جمشید چالنگی هستم و با شما خواهم بود در این شماره از برنامه تفسیر خبر از تلوزیون ایران فردا
نگاهی خواهیم داشت به روند بحران میان آمریکا و جمهوری اسلامی ایران
سفر از پیش اعلام نشده مایک پمپئو به عراق و آنچه که وزیر امور خارجه آمریکا از مسئولین عراقی در ارتباط با حشد الشعبی خواسته است و آنچه پمپئو با اروپاییان در ارتباط با ایران در میان گذاشته است.
همزمان با بالا گرفتن تنش ها میان واشنگتن و تهران، افشاگری های فساد مالی رو به گسترش نهاده است و دلار در بازار ارز ایران قیمتی رو به افزایش یافته .
خبر دیگر اینکه بمب افکن های ب ۵۲ آمریکا وارد پایگاه در قطر شده اند پس از به حرکت در آمدن یک ناو دیگر آمریکایی به سوی منطقه، آیا جنگی در پیش است ، چه کسی تمایل به بر افروختن شعله های جنگ در منطقه دارد میان امریکا و حکومت ایران چرا حکومت ایران از بدو پیدایش خود بقای خود را در ادامه بحران هایی مانند جنگ ۸ ساله ایران و عراق یافته است و پرسش های دیگر
میهمانان این شماره از تفسیر خبر آقای علیرضا نوری زاده از استودیومرکزی لندن و آقای اردشیر زارع در تورنتو کانادا
چالنگی : این حکومت همه اش با بحران بوده و حتی آزادی های فردی را هم سلب کرده بودند از جوانان ما ،
نوری زاده : من و شما چون همسن و باهم زندگی کردیم حداقل یادمان است که در چه سنین جوانی و نوجوانی همه جا راه داشتیم و همه جا امکانات وجود داشت در رادیو تلوزیون و مطبوعات همه جا برای ما احترام قائل بودند و جوانان امروز را میبینم که با چه امیدی آمده رفته درس خونده و مثلا وارد مطبوعات شده به محض اینکه یک کلمه اش باب میل آقایون نیست حکم عجیب و غریب صادر میکنند و کاری که با آقای شمس الواعظین کردند قابل گفتن نیست بعد از مدتها آدم فرستاده اند درب خانه اش که آقا را بگیرند، و دختر خانمشان میگوید پدر در مسافرت هستند و شما این موضوع را میدانید او هر کجا که بخواهد برود به شما اطلاع میدهد، و وارد خانه شده اند و خانه را زیرو رو کرده اند . ما با یک رژیم هر کی، هر کی، روبرو هستیم ،همین چند روز اخیر را در نظر بگیرید خطر جنگ مملکت را تهدید میکند هر کس دارد چیزی میگوید.
واین نسل جوان ما که عده ای سوختند در جبهه ها و عده ای معلول شدند و عده ای آواره شدند ، ۷ میلون ایرانی در خارج از کشور حد اقل نصفشان جوانها بودند که زود پیر شدند در گوشه کنار جهان حالا بعضی ها همت داشتند و تو کار شان موفق شدند و بسیاری هم سوختند جناب چالنگی.
چالنگی : و بسیاری هم مانند گلهایی که از درون سنگ بیرون میآیند و رشد میکنند و شکوفا میشوند سراسر دنیا شهد شکوفایی این جوانان هستند. اشاره کردند به آقای شمس الواعظین که ایشان بی پناه هم نیست و در خود حکومت کسانی هستند که با ایشان در ارتباط هستند ولی زیر چنین فشاری قرار گرفته ، حالا آمده آقای زارع، یک عضو حقوقی و قضایی مجلس و گفته خبر نگار حق ندارد هر چیزی را منتقل کند از شما میشنویم رفتار این حکومت را؟؟؟ حقوق اولیه روزنامه نگاران را؟؟؟
زارع: شما که استاد ما هستید و نیم قرن سابقه روزنامه نگاری دارید و در خدمت شما جای سخن نیست ، بهر حال تجربه ای که من در ایران داشتم بعنوان کسی که در مطبوعات فعالیت میکرده در زمان خاتمی ، که دوره اصلاح طلبان بود و آزادی مطبوعات و وارد شدن یک سری نشریات جدید از جمله آقای شمس الواعظین و یک سری روزنامه در کنار دوستانشان مثل آقای سازگارا و بقیه راه انداختند که البته در نوع خود نشریات جالبی بودند و آن دوران قابل مقایسه با دوران بعد از ما که مثلا دوران احمدی نژاد قابل مقایسه نیست واقعاً، در آن دوره شرایطی بوجود آمد که افرادی مثل من وارد حرفه روزنامه نگاری و مطبوعات بشوند که در واقع حرفه اصلی ما نبود من در کار فنی و کامپیوتر بودم و سر از دنیای دیگری درآوردیم که شرایط برایمان فراهم کرده بود ، و خواستیم که از آن فضا استفاده کنیم و ندا های آزادی خواهانه را سازماندهی بکنیم توانستیم از مطبوعات استفاده کنیم که صدای مردم را منعکس کنیم و بدین ترتیب وارد عالم مطبوعات شدیم، اما کسانی که بصورت حرفه ای و به عنوان یک شغل وارد مطبوعات شدند چه در زمان خاتمی و یا بعد از آن در دوره حکومت اسلامی همواره در معرض خود سانسوری قرار گرفته اند حتی زمانی هم که به خارج میآمدند این خود سانسوری ادامه داشت ؟؟در جمهوری اسلامی مطبوعات آزاد ما نداریم.
چالنگی:در ایران الان مدیران تلوزیون سر افراز و ضرغامی و یک تروریست در گروگانگیری دیپلمات های آمریکایی واز آنطرف علی دایی میآیند و افشا میکند در حالی که سایه جنگ بر سر ایران است ؟؟
نوری زاده : این فیلمی که خسرو خوبان یا روح الله حسینیان موجود است این آقا آمد با کمال وقاحت گفت به ابراهیم رئیسی ایراد میگیرند که تو آنجا این همه آدم کشتی ! اولا خودش نکشت؟؟!! خمینی دستور داد ، خوب شرف انسانی کجا رفته است قضاتی بودند که زیر بار این دستور نرفتند و هزینه اش را هم دادند ایشان میگوید به ما بابت کشتن بچه های مردم باید جایزه بدهند و ملت ایران باید از ما ممنوع باشد و به رئیسی میگوید ما آماده هستیم برای کشتن ، امر بفرمایید اطاعت کنیم.
اوائل انقلاب خمینی فرمولی گذاشته بود که کسانی که به مقام وزارت میرسند یا معاونت اینها حتماً باید یک تیر خلاص زده باشند و معمولا شبهای اعدام این افرادی که نامزد مقامات دولت بودند و اینها را به اوین میبردند و در اعدام بچه های ما اینها تیر خلاص میزدند این فرمول همچنان ادامه پیدا کرد تا ۶۷، خامنه ای به این اکتفا نکرد و گفت طرف باید یک سابقه تروریستی و دزی هم داشته باشد اینست که شما مدیرانی مثل عزت ضرغامی و سر افراز و علی عسکری و غفور درجزی، قاتل را میبینید که باشگاه را میگیرد و علی دایی را اخراج میکند ، شما با رژیمی روبرو هستید که اگر خوبانی هم در آن وجود داشتند همه رفتند………
با ما باشید و برنامه تفسیر خبر را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.