زنگنه، جهش صادرات فراورده های نفتی و تاکید بر افزایش تولید نفت

بیژن زنگنه در یک برنامه تلویزیونی تاکید کرد که درآن پتروشیمی ها امکان عبور از تحریم ها را فراهم ساخته و گفت تامیتوانیم باید به افزایش تولید نفت بپردازیم قبل از اینکه خریدار این نوع انرژی از بازار خارج شود .زنگنه با بیان اینکه صادرات فرآورده نفتی در سال‌های اخیر جهش چهار برابری داشته است، ویکی از دلایل آن تولید گاز و افزایش گازرسانی بود.
وی با بیان اینکه ظرفیت تولید روزانه بنزین هم‌اکنون ۱۰۷ میلیون لیتر است‌ در حالی که این مقدار در سال ۹۱، ۵۲ میلیون لیتر بود، وی گفت همچنین ۹۵ درصد جمعیت کل کشور هم‌اکنون از نعمت گاز بهره‌مند هستند.وی افزود اگر صنعت پتروشیمی نداشتیم به زحمت می‌توانستیم شرایط تحریم را پشت سر بگذاریم وفروش محصولات پتروشیمی منبع تامین ارز کشور است. این در حالیست که صنعت پتروشیمی در دستان نهادهای حکومتی اسنت و بانک مرکزی میگوید اینها سی درصد پولهای فروش را به مملکت باز نگردانده اند .
وی گفت ما برای کارهایی که در صنعت نفت انجام دادیم هیچ منتی سر مردم نداریم و منت‌دار مردم هم هستیم، اما همکارانمان توقع ندارند تحقیرشان کنند، یعنی همیشه بگویند کاری نکردید. اکنون اگر به من می‌گویند اشکالی ندارد، اما حرمت و زحمت مهندسان را نگه ‌دارند. هر چه می‌خواهند به من بگویند، اما زحمات همکارانمان در صنعت نفت را زیر سوال نبرند.
زنگنه افزود: برخی از آقایان و خانم‌ها در مجلس شورای اسلامی از عملکرد من انتقاد کرده‌اند و من هم در نامه‌ای به رئیس‌جمهوری و خدمت سران قوا اعلام آمادگی کرده‌ام تا در جلسه‌ای با حضور نمایندگان و سران سه قوه حضور یابم و پاسخ دهم. هر قضاوتی که بکنند، قبول دارم.
وزیر نفت با تاکید بر اینکه برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی از روزانه ۲۸۰ میلیون مترمکعب در سال ۹۲ به روزانه ۷۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده که حرکت بزرگی بوده است، وی گفت امیدوارم برداشت گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی را پیش از پایان کار این دولت آغاز کنیم. توتال و سی‌ان‌پی‌سی چین که در این فاز حضور داشتند اما به دلیل تحریم از ایران رفتند. در دوران تحریم هیچ‌کس حاضر نیست با ما کار کند.وی افزود: نظر خودم را می‌گویم زیرا هنوز کشور در این زمینه به نتیجه نرسیده است؛ ما باید همه تلاش خود را به کاربگیریم که نفت را با سرعت بیشتری تولید کنیم اما به این شرط که پول آن را خرج بودجه نکنیم زیرا اگر قرار باشد پول نفت را خرج بودجه کنیم و در ازای آن هزینه درست کنیم، حال چه عمرانی چه جاری، این یعنی بدبخت کردن مردم. باید نفت را تولید کنیم و درآمد آن را به صندوق توسعه ملی اختصاص دهیم تا این صندوق از ذخایر خود برای توسعه طرح‌هایی مانند پتروشیمی‌ها، پتروپالایشگاه‌ها و دیگر صنایع هزینه کند.
این در حالیست که دولتها از منابع درآمدی کشور با افزایش تولید نفت هزینه های جاری خود را افزایش میدهند و یا پولها برای اقدامات امنیتی خرج میشود و کمتر صرف سرمایه گذاری برای تولید میشود .