انفجار در کلینیک سینا در میدان تجریش تهران بار دیگر انتقادها از مدیریت شهری در تهران و انتقادها از عملکرد سیستم مدیریت شهری در کنترل بحرانها و حوادث را افزایش داده است. کشته شدن ۱۹ نفر از شهرندان طی یک انفجار در کلینیک سینا در شهر دیگر بار کمتوجهی مدیریت شهری و نظام مدیریت بحران در کشور را در خصوص پیشگیری از وقوع بحرانها گوشزد کرده و کارشناسان و تحلیلگران را به انتقاد از عدم توجه به اقدامات پیشگیرانه واداشته است. ضمن اینکه وقوع این حادثه بار دیگر به گسترش شایعات در زمینهی کمتوجهی به استانداردهای بهداشتی و سلامت نیز دامن زده است. گرچه مدیران شهری در شهر تهران با رد موضوع وجود مواد رادیواکتیو در آزمایشگاه، انفجار در کلینیک سینا را تماما با انفجار کپسولهای اکسیژن مرتبط دانستهاند، و تاکید کردهاند که رادیو اکتیو در این کلینیک نگهداری نمیشده که انتشار آن خطراتی را برای مردم منطقه ایجاد کند، اما در همان حال، مردم محلی از مسدود شدن بخشی از خیابانهای منتهی به محل انفجار گزارش دادهاند.
مدیریت شهری تهران ضمن اشاره به اینکه انفجار به خاطر وجود کپسولهای اکسیژن صورت گرفته است، خاطرنشان کردهاند در بخشی از ساختمام کپسولهای اکسیژن نگهداری میشده و انفجار به دلیل نقص در سیستم برق و گرما رخ داده است. به گفتهی مهدی هاشمی رئیس شورای شهر تهران، پس از شروع آتشسوزی دود به طبقه چهارم این ساختمان که اتاق جراحی بود، منتقل شده و موجب خفگی افراد شده است. این اظهارات در حالی عنوان میشود که بر اساس تصاویر منشر شده طی مدت زمان کوتاهی از آغاز آنش سوزی ساختمان منفجر شده و اگر هم افرا در داخل اتاقها گیر نمیافتادند و در اثر خفگی جان خود را از دست نمیدادند، در اثر انفجار ساختمان که به شکل مهیبی در منطق رخ داده است، خاکستر شده و از بین میرفتند.
پس از وقوع انفجار گزارشهایی در این خصوص که این ساختمان در نوبتهای متوالی در سالهای ۹۴، ۹۶ و ۹۷ اخطار ایمنی دریافت کرده منفجر شده است، اما به گفتهی بسیاری از کارشناسان این ساختمان تنها یک ساختمان از هزاران ساختمان بدون ایمنی در شهر تهران و میلیونها ساختمان بدون ایمنی در سراسر ایران است که در آنها علاوه بر اینکه نکات ایمنی رعایت نشده، هشدارهای ایمنی نیز دریافت کردهاند، اما در عین حال اقدامی برای ارتقای ایمنی ساختمان انجام نداده و در این خصوص نظارتی هم بر ساختمان در خصوص رفع مشکلات ایمنی ساختمان صورت نپذیرفته است. به گفتهی هاشمی در این ساختمان حتی سیستم اطفای حریق نیز نصب نبوده است و با وقوع آتش سوزی امکان استفاده از این سیستم به طور موقت برای اطفای حریق نیز فراهم نبوده است. اظهارات مهدی هاشمی در خصوص ناایمن بودن ساختمان مذکور در حالی عنوان میشود که شهرداری و سازمان پیشگیری از مدیریت بحران شهر تهران به عنوان متولی اصلی بحرانها در سطح شهر تهران در خصوص نظارت بر وضعیت ایمنی ساختمانها مسئولیت مستقیم دارد و بازدیدهای دورهای از ساختمانهای ناایمن و تذکر در خصوص رفع مشکلات ایمنی این ساختمانها از مسئولیتهای شهرداری تهران است. گرچه در خصوص این حادثه افرادی دستگیر شده و بازجوییها در این خصوص ادامه دارد، اما کارشناسان تاکید دارند که هزاران ساختمان ناایمن از این دست در سطح شهر وجود دارد که هر لحظه در معرض وقوع حوادثی به مراتب سهمگینتر و دلخراشتر از حادثه کلینیک سینا هستند و مدیریت شهری تهران اقدامی برای ارتقای ایمنی این ساختمانها و همچنین نظارت بر وضعیت ایمنی آنها انجام نمیدهد.
