باقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری بعد از جلسه سران سه قوا سخنانی مجددا بر مسئله افزایش مالیاتها به عنوان رکن مهم درآمد حکومتی تاکید کرد وی با بیان اینکه در حوزه راهبردها، بین قوا هماهنگی و وحدت نظر کامل وجود دارد، گفت: هر سه قوه به دنبال این هستیم که کاهش وابستگی بودجه به نفت را بیشتر از گذشته پیش ببریم. وی در مورد کاهش وابستگی به نفت در بودجه ۱۴۰۰ افزود این مسئله بدین معنی است که درآمدهای نفتی را صرف هزینه های جاری نکنیم.
قالیباف با بیان اینکه اهداف عدم تکیه به نفت در بودجه مشترک است، گفت ولی اختلاف سلیقه و روشی که به آن دست یابیم، وجود دارد، لذا مقرر شد هفته آتی روسای کمیته های مصرف و درآمد و همچنین رئیس کمیسیون تلفیق نشستی را با ستاد اقتصادی دولت داشته باشند تا در روش ها و اختلاف سلایق فعلی، با وحدت بیشتری مسائل را پیش ببریم.
قالیباف اظهار امیدواری کرد با این روند بتوان بودجه را از کمیسیون تلفیق به صحن ارائه کرد تا این بودجه که در حقیقت سند زندگی مردم و سند مالی دولت است، به گونه ای عمل کند که معیشت و سلامت مردم را به بهترین نحو پیش ببرد.
وی گفت در راستای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی، اصرار داریم که اولویت را به تولید دهیم تا پیشنهاداتی که در تلفیق به تصویب رسید، پس از رأی در صحن علنی و تایید در شورای نگهبان، مالیات در حوزه تولید کاهش چشمگیری پیدا کند.
وی گفت یکی دیگر از مشکلات اقتصاد کشور دلالی و سوداگری است و گفت در این بخش شرایط سخت مالیاتی را اعمال خواهیم کرد تا افرادی که در این بازار آشفته پول بی زحمت به دست می آورند، اجازه فرار مالیاتی نداشته باشند.
بنظر میرسد که ظاهرا نهاد رهبری قصددارند با فشار بر روی طبقه متوسط منابع اصلی اداره مملکت را از راه مالیات بر طبقات متوسط و مرفه کشور اخذ کنند این در حالیست که فشار مالیاتی اکنون به گونه ای است که عملا امکان اخذ انها وجود ندارد و معلوم نیست چگونه میخواهند ان را افزایش دهند . علاوه براین نهادهای اصلی اقتصادی زیر نظر بیت رهبری عملا خود ازپرداخت مالیت معاف هستند . در روش جدید حکومت قصد دارد درامدهای نفتی را خرج نهادهای نظامی و دخالتهای منطقه ای کند که میتواند تبعات خطرناکی برای جامعه و کشور داشته باشد .
