تفسیر خبر دوشنبه ۸ بهمن

در این شماره از برنامه تفسیر خبر نگاهی خواهیم داشت به :
بعد از چند روز غیبت که به لس آنجلس رفته بودم برای معرفی کتاب تازه ام بنام فقط صداست که میماند، یا آنچه که امروز رونمایی خوانده میشود، خوشحال شدم از اینکه جوانان بیشترین شرکت کننده ای بودند که شرکت کتاب برگزار کرده بود. جوانانی که دوستان جوان من بودند و مشوق من در انتشار این کتاب ، و فراهم آورنده امکان چاپ سوم این کتاب ، جستجوگرانی که همواره مشوق و عملا زمینه ساز چنین اقدامی بودند سپاس از همه آنها در هرکجای جهان که هستند .
و اما در ارتباط با جوانان ایران نگاهی خواهیم داشت به اوضاع کنونی در ایران و آینده ایران ، مشکلات بسیار است چهل سال بعد از انقلاب اسلامی ایران گفتن ندارد که در بسیاری از زمینه ها بویژه در عرصه های اقتصادی با مشکلات بسیار روبرو شده است، مشکلاتی که در مجموع آینده ای رو در برابر جوانان آینده ای روشن قرار نداده یا از آنها گرفته است. از اینروست که بسیاری از جوانان ایران و نسلهای مختلف پس از انقلاب مجبور به ترک کشور شدند ، چه باید کرد و چه مسیری را باید رفت تا ایران آینده ای روشن برای نسلهای بعد تر داشته باشد چه باید کرد که همه ایرانیان از مواهب و داراییهای کشور خود بهره مند گردند از کودکان سیستان و بلوچستان تا کودکان کردستان ، آذربایجان ، کرمان اصفهان و سراسر ایران. طی چهل سال گذشته مشکلات روز افزون بوده اند و استبداد سیاسی هزاران هزار نفر را روانه زندان و هزاران نفر را روانه دنیایی دیگر و خود ستایی و خود محوری رهبران انقلاب و حکومت اسلامی همچنان ادامه دارد .
میهمانان این برنامه آقایان حشمت الله طبرزدی دبیر کل جبهه دمکراتیک ایران و فعال سیاسی و علیرضا حقیقی در تورنتو کانادا تحلیلگر سیاسی .

چالنگی : آقای طبرزدی شما از نزدیک شاهد جریان امور هستید اگر بخواهند از شما یک جمع بندی در چهل سال پس از انقلاب را برای نسلهای آینده داشته باشید چه خواهید گفت؟ و این کارنامه چهل ساله را چگونه گزارش میکنید؟

طبرزدی: خوب با توجه به اینکه فرصت کوتاه است من به چند نکته مهم که بنظر خودم میرسد اشاره میکنم و آن هم اینست که بهر حال مردمانی در چهل سال پیش برای آزادی و استقلال و عدالت دست به انقلاب زدند و انصافا هزینه دادند مردم و گروههای مختلف اجتماعی این حرکت راکه یک حرکت ملی بود انجام دادند، اما شوربختانه انقلاب به طور کامل افتاد بدست روحانیت ، روحانیتی که در دوران انقلاب میگفت بدنبال پست و مقام نیست ودنبال حکومت کردن نیست !!! و وانمود میکرد که هر آنچه که مردم میخواهند همان خواهد شد ، خمینی در پاریس اعلام کرد ما یک جمهوری میخواهیم مثل همین جمهوری فرانسه در جمهوری اسلامی حتی کمونیست ها هم آزادند و خیلی وعده وعید ها داده شد از سوی شخص خمینی و روحانیت سیاسی ولی متاسفانه انقلاب خیلی زود توسط روحانیت و یک گروه ایدوئولوژیک اسلامی که حامی آنها بودند مصادره شد. و خود ما که در آن زمان دانشجو بودیم و مثلا جزء طبقه آگاه بودیم خام شدیم و خواستیم که گول بخوریم!! ، و متاسفانه انقلابی که همه طبقات اجتماعی از کارگر از دانشجو از معلم و همه اقشار جامعه در آن نقش داشتند این انقلاب خیلی زود توسط گروه موتلفه اسلامی و روحانیت سیاسی و گروهای همسو مثل مجاهدین انقلاب اسلامی و گروههایی که ذوب در رهبری خمینی بودند اینها یک نوع ایدئو لوژی را حاکم کردند لذا انقلابی که یک انقلاب آزادی خواهانه بود تبدیل شد به یک انقلاب ایدئولوژیک مذهبی اسلامگرا ،وقتی ایدئولوژیک حاکم شد پوپولیسم و انحصار طلبی هم حاکم شد، وقتی ایدئولوژی میآید میگوید اگر قرار است کسی وزیر بشود یا وکیل بشود و سیاست گذاری بکند و هر کسی در هر پسی سیاسی و تجاری و اجتماعی میخواهد بیاید کارکند باید مورد تایید ایدئولوژی باشد وقتی ایدئولوژی گرایی آمد کم کم دشمن تراشی هم زیاد شد، اصلا در زمان انقلاب جنگ با آمریکا مطرح نبود ولی متاسفانه متاثر از کارهای کمونیستی و مارکسیستی که در آن دروران وجود داشت و گروهی خاص بنام خط امام آمدند و دشمن تراشی با آمریکا را هم مد نظر قرار دادند و نمونه آن اشغال سفارت آمریکا بود . لذا انقلاب بهمن ۵۷ خیلی زود توسط ایدئولوژی مذهبی روحانیون سیاسی بعنوان یک صنف حاکم شد و از درون انحصار طلبی و از درون دشمن تراشی جز فقر و خشونت و کشت و کشتار عاید مردم نشد. البته در بخشهایی هم بحث های اقتصادی بوده مثلا تکنولوژی هسته ای در کارهای مربوط به امنیت و اقتصاد و در بخشهای دیگری هم مثل استالین در شوروی پیشرفت هایی هم بوده و کارهایی هم صورت گرفته اما بلحاظ عدالت اجتماعی و آزادی و بویژه علیه بانوان و علیه اقلیت های مذهبی و سایر طبقات اجتماعی جرم های فاحشی صورت گرفته که بنظر من در این چهل سال را باید بگوییم که یک تاریخ سیاه در تاریخ معاصر ایران است.

چالنگی: و نگاه شما جناب حقیقی این چهل سال سیاه و تفسیرتان چیست؟

حقیقی : ببینید مسئله چالشهای امروز جداست و راه خروجش جداست . زوایای مختلفی از انقلاب وجود دارد بهر حال در دوره شاه در حوضه اقتصادی بخاطر افزایش فروش نفت که در سال ۷۳ بوجود آمد وبخاطر کم شدن درامد نفت و بحرانی ایجاد شد بر اثر افزایش قیمت نفت و آن درآمد نفت یک نوع نارضایتی در مردم ایجاد کرد، دوم سیاست ارزی شاه که باعث شده بود روستایی برای حضور در توسعه صنعتی به شهر ها بیاید خوب حاشینه نشینی آنها هم آنها را خوراک نیروهای رادیکال مذهبی میکرد .
………
با ما باشید و برنامه تفسیر خبر را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم..

یوتیوب فایل صوتی فایل صوتی کم حجم گوگل درایو