تفسیر خبر ‎ جمعه ۳۰ شهریور

در برنامه امشب تفسیر خبر نگاهی خواهیم داشت به :
روند اختلاف ایران و آمریکا در آستانه ی مجمع عمومی سازمانملل
همچنین وضعیت داخلی حکومت ایران و نیز تشکل تازه ای بنام فرشگرد که هدف خود را براندازی جمهوری اسلامی اعلام کرده است.
میهمانان برنامه آقایان علیرضا نوری زاده و امیر حسن اعتمادی

چالنگی:در ایران بحران اقتصادی ادامه دارد و هنوز تحریمها اجرا نشده است و شیخ پرزیدنت هم به نیویورک رفته است عرصه را چگونه بررسی میکنید خیلی ها بر این نظر هستند که حکومت ایران عملا فروپاشیده است و منتظر کسانی هستند که تحویل بگیرند این حکومت را تفسی شما چیست؟

نوریزاده: البته با زور باید تحویل بگیرند چون اینها معمولا راحت تحویل نمیدهند، اینها قذافی وار و صدام وار حکومت را تحویل میدهند. اما در ارتباط با آقای روحانی یک نکته برای من قابل تامل است، در سال دوم ریاست جمهوری خاتمی وقتی ایشان به نیویورک رفت که بنده هم بودم در آنجا ، آنقدر در داخل کشور هم امید بود که این سفر معجزه ای خواهد شد و خاتمی با کلینتون ملاقات میکند و دشمنی ها ی چند ساله
کنار گذاشته خواهد شد و خوب فضا هم چنین بود، کلینتون با کوفی عنان صحبت کرد و سخنرانی خاتمی را ۱۴ مرتبه جلو انداختند تا اوبتواند بشنود و برایش دست زد اما با یک کلمه ای که آقای خرازی در گوشش گفت آقای خاتمی گم شد .!!! روحانی دارد میرود، انگار دارد میرود شاه عبدالعظیم چون کسی برایش مهم نیست، قبل از پرواز هواپیمایش نتیجه سفرش مشخص شده است، چند ملاقات هم خواهد داشت و جز یک هزینه هنگفت چیزی در بر نخواهد داشت ، ملت ایران چرا باید هزینه چنین سفری را بدهد که نتیجه اش دو تا صفر بزرگ است. آقای ظریف اینهمه به آمریکا رفتند چیزی برای ملت ایران آوردند از این سفر هایشان؟ و ایشان هم میرود و تعدادی شعار میدهد و دست خالی بر میگردد. ایشان ازقبل تعهداتش را به رهبر داده است، خیر!! از این سفر آبی برای کسی گرم نخواهد شد.!

چالنگی: تفسیر شما را میشنویم وضعیت حکومت ایران و سفر روحانی به آمریکا ؟

اعتمادی: من فکر میکنم که سمت جمهوری اسلامی هم آقای خامنه ای هم آقای ظریف تمام اینها اتفاق نظر دارند که به آقای ترامپ دیدار نکنند، شاید هم علت آن مشاوره هایی باشد که امثال آقای جان کری به آنها داده است، یعنی شما تحمل کنید مدتی ما از طریق اروپاییان دربهایی رو باز میگذاریم تا راه تنفس شما از لحاظ اقتصادی باز باشد و در آن حدی که ترامپ میگوید نشود و با همچنین پیشنهاداتی دولت جمهوری اسلامی مشاوره گرفته که پای میز توافق نرود. در حقیقت این توافق با حکومت جمهوری اسلامی هم دو حزبی شده در آمریکا ، یک نگرانی که حزب دمکرات دارد اینست که مبادا ترامپ به یک توافق جامع با اینها برسد و تمام تبلیغاتی که دموکراتها کردند برای توافق ناقص و بشدت ضعیفی به اسم برجام از بین برود، حتی ممکن است این وعده را هم داده باشند که ترامپ تا سال ۲۰۲۰ ماندنی نیست و این دو سال و نیم ما شما را حفظ میکنیم تا دولت بعدی.با این مشاوره ها ممکن است ایران به خطر بیفتد چون از لحاظ اقتصادی بسیار وضعیت خطرناکی بقول اقتصاد دانان دارد و همه از فروپاشی اقتصادی ایران طی چند ماه آینده صحبت میکنند.

