تفسیر خبر ۱۹ دی : آیا ۴۰ سال حکومت اسلامی دست آوردی برای ایران داشته است؟ – تکرار

در این شماره از برنامه نگاهی خواهیم داشت به آنچه که در ایران میگذرد به جنوب ایران خواهیم رفت و در ادامه اعتراضات کارگران با این پرسش که چرا برخورد حکومت با کارگران ایران همچنان توام با خشونت است؟ این حکومت ایران را به کجا خواهد برد؟ آیا این حکومت اصلاح پذیر است ؟ و چرا این حکومت مردم ایران را خارج از دایره قرار داده با زورو شکنجه و بگیر و ببند های پایان ناپذیر ؟
دستاورد این حکومت در عرض این چهل سال چیست؟ خودشان میگویند دستاورد این چهل سال برابر چهار صد سال برای ایران بوده است!!!

میهمانان این برنامه آقایان محمد نوری زاد و دکتر صادق زیبا کلام

چالنگی: چرا شیوه حکومت با کارگران و دانشجویان همچنان شیوه همیشگی است ؟ آیا بعد از چهل سال راه حل های بهتری برای پاسخ به مطالبات کارگران و دانشجویان پیدا نشده است؟ و هنوز کارگران هفت تپه به زندان میروند مانند اسماعیل بخشی که گفته میشود شکنجه شده است ؟

زیبا کلام: ببینید مشکل اساسی که وجود دارد اینست که از جانب صنوف مختلف که به واسطه خواسته های صنفی هست حالا کارگران فولاد اهواز یا نیشکر هفت تپه یا سایر صنایع که حقوقشان را دریافت نکرده اند یا بخشی از آن رادریافت کرده اند وقتی شروع میشود صنفی است ولی بواسطه اینکه فضای سیاسی در ایران بسیار محدود است فضای سیاسی بازی نداریم بسرعت رنگ و بوی سیاسی پیدا میکند و وقتی که رنگ و بوی سیاس داشته باشد حکومت دیگر بیطرف نیست و دیگر نمیگوید این یک دعوایی است بین کارگران و وزارت صنایع و فرماندار و دولت روحانی اگر در این حد باقی بماند حکومت دخالت نمیکند اما وقتی کارگران در اهواز شعار میدهند و شعارهایی میدهند که حکومت رانگران میکند و ممکن است مردم به آنها بپیوندد و دانشجویان هم و معلمین هم به آنها بپیوندند و این است که باعث اضطراب حکومت میشود و مداخله میکند و میگویند این آقای بخشی دارد مردم را تحریک میکند و شروع میکنند به بازداشت آنها و وقتی دستگیر میشوند از حرکت صنفی خارج میشود و کاملا یک جریان سیاسی میشود.

چالنگی: آقای نوری زاد خوب این حکومت آقای زیبا کلام میگویند چون میرسد به یک مرحله ای سیاسی میشود، بگذریم از اینکه هر درخواست صنفی در درونش یک حرکت سیاسی هست اگر واقعا چنین حکومتی است که تا سیاسی نشود دخالت نمیکند که خوب چرا جلو قضیه را نمیگیرد و حقوق کارگران را نمیدهد و از سیاسی شدنش جلوگیری کند، و طرف مقابل حکومتی است که ادعای حکومت الله رابر زمین دارد و باید ببیند حق طرف کیست طرف کارگر است یا کارفرمایی که با پول این کارگرها در رفته است؟

نوری زاد: کارگری که میاید در خیابان فریاد میزند این فریاد خیابانی این کارگر خروجی ایستادگی این کارگر در پشت در کارخانه و التماس کردنش است، این نیست که به محض اینکه کارگر حقوقش پرداخت نمیشود بیاید در خیابان و فریاد بکشد ، ماها با کارفرما گفتگو کردند و وقتی به نتیجه نرسیدند و وقتی سفره خودشان راتهی میبینند به خیابان آمدند . اینکه آقای زیبا کلام میفرمایند نظام نگران اینست که کارگری شعار سیاسی بدهد مگر نورچشمی های نظام انصار حزب الله جلو چشم پلیس نریختند و از دیوار سفارت خانه ها مگر بالا نرفتند و فضاحت های بزرگ مگر ببار نیاوردند و آتش مگر نزدند سفارت عربستان را؟ این حرکت مگر سیاسی نیست مگر سفارت انگلستان را از ریخت نیانداختند و نابود نکردند این سیاسی نیست؟ پس یک نظامی که خود را برحق میداند و آسمانی میداند و به کارگر که عرقش خشک نشده باشد باید حقوقش را بپردازد، چرا کار به اینجا میرسد؟ بنده به شما عرض میکنم که این حکومت بر روی مجموعه ای از آدم کشان و دزدان استقرار پیدا کرده است، مثلا داعشی ها و یا طالبانها اگر استقرار پیدا میکردند میشد جمهوری اسلامی.! جز این نیست که جمهوری اسلامی را با چهار تا پارک و خیابان شناخت جمهوری اسلامی را با آقای خمینی باید شناخت که چهار خط نوشته و چندین هزار زندانی را سینه دیوار میسپارد با خلخالی و همین خامنه ای و قتل های زنجیره ای باید شناخت با امنیتی که نیست باید شناخت، اینکه کارگر وقتی به خیابان می آید این انتهای خط صبوری اوست ،.

زیباکلام: میگوید اگر دردم یکی بودی چه بودی ؟ ببینید همین کارخانه فولاد خوزستان که محل بحث ما هست اگر اشتباه نکنم این کارخانه سالهای قبل زیان ده بود بعد یک آقایی به اسم مه آفرید امیر خسروی آمد این کارخانه را خرید و او یک کار آفرین بود مغز اقتصادی داشت و آدم درستی بود و این کارخانه که در دست دولت زیانده بود شد یک کارخانه سود آور و یک نفر را هم اخراج نکرد ، و با ایتالیا یی ها قرارداد بست و ماشین آلات جدید و مدرن آورد خوب یک مسائلی پیش آمد ایشان محکوم شد به اختلاس ۳۰۰۰ میلیارد تومانی و گرفتند و اعدامش کردند به عنوان مفسد اقتصادی از زمانی که او را گرفتند این کارخانه افتاد دست دادستانی انقلاب و بانک ملی و بانک صادرات و بدبختی ها و مصیبت های این کارخانه شروع شد و بعد بخش خصوصی آمد این کارخانه زیانده را خریداری کرد و ببینید مشکلات یکی دوتا نیست یک لوله ای که فاسد باشد مشکل یکی دوجاش نیست که دارد آب میدهد الان کارگران چه میگویند میگویند این دومرتبه برگردد دست دولت ………..
با ما باشید و برنامه تفیسر خبر را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.

یوتیوب فایل صوتی فایل صوتی کم حجم گوگل درایو