پنجره ای رو به خانه پدری سه شنبه ۱۷ مهر

این شماره از برنامه را با شعری از دفتر اشعار دکتر علیرضا نوری زاده آغاز می کنیم. ابتدا ازانتخاب خانم ژیلا مساعد درکمیته آکادامی نوبل سوئد شما را باخبرخواهیم کرد. و اشاره ای به کارنامه شعری و زندگی ایشان خواهیم کرد.
خانم ژیلا مساعد هم به فارسی و هم به زبان سوئدی شعر می گوید و باعث خرسندی است که به کمیته آکادمی نوبل سوئد دعوت شده اند.

سپس نگاهی به اعتصاب سراسری بازاریان و کسبه در سراسر ایران خواهیم افکند و به دیدن چند ویدیو کلیپ در این باره خواهیم نشست. مردم در سراسر ایران از شمال تاجنوب و از شرق تا غرب به این اعتصابات پیوستند و پشت حکومت را به لرزه درآوردند، در این میان به سخنان و پیام آقای طبرزدی گوش فرا خواهیم داد.

در ادامه از اظهار نظر حسن عباسی و سردار غلامرضا جلالی در باره لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین امور مالی تروریسم شما را مطلع میکنیم. همچنین اشاره ای به نوسانات قیمت ارز و سخنان داریوش ارجمند خواهیم نمود.
این نادانان فکر میکنند این لایحه را فقط برای ایران گذاشته اند ، خیر !! تمام کشور های منطقه عضو آن هستند ، این برای اینست که جلوی پول دادن به حسن نصرالله و ابوعزراییل و دیگر گروههای تروریستی گرفته شود، چون شما آشوب در منطقه ایجاد کرده اید.

در بخش دوم برنامه به گفتگو با میهمان عزیز برنامه جناب آقای دکتر صدیق یزدچی خواهیم نشست و با ایشان در ارتباط با چگونگی مقابله با خرافات ومقوله سکولاریزم به سخن می نشینیم و نظر ایشان را جویا خواهیم شد.
دکتر نوری زاده : مردم از من سئوال میکنند الارغم اینکه جامعه ما در سال ۵۷ داشت بسوی یک جامعه مدرنیته می رفت و سنت ها هم سر جایش بود در یک نبرد بدترین سنت ها در غالب خرافات برجامعه ما مسلط شد، و چهل سال اینها ویرانگری در عرصه اندیشه کردند، چند روز قبل من یک دربی را مشاهده کردم که توسط کامیونی برده میشد و گویا این درب ضریح عموی امام دوازدهم بوده است حالا عموی ایشان کیست ؟ما یک جعفر کذاب داریم!!! این خرافات بلای جامعه ما شده است چیکار باید کرد؟ الان آمدند تعطیلات را کم بکنند ۶ تا تعطیل فاطمیه را کم نمیکنند میخواهند سیزده بدر و ایام باستانی را حذف بکنند از شما خواهش میکنم با زبانی که هم من و هم دوستانمان بفهمیم بگویید با این مشکل چگونه برخورد کنیم.؟
دکتر یزد چی: این سئوال بسیار ریشه ای هست ، دیده میشود حتی در عرصه روشنفکری ایران در این حکومت و حتی پیش از آن در بخشهایی از این مدرنیته به این مشکل اشاره کنم. در همین برنامه ها به آن خواهم پرداخت تحت عنوان کژ اندیشی و تخریب های فکری ، ببینید توجه داشته باشید که ما در مقابل یک واقعیت بسیار عظیم تاریخی هستیم که آن باورهای دینی و شیعی ایران است ، من اجمالا در چند جمله پاسخ شما را میدهم ،
در حالی که این کار یک نفر نیست .هر کس متعهد به فرهنگ این جامعه است به هر شکلش، مسئول است. این اتفاق نیفتاده در مملکت ما درعصر پهلوی هم به آن نپرداخته اند نه تنها این کار انجام نشد بلکه در پیگیری و استحکام این باورها به نحوی دیگر پرداخته شد. میباید امر قدس و امور قدسی اعم از باور های دینی معابد و مقابر مختلف و مقدس باورهای شیعی که یکی دوتا نیست بلکه هزاران هزار است را باید از نهاد های عمومی که به ترتیب دولت و تمام نهاد های دولتی و نظام قانون و سوم نظام آموزشی بطور اعم بیرون ببرید، ما نمیتوانیم باورهایی که طی هزار سال در این سر زمین شکل گرفته اند و قرن ها آبیاری شده اند را بسادگی از ذهن مردم پاک کنیم ، خانواده نوبختی ها این افکار شیعی را رواج داده اند که شما امروز ثمره اش را در این امامزاده ها و سینه زنی ها و عزاداری ها میبینید.
دکتر نوری زاده: در واقع مقوله جامعه را و حکومت را باید از مقوله دین و قدسیت جدا کرد؟
دکتر یزدچی : دقیقا همینطور است. مسئله اینست که فردا کسان یا کسانی بگویند که بنده یا دیگری بر علیه اعتقاداتشان حرف زده ایم، مطلقا چنین چیزی نیست من فکر میکنم در گفتگوی دو جانبه این را گفته ام که میرابو به کلیسا گفت ما به هیچ عنوان کلیسا را از بطن افکار توده نمیخواهیم بیرون ببریم، منتهی نقش کلیسا باید در حیطه باور های خصوصی انسانها بماند پس ما برای تضعیف این وضعیت باید رشد بینش عقلانی و رشد واقع گرایی و رشد بینش تجربه علمی را تقویت بکنیم و رشد پیدا کند، راه حل بعدی پاک سازی کامل دولت و نهادهای دولتی و نقش حکومت و نهاد آموزش و پرورش از ابتدایی تا دانشگاهی از باور های دینی و امور قدسی مثل عزاداری نذرو نیاز باید از ذهن ها پاک شود .
دکتر نوری زاده : مقوله ای که روشنفکرها از دیر باز با آن دست به گریبانند یعنی سکولاریزم ، این را رژیم طوری برای مردم تعریف کرده که تا میگویید سکولاریزم یعنی ضدیت با دین . شما لطفا توضیح دهید ؟
دکتر یزد چی: سکولاریزم یعنی انسان آزاده که انتخاب کند ، سکولاریزم یعنی هر کسی آزادانه هر باوری هر اعتقادی رو به عمل خود داشته باشد، میدانید چرا دروغ اینهمه در بین مردم رایج شده است ، ذهنیت لائیک نمیگوید که بروید و در جامعه هرج و مرج بوجود بیاورید و به شما میگوید به قانون و حقوق دیگران احترام بگذارید، لائیسیته یعنی احترام به حقوق دیگران. کانت میگوید اصل اخلاقی اینست که میگویم: چیزی را که برای خود میخواهی برای دیگری بخواه و چیزی را که برای خود نمی خواهی برای دیگری نخواه. …………
با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و خویشاوندان خود به اشتراک بگذارید. منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.

یوتیوب دانلود فایل صوتی فایل صوتی کم حجم گوگل درایو