تفسیر خبر ‎ جمعه ۱۳ مهر

در برنامه امشب تفسیر خبر مرور خواهیم کرد خبرهای عرصه داخلی و منطقه ای مربوط به سفره ایرانیان نوسانات قیمت دلار و ارزهای دیگر در تهران چه علت و انگیزه هایی دارد ؟ و چه دستهایی در میان است ؟
آیا همانطور که بعضی کارشناسان میگویند حکومت ایران نقشی در این نابسامانی ها داشته است به منظور جمع آوری ریال از بازار؟
آیا فروپاشی اقتصادی حکومت ایران است ؟ آیا قیمتهایی که با بالا رفتن قیمت دلار بالا رفته اند با سقوط قیمت دلار پایین خواهد آمد؟.
موشک پرانی به سوی سوریه
و تحریمهای در راه در ارتباط با صادرات نفتی ایران

میهمانان برنامه :آقایان نوری زاده و حسن منصور

چالنگی : نگاه شما به بازار ارز چیست و چرا اینهمه بی اعتمادی است نسبت به حکومت است ریشه این در کجاست؟

نوری زاده : ریشه اش عدم شفافیت دروغ و فریبکاری، از روزی که این رژیم زمزمه آمدنش به گوش ما رسید، و تبدیل به نعره ای در بهشت زهرا شد، در باب همه چی مجانی تا به امروز این رژیم یک کلمه راست به مردم نگفته ،فقط دروغ گفته است .
آقای خامنه ای دیروز تشریف آوردندن در استادیوم آزادی و این بسیجی های بدبخت هم با پرداخت ۲۰۰ هزار تومان آورده بودند، که آقا بگویند ما به انسداد نرسیده ایم، آمریکا به انسداد رسیده است.!!!! نرخ بیکاری آمریکا ۱/۲ دهم است اقتصادش درجه یک به انسداد رسیده ولی رژیم ولایی که بازی زشتش باعث نابودی بسیاری از هموطنانمان در بازار ارز شد این رژیم به انسداد نرسیده است .
۶تا موشک زدن به داعش دوتاش در کرمانشاه فرود آمد و باعث ویرانی خانه ها شد و ۴ تایی هم که رفته خدا داند که به کجا اثابت کرده است ،بعد در تلوزیونهایی که در جهان عرب راه انداختند ادعا کردند که این پیروزی بزرگ بی سابقه بوده است، و هشداری به آمریکا بود. اینها در بازار ارز هم به همین شکل مردم را آزار میدهند.

چالنگی: بعضی از کارشناسان میگویند رفتاری که حکومت کرده با ارز مثل بازاریها بوده در قدیم و همین الان آمده و ارز را احتکار کرده و بعد وارد بازار کرده و بعد به اقداماتی دست زده که پیامدهایش فرق میکند تفسیر شما را جویا هستیم؟

منصور : در اینکه مسئله ارز در ایران ریشه های بنیادی در اقتصاد ایران دارد جای بحث نیست. اقتصاد ایران به دلیل به صفر رسیدن نرخ رشد بهره وری عملا هر سال چندین درصد از مابقی پولها عقب افتاده است نتیجه این عقب افتادن ها طی 40 سال اینست که دلار 7 تومانی به 4000 تومان رسید است قابل فهم است، قبلا عرض کردم که قیمت پول ملی رو میشود بر مبنای شاخص قیمت ها محاسبه کرد، به تخمین عرض میکنم در نتیجه اگر امروز قدرت خرید ریال را محاسبه کنیم قدرت خرید 6000 تومان امروز معادل یک دلار خواهد شد، مابقی آن حبابی ایست که حدی، متصور نیست، یعنی میشود به 7000 تومان ، 10000 تومان یا 100000 هزار تومان برسد، اون بقیه به قدرت پول ارتباطی ندارد بلکه به عرضه و تقاضا مربوط است.
در بازار ارز ایران یک بازار ارز وجود ندارد یعنی عرضه کننده ارز دولت هست و بیش از ۹۰ درصد ارز بازار را دولت تهیه میکند، ما با یک انحصار ارزی در بازار روبرو هستیم که این میتواند با شل کردن و سفت کردن قیمت ارز را بالا و پایین ببرد،
و اما چرا باید اینکار را انجام دهد.؟ من هشدار هایی که دادم در این زمینه است که : دولت با یکی دو مشکل اساسی روبروست یک مشکل عبارت است از مشکل نقدینگی، که هر آینه به بازار هجوم میآورد و ثبات آن را در هم میریزد و ایران در برابر ۱۵۰۰ تریلیون تولید ملی ۱۷۰۰تریلیون تومان نقدینگی دارد، و از این رقم حدود ۵۰۰ تیریلیون اضافی است و اینکه چرا نظام قدرت جلوگیری و چرا اینجور میشود را وارد بحثش نمی شوم، در نتیجه این آرامش رو از بازار ها و اقتصاد و ثبات قیمت ها و روحیه شهروندان میگیرد ، و دولت را هم در معرض خطر قرار میدهد . برای این دولت چکار میتواند بکند ؟ دولت آگر بیاید این نقدینگی را که متعلق به افراد گروهها و شرکتها هستند که عمده ترینشان شرکتهای خودی ها سپاهی ها امنیتی ها هستند اینها را جمع کند نمیتواند چکار باید بکند .دوراه باقی مانده است این که هشدار داده ام .
یک راه اینست که دولت بعنوان عرضه کننده انحصاری ارز ایجاد حباب در ارز بکند وبخش بزرگی از نقدینگی برای خرید ارز برود و بعد از این قیمت ارز را بکشد پایین و بخش بزرگی از نقدینگی که زیاد هم نخواهد بود منهدم بشود. راه دوم اینست که با تطمیع مردم به بهره های بالای ۲۴ در صد پول مردم را به بانکها جذب بکند و این بانکها اعلام ورشکستگی بکنند.
در اینجا نمونه هایی دیده میشود یعنی در هر بانکی شما پس انداز داشته باشید درصدی از این پول مورد حمایت بانک مرکزی است در ایران هم برای تضمین سپرده ها صندوقی وجود دارد منتها این رقم که مثلا در انگلستان ۸۵ هزار پوند تضمین شده است برای هر حساب یعنی اگر در ۴ بانک حساب داشته باشید هر بانکی ۸۵ هزار پوند پول شما اگر بانک ورشکسته شد پول شما را خزانه داری خواهد پرداخت.
در ایران چنین چیز مشخصی وجود ندارد بلکه بانکها ادعا کرده اند در مواردی که تا آنجا که این بانک سپرده خودش را به بانک مرکزی پرداخته آن اندازه مورد تضمین است یعنی حدود ۱۲ در صد را ، گام دیگری که اخیرا دستگاه برداشته تجمیع بانکهاست یعنی اینکه شما سه تا بانک را در هم ادغام میکنید و اگر یک نفر در این سه بانک حساب داشته باشد فقط یک بانک به او مبلغ تضمین شده را خواهد پرداخت. ……….
با ما باشید و برنامه تفسیر خبر را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید.منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم

یوتیوب دانلود فایل صوتی فایل صوتی کم حجم گوگل درایو