چالنگی: آقای برایان هوک گفته این توافق هسته ای شامل موشکهای بالستیک هم هست و کشور های عرب منطقه هم خواستار شرکت در این مذاکرات هستند. آیا یک هماهنگی و نگرانی هست بین کشور های عرب خلیج فارس و آمریکا و اسراییل ؟

نوریزاده: حتما همیطور است زمانی که پرزیدنت ترامپ ازکشور های عربی دیدار کرد و اکثر کشور های عربی به عربستان سعودی آمدند یعنی جایگاه خاصی برای سعودی ها قائل شده اند، نکته بعدی اینست که طبیعتا برای کشور های عربی بطور عام و کشورهای حاشیه خلیج فارس اسراییل دیگر آن دشمن اصلی نیست و خیلی هم طبیعی است اینکه از حل مشکل فلسطین عاجزهستند، سر نخ هایش دست آمریکا و اروپاییان است بنابراین کاری آنجا هم نمیتوانند بکنند، اینکه حالا آمده اند میگویند دشمن دشمن من دوست من است. کم کم اسراییل با اکثر این کشورها بطور نامحسوس روابط دارد و دشمن همه اینها جمهوری اسلامی است. دشمنیش را هم پنهان نمیکند.

چالنگی: شما اخیرا تشکیلاتی را ایجاد نموده اید چه ارزیابی از وضعیت حکومت ایران دارید ؟

اعتمادی: جمهوری اسلامی روز به روز معقولیت و مشروعیت شان را روز به روز بیشتر از دست میدهند در انتخابات سال ۹۶ هنوز مردم امید داشتند که شاید روحانی بتواند کاری بکند. از دی ماه ۹۶ که اعتراضات شروع شد می بینیم بسیاری از کسانی که در این اعتراضات ۱۰ ماه گذشته جوانانی هستند که در گذشته به روحانی رای داده اند ، همان افراد امروز به چیزی کمتر از براندازی جمهوری اسلامی رضایت نمی دهند چون نه کار دارند و نه آزادی اجتماعی دارند و وضعیت معیشت را میبینند که روز به روز کوچکتر میشود و حکومت هم هیچ جوابی ندارد ، بعضی حکومتها به مردم خودشان جواب میدهند و میگویند دو الی سه ماه را شما تحمل کنید وضع درست خواهد شد. اما جوانان ومردم ما امید فقط به تغییر جمهوری اسلامی دارند، اینقدر شجاعت مردم از هر قشری در این اعتراضات و اعتصابات چشمگیر بود که ما از خودمان پرسیدیم ما در کجای این قضیه هستیم و دستکم این آزادی حق بیان را که داریم و برای ایجاد تشکل احتیاج به زیر زمین رفتن نداریم و دست روی دست بگذاریم و فرشگرد رو ایجاد نمودیم .
نوری زاده : چرا فرشگرد ؟
اعتمادی : این باید بطور شبکه ای در تمام خانه ها برود ما باید این سرزمینی که توسط این رژیم نابود شده است را دوباره احیا بکنیم ما یعنی تمام مردم. فرشگرد معنی لغویش برمیگردد به آن بازگشت نیکی و کمال بعد از یک دوره اهریمنی، این معنی لغوی آن در زبان فارسی است، البته از دین زرتشت گرفته شده، که البته ما به بار مذهبیش توجهی نداریم و مسئله باز پس گیری ایران مد نظر است.

چالنگی : در بیانیه ای که منتشر کرده اید صحبت از سکولاریسم کرده اید، اما تشکلی ایجاد کردید که با مفاهیم دینی یعنی معاد چرا بایک تفسیر دینی تشکل خودتان را مطرح کرده اید؟

اعتمادی : اگر بخواهیم دنبال ریشه دینی کلماتی بگردیم در فرهنگ و تاریخ ما شاید خلی برلیتان جالب باشد که اول باید به سراغ نوروز برویم، نوروز ریشه دینی دارد ما به هیچ وجه به ریشه دینیش توجهی نکردیم میتوانستیم رستاخیز بگذاریم ……
با ما باشید و برنامه تفسیر خبر را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید.منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم .

یوتیوب دانلود فایل صوتی فایل صوتی کم حجم گوگل درایو