تداوم واکنش‌ها به اظهارات رییس بنیاد مستضعفان درمورد واگذاری‌ها

در پی اظهارات فتاح رئیس بناد مستضعفین در خصوص این موضوع که بسیاری از اموال بنیاد در اختیار نهادها و اشخاص قرار دارد و این افراد و نهادها این اموال را در اختیار بنیاد قرار نمی‌دهد تا انها را به فروش برساند واکنش‌ها به این اظهارات همچنان ادامه دارد.
در پی این اظهارات سردار ابراهیم جباری فرمانده سپاه ولی امر، در واکنش به این اظهارات با اشاره به اینکه سپاه برای استرداد زمین و سوله موصوف به ملک جماران پیشقدم بوده و از مدتی پیش با معاونین بنیاد برای واگذاری آن به توافق رسیده‌، اظهار داشت واگذاری ملک و مکان‌های مورد نیاز برای اجرای ماموریت‌های سپاه و نیز سازمان‌های دیگر، بر اساس مصوبات شورای عالی امنیت ملی و شورای امنیت کشور صورت پذیرفته است. وی اظهار داشت این ملک در سال ۸۱ و طی فرآیندی قانونی در راستای اجرای مأموریت‌های این نهاد در اختیار یگان حفاظت سپاه قرار گرفته است. وی افزود در ابتدای انتصاب فتاح به ریاست بنیاد این امادگی برای واگذاری ملک به وی اعلام شده است. جباری ملک جماران را یک سوله‌ی مخروبه با کاربری پارکینگ دانست و از آمادگی سپاه برای واگذاری آن خبر داد. وی تاکید کرد عزم سپاه برای واگذاری ملک جدی است و از بی‌اطلاعی رئیس بنیاد مستضعفان در این خصوص ابراز تعجب کرد.
این اظهارات در حالی عنوان می شود که نه تنها ابن ملک بلکه تمامی املاکی که در اختیار سپاه قرار دارد از جمله املاک مصادره‌ای هستند که در مقیاس وسیع در تهران و شهرستان‌ها با هدف واگذاری به محرومین مصادره شده‌اند و توسط بنیاد شهید یا بنیاد مستضعفان یا به مردم فروخته شده‌اند یا آنکه در اختیار نهادهایی مانند سپاه قرار گرفته‌اند.
در همان حال حسام‌الدین آشنا مشاور رسانه‌ای حسن روحانی نیز در واکنش به اظهارات فتاح ضمن انتقاد از عدم شفافیت بنیاد مستضعفین، از اظهارات فتاح در خصوص تصمیم بنیاد به فروش املاک در اختیار این بنیاد انتقاد کرد و با کنایه به اینکه در سال‌های گذشته خریداران املاک مستضعفان خصولتی‌ها، دولتی‌ها و خصوصی‌ها و مستکبران بوده‌اند از اینکه در دوره‌ی جدید هم املاک بنیاد مستضعفان توسط چنین اشخاصی خریداری خواهد شد، به کنایه انتقاد کرد.
موج سنگین مصادره‌ی املاک و اموال خصوصی مردم در سال‌های نخستین انقلاب اسلامی تعداد زیادی از مردم را درگیر و گرفتار کرد و بنا بر شواهد بسیاری از این املاک مصادره شده‌، املاک موروثی خانواده‌ها بودند یا برخی از انها املاک ناچیزی که افراد آنها را با درامدهای شخصی خود تهیه کرده بودند. در اوایل دهه ۸۰ موج واگذاری این املاک به بخش خصوصی انتقادات زیادی را به دنبال داشت و تعدادی از این املاک از مالکین بنیاد مستضعفان و دیگر نهادهای مرتبط خارج شد و به صورت فروش املاک در اختیار افراد حقیقی قرار گرفت. گرچه در سال‌های اخیر دولت اعلام کرده است که دارندگان برخی از این املاک می‌توانند با مر اجعه به این نهادها املاک خود را که قبلا به مصادره درامده دریافت کنند، اما بسیاری از این اموال یا به علت تغییر کاربری و یا به علت اوگذاری به اشخاص ثالث و جابجایی‌های متعدد امکان چنین واگذاری‌هایی را ندارد.
موضوع مصادره‌ی اموال و قرار دادن اختیار مالکیت آنها در اختیار بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی و بنیاد شهید و دیگر بنیادها از ابتدای جمهوری اسلامی مورد انتقادات بسیاری قرار داشته است.