تفسیر خبر دوشنبه ۱۳ اسفند

در این شماره از برنامه تفسیر خبر نگاهی خواهیم داشت به:
آنچه که آقای عبدالکریم سروش گفته است از بانیان یا مجریان انقلاب فرهنگی در ایران پس از انقلاب وآنگونه که عنوان داده شده است از فیلسوفان حکومتی در خارج از کشورشیمیدانی که در عرصه فلسفه سخنانی گفته و میگوید آنچه که او گفته باعث واکنش های بسیار از سوی بسیاری از ایرانیان دلبسته به تاریخ خود شده است و از سوی کسانی دور از انتظار تلقی شده و نیز گروهی این سخن را گفته اند که دور از انتظار نبوده است آنچه او در ستایش حکومت فقیه و حکومتداری خمینی بعنوان حکومت دار بی نظیر در تاریخ ایران است.
تاریخ ایران به کنار اما آیا فقه جزو علوم قرن بیستم و بیست و یکم است آیا به اعتبار فقیه بودن از رساله شیخ مفید که حلاج ها را بر دار کردند نمونه باسواد بودن است ؟ و علمی است برای امروز؟ پرسشی است؟ آنچه که خمینی در باب حکومت داری انجام داده مردمان ایران پیش از هرکس حاضر هستند و حاصل حکومت داری او و جانشینانش را میبینند، اما در باره سواد خمینی همین بس که ظریفی، نه محمد جواد ظریف، در رسانه های اینترنتی اشاره میکرد که خمینی چندین سال در عراق بود و زبان عربی را نه تنها نیاموخته بود که زبان فارسی را که نمونه از سواد و علاقه او به عرفان بوده است راهم درست بلد نبود و آیا مولانا شناسی که به او نسبت داده میشود به کار حکومت داری میآید؟ نمونه ای که خمینی گفت و به ظن و گمان و اعتقاد کسانی چون عبدالکریم سروش حکومت داری در قرن بیست و یکم و بی نظیر بودن حکومت خمینی است .
سخن کوتاه، کسانی چون عبدالکریم سروش به فرمان آیت الله خمینی شمشیر برکشیدند بر علیه دانشگاه های ایران در ستاد انقلاب فرهنگی و عطر اسلامی مورد طلب خمینی در انقلاب فرهنگی و کارگزارانی مانند شریعتمداری و سروش، و دور از انتظار نیست که چهل سال پس ازانقلاب خمینی کسانی چون عبدالکریم سروش به ستایش او بر خیزند.
اظهارات سروش همزمان با به مسند قضا نشستن ابراهیم رئیسی شده است خمینی از دیدگاه سروش حکومتداری بی نظیر بوده است و طبعا بزرگترین عدل گستر در ایران نیز صادق خلخالی و ابراهیم رئیسی و دیگرانی چون اینان بوده و هستند تا جمهوری اسلامی بوده و خواهد بود.
میهمانان این شماره از برنامه تفسیر خبر آقایان محمد نوری زاد در تهران و آقای حسن اعتمادی
چالنگی: آقای نوری زاد شما بعنوان یک فیلم سازو نویسنده به ما چه خواهید گفت کدام درست میگویند کیومرث پور احمد ها یا عبدالکریم سروش ها ؟

نوری زاد : کیومرث پوراحمد درست تر میگوید در این چهل سال یکی از فشار های ممتد بر هنرمندان بوده و هنرمندانی که چهره بودند بشدت تحت فشار بوده اند و مجبور بوده اند بمناسبت های حکومتی چیزی بگویند باور میکنید که آقای ناصر عبداللهی به همین دلیل کشته شد چون از این فرد به مناسبت های مختلف آهنگهای خاصی میخواستند، چون این فرد اهل سنت بود. و هنرمندانی که بواسطه فرهنگشان این پوشش غلیظ را ندارد و این پوشش به آنها تحمیل میشود و یک نفاقی را در این چهل سال در جامعه هنری ایجاد کردند هیچوقت هنرمند ما آزاد نبوده که خودش را ابراز بکند همیشه این گزمه های حکومتی بالای سر هنر و هنر مند بوده اند اینست که من حتماً سخنان جناب پور احمد را درست تر میدانم گرچه سخنان عبدالکریم سروش تعجب همگان را برانگیخت ایشان یک شخصیت مولوی و حافظ پژوه است و در حوزه علوم انسانی کار میکند و این سخن اینچنینی او ناگهان اورا از بلندای شخصیتی خودش فرو انداخت باور میکنید که من هنوز باورم نمیشود یک اندیشمند و یک متفکر کسی که خودش را نواندیش میداند چنین سخنان بی بنیاد و بی پایه را به خمینی اطلاق بکند و بگوید از دوره هخامنشیان به این سوی کسی در اندازه ایشان در سواد و علم ظاهر نشده است.و این بی احترامی به شخصیت های تاریخی ماست مثلا خمینی به گرد پای ملک اشعرای بهار از نظر ادبی نمیرسد و ایشان مفاسدی دارد که خواهم گفت .

چالنگی:آقای اعتمادی تفسیر شما را میشنویم حکومت داری یعنی فقیه؟؟؟ آنهم در قرن بسیتم و بیست و یکم ؟ شوخی است یا نمک پاشیدن به زخم مردم است که پس از چهل سال در زیر حکومت فقیه بودند در ایران؟

اعتمادی:اجازه بدهید یک توضیح کوتاه بدهم و بعد به سئوال شما پاسخ بدهم من بعنوان یک کنشگر سیاسی سکولار همیشه اعتقاد داشته ام که در جمع روشنفکران کشور ما اگر چه این عنوان دانشگاهی نیست اما در بین آنهایی که بینش مذهبی دارند و به سکولاریزم و دموکراسی اعتقاد دارند همیشه احترام خاصی را قائل بوده ام و همینجا باید بگویم آقای سروش با صحبت هایی که در مورد خمینی کردند و موضع گیری که در مورد علمی بودن و مملکت داری ایشان نمودند من فکر میکنم ضربه بسیار شدیدی به روشنفکرهای دینی ما زدند بطور مثال آقای نوریزاد یکی از روشنفکرانی هستند که در ایران طبیعتاً دارای گرایشات اسلامی هستند و خودشان را مسلمان میدانند و بشدت از آزادی و حکومت سکولار حمایت میکنند ،سخنان سروش اعتبار کسانی مثل آقای نوریزاد را به زیر سئوال میبرند بخصوص اینکه همین روشنفکران مذهبی خود آقای سروش را بعنوان یک فیلسوف مذهبی و کسی که اهل منطق است پذیرفته بودند ……….
با ما باشید و برنامه تفسیر خبر را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.

یوتیوب فایل صوتی فایل صوتی کم حجم گوگل درایو