تفسیر خبر دوشنبه ۲۲ مرداد

امشب در تفسير خبر /ايران فردا/٩.٣٠ تهران من ميهمان شما خواهم بود با نگاهي به نشست قزاقستان :به ايران كمترين سهم از مالكيت درياي خزر داده شد.
آيا به راستي حكومت ايران منافع ملي ايران در درياي خزر را بر باد داده است؟
چيني ها در خليج فارس چه مي كنند؟
نگاهي نيز خواهيم داشت به آغاز بحران اقتصادي در تركيه.
پيام هاي شما عزيزان نيز بازتاب داده خواهد شد.

زمانی که بشر به جایی برسد که مرزها برداشته شود یک سرزمین ویک منزلگاه برای همه باشد. تا آن زمان مرز ها اعتبار خواهند داشت .

یکی از نقط جهان و یکی از زیباترین دریاچه های جهان دریای خزر میباشد که من با نامیدن دریای مازندران مخالفم چون گیلان هم سهیم است و همان نام خزر نام زیبایی است.

این روزها حقوق دریایی  و منافع حقوقی خزر در میان است، در قرارداد قبلی که مربوط به سال ۱۸۲۸میباشد این حقوق بصورت متساوی بین ایران و اتحاد جماهیر شوروی بود که منصفانه هم بود ، بعدها  در سال ۱۹۲۰قرارداد تازه ای منعقد گردید که بین ایران و همسایه اش شوروی پدید آمده از انقلاب اکتبر بود و حقوق دریای خزر بین دوطرف به مساوی تقسیم گردید یعنی ۵۰ در صد سهم ایران و ۵۰ در صد سهم شوروی شد.

و این ادامه داشت تا فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و تشکیل چند کشور و این کشورