علی ربیعی سخنگوی دولت روز دوشنبه ضمن تاکید بر تلاش دولت برای محافظت از اقتصاد در شرایط کرونایی، با بیان این موضوع که نهادهای حاکمیتی تاکنون هزار میلیارد تومان برای کمک به افراد نیازمند در دورهی شیوع کرونا کمکهای نقدی اختصاص دادهاند، اظهار داشت نهادهای زیر نظر رهبری در دورهی کرونا در کنار دولت قرار گرفتهاند. وی در اظهارات خود بر کاهش ناهماهنگیها در بخشهای مختلف کشور برای کمک کردن به نیازمندان تاکید کرد و اظهار داشت رفع این ناهماهنگیها نظام رفاهی کشور را نیز ارتقا میدهد. ربیعی در این خصوص به کمکهایی که توسط ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان، بسیج و سپاه پاسداران برای مقابله با کرونا کمک به اقشار أسیبدیده شده اشاره کرد و به کمکهای غیرنقدی به ارزش سیصد هزارتومان اشاره کرد که قرار است به بیش از سه و نیم میلیون نفر داده شود. وی در عین حال با تاکید بر اینکه دولت سرپاماندن اقتصاد را وظیفهی خود میداند اظهار داشت دولت به اقدامات حمایتی خود از بنگاههای تولیدی و صنفهای مختلف ادامه خواهد داد و تلاش خواهد کرد که در سرپا نگه داشتن اقتصاد آسیبخورده از کرونا و بر رستههای آسیب دیده تمرکز داشته باشد و بتواند موجب کاهش تاثیرهای ثانویه بر سایر رستهها شود. وی همچنین تاکید کرد حفظ تلاش و فعالیت در رستههایی که آسیبهای کمتری دیدهاند در دستور کارها و اولویت دولت قرار دارد. علی ربیعی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره با تلاش دولت برای شادابی بورس با بیان اینکه این موضوع دذ تمام جلسات هیات دولت مورد بحث قرار دارد اظهار داشت دولت از تلاش برای شادابی بورس غفلت نخواهد کرد. وی همچنین بانکها، بیمه، صندوقها و نهادهای عمومی را از جمله مواردی دانست که در راه واگذاری هستند و تاکید کرد دولت تمام تلاش خود را برای شاداب کردن بورس متمرکز کرده است. وی همچنین نگرانیها درباره شرکت مردم در بورس را بیهوده خواند و اظهار داشت مشارکت در بورس یک امر ملی است و تاکید کرد مشارکت در بورس علاوه بر آنکه راهی برای هدایت نقدینگی است، برای مردم نیز میتواند یک سرمایهگذاری سودآور باشد. وی افزود سرمایهی جمعآوری شده از مردم هم میتواند بار دیگر در چرخهی سرمایهگذاری قرار بگیرد. علی ربیعی در حالی از تلاش دولت برای شاداب ماندن بورس صحبت میکند که به گفتهی بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی در واقع دولت نه در تلاش برای شاداب ماندن بورس، بلکه در تلاش برای جبران کمبودهای مالی خود از طریق واگذاری سهام در بورس است. در واقع دولت بر حال جمعاوری منابع مالی در اختیار مردم و استفاده از آنها در راستای جبران نقدینگی خود است که در سال جدید به بحرانی جدی برای دولت تبدیل خواهد شد.
آن چیزی که دولت آن را به عنوان شادابی بورس ترجمه میکند گرچه در حال حاضر منافع اقتصادی زیادی برای مردم دارد، اما در واقع در اختیار گرفتن سرمایهی نقدی مردم توسط دولت تولید پول کاذب برای این عموم مردم است.
مداخله مستقیم دولت در بورس برای سودآور نگه داشتن مردم با هدف جمعآوری منابع مالی مردم به گفته کارشناسان آن هم در شرایطی که زیانده بودن بسیاری از این شرکتها به تایید رسید و در گزارشهای مالی این شرکتها در خود بورس نیز در دسترس است، ممکن است اگر با غفلت مردم همراه شود نتیجه ای جز آسیب دیدن اقتصادی مردم و از بین رفتن سرمایههای اندک بسیاری از مردم نتیجه ای نداشته باشد.
