پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان، در ۸۸ سالگی درگذشت

واتیکان با انتشار بیانیه‌ای در روز دوشنبه ۲۱ آوریل برابر با اول اردیبهشت از درگذشت پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان در پس از یک دوره بیماری خبر داد. در این بیانیه به نقل از کاردینال کوین فارل آمده: «امروز صبح در ساعت ۷:۳۵ اسقف رم، فرانسیس، به خانه پدر مقدس بازگشت.»

پاپ فرانسیس در ماه فوریه به دلیل ذات‌الریه دوطرفه در بیمارستان بستری شده و ۳۸ روز در بیمارستان تحت درمان بود. او اخیراً به اقامتگاه خود در واتیکان بازگشته بود.

پاپ فرانسیس با وجود ضعف جسمانی، در روز یکشنبه عید پاک ۲۰ آوریل برابر با ۳۱ فروردین برای آخرین بار در بالکن کلیسای سن‌پیترو حضور یافت و در برابر ده‌ها هزار معتقد دعای این مراسم را قرائت کرد. مسیحیان بر این باورند که در روز عید پاک مسیح پس از اینکه به صلیب کشیده شد، دوباره زنده شده و برخاست. در مسیحیت از این رویداد به عنوان رستاخیز مسیح یاد می‌کنند. در این مراسم نیز کاملاً مشخص بود که وضعیت جسمی‌ پاپ به شدت تحلیل رفته است.

پاپ فرانسیس با نام اصلی خورخه ماریو برگولیو در آرژانتین زاده شده و از سال ۲۰۱۳ رهبری کلیسای کاتولیک را برعهده داشت. او نخستین پاپ غیراروپایی در بیش از ۱۲۰۰ سال گذشته بود. پاپ فرانسیس پس از کناره‌گیری غیرمنتظره بندیکت شانزدهم به‌عنوان جانشین او انتخاب شد.

در روزهای آینده جلسه محرمانه کاردینال‌ها برای انتخاب پاپ جدید در کلیسای سیستین واتیکان برگزار خواهد شد. کاردینال‌هایی از سراسر جهان که زیر ۸۰ سال دارند، اجازه شرکت در رأی‌گیری را خواهند داشت. پاپ بعدی، پانصد و شصت‌ وهفتمین رهبر کلیسای کاتولیک جهان خواهد بود.

پیش از آن، طبق سنت کاتولیک‌ها، مراسم سوگواری ۹ روزه‌ای به مناسبت درگذشت پاپ برگزار می‌شود. انتظار می‌رود رهبران سیاسی و مذهبی جهان برای شرکت در مراسم خاکسپاری پاپ فرانسیس به واتیکان سفر کنند.

دقایقی پس از انتشار خبر درگذشت پاپ فرانسیس، شمار زیادی از رهبران جهان با انتشار پیام تسلیت، یاد او را گرامی داشتند. اورزولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اروپا، پاپ فرانسیس را به پاس تلاش‌هایش برای “ساختن دنیایی عادلانه‌تر، صلح‌آمیزتر و مهربان‌تر” ستود. امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه نوشت پاپ در دوران حیات “همیشه در کنار آسیب‌پذیرترین‌ها و شکننده‌ترین‌ها بود و این کار را با تواضع بسیار انجام می‌داد.”

فریدریش مرتس، صدراعظم احتمالی آینده آلمان نیز با تمجید از “تعهد خستگی‌ناپذیر پاپ برای حمایت از اقشار ضعیف، برقراری عدالت و آشتی”، از درگذشت او ابراز تأسف کرد.

اسحاق هرتسوگ، رئیس‌جمهور اسرائیل نیز در پیام تسلیت خود پاپ فرانسیس را “مردی با ایمان عمیق و شفقت بی‌حد و حصر” توصیف کرده و نوشت او “زندگی‌اش را برای اعتلای فقرا و دعوت به صلح” وقف کرد.

جورجا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا با ابراز تأسف از درگذشت پاپ و ستایش شخصیت او گفت: «مرد بزرگی از میان ما رفت.»

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی نیز در نشست خبری خود در روز دوشنبه، درگذشت پاپ را تسلیت گفت.

پاپ فرانسیس به ساده‌زیستی معروف بود و در آرژانتین، از وسایل حمل‌و‌نقل عمومی استفاده می‌کرد. او پس از انتخاب به مقام پاپی، به‌جای نشستن بر تخت مخصوص، کنار سایر کاردینال‌ها ایستاد و به‌جای سوار شدن بر خودرو لوکس مخصوص، ترجیح داد همراه سایر کاردینال‌ها سوار مینی‌ون شود.