراکز تصمیم‌گیری اوکراین از جمله در کی‌یف که تاکنون از حمله به آنها خودداری کرده است، حمله خواهد کرد این به ادعای اوکراین به حمله به یک کشتی روسی برمیگردد. این در حالیست که روسیه همچنین ناتو را تهدید کرده که در صورت سلاحهای نظامی با وسایل نقلیه اعضای ناتو در خاک اوکراین انها را مورد حمله قرار خواهد داد چون تهدید مشرو عی به شمار میروند .
همچنین در تحولی دیگر رئیس جمهوری روسیه ولادیمیر پوتین، روز چهارشنبه طی نشستی گفت: تحریم‌های مالی غرب علیه روسیه می‌تواند فرصت‌های جدیدی برای این کشور و توسعه آن ایجاد کند.وی در عین حال به مشکلات کشورش در قبال تحریم‌های اعمال شده از سوی کشورهای اروپایی اذعان کرد.ولی تاکید کرد که روسیه منابع و پتانسیل لازم برای مقابله با هر مشکلی را دارد. وی گفت: در نتیجه اقدامات کشورهای غیردوست، بعضی فرآیندهای حمل و نقل و زیرساختاری در روسیه مختل شده است ولی در شرایط فعلی ما به همه این مشکلات به چشم فرصت نگاه می‌کنیم.
وی گفت اعمال تحریم‌ها از سوی کشورهای غربی در واقع به جای مسکو به خود آن کشورها ضربه خواهد زد.پوتین به منابع انرژی به عنوان بخشی از نیازهای ضروری کشورهای غربی اشاره کرد و اظهار داشت: قبلاً تحریم صادرات محصولات نفتی میلیون‌ها نفر در کشورهای اروپایی را تحت تاثیر قرار داده است که البته آمریکا هم از این قضیه مستثنی نبوده است.
همچنین در یک موضعگیری متفاوت در اروپا و فرانسه مارین لوپن نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه در یک نشست خبری در مورد دیپلماسی، اعلام کرد که از روابط نزدیک‌تر بین ناتو و روسیه حمایت می‌کند و در صورت پیروزی در ریاست‌جمهوری، پاریس باید دوباره رهبری نظامی ناتو را ترک کند و از آن خارج خواهد شد..
لوپن تأکید کرد که نزدیکی این روابط به نفع فرانسه و اروپاست و به نظرش این به نفع ایالات متحده هم است؛ اگر چه هیچ علاقه‌ای به دیدن روابط نزدیک چین و روسیه ندارد.
در این میان به گزارش بانک جهانی جنگ اوکراین همان‌گونه که بر شماری از کشورها تاثیر منفی اقتصادی گذاشته، بر افغانستان نیز تاثیرگذار بوده و بحران اقتصادی این کشور را بیش از پیش، عمیق‌تر کرده است.
بانک جهانی در گزارش تازه خود از تاثیرات اقتصادی جنگ اوکراین بر کشورهای جنوب آسیایی ابراز نگرانی کرده و گفته که جنگ در اوکراین سبب بلند رفتن قیمت مواد نفتی و غذایی در بسیاری از کشورها از جمله افغانستان شده است.و افزایش قیمت مواد غذایی در افغانستان، ناامنی غذایی در این کشور را تشدید خواهد کرد.
به گفته بانک جهانی، کشورهای جنوب آسیا شامل افغانستان با افزایش قیمت کالا روبه‌رو هستند و جنگ اوکراین سبب تشدید مشکلات اقتصادی و ایجاد تورم در این کشورها خواهد شد.هارتویگ شفر، معاون بانک جهانی در آسیای جنوبی می‌گوید در دو سال پسین، آسیای جنوبی با شوک‌های گوناگونی چون تاثیرات ناشی از کرونا روبه‌رو بوده است.
در این گزارش توصیه شده که کشورها از یارانه‌های ناکارآمد سوخت که به سود خانواده‌های ثروتمند و کاهش منابع عمومی است، دوری کنند. کشورهای جنوب آسیا نیز باید با وضع مالیات برمحصولاتی که سبب آسیب‌زیست محیطی می‌شوند، به سمت اقصتاد سبزتر حرکت کنند.
بانک جهانی درحالی از تشدید بحران ناامنی غذایی در افغانستان هشدار می‌دهد که پس از برگشت طالبان به قدرت در اواسط اگست سال گذشته میلادی، وضعیت اقتصادی افغانستان بدتر شد و ٩‬٠ درصد از شهروندان افغانستان بیکار شدند.
آمارهای سازمان‌های بین‌المللی نیز نشان می‌دهد که به دلیل فقر گسترده در افغانستان، بیش از ٩‬٠ درصد از جمعیت افغانستان با کمبود مواد غذایی روبه‌رو هستند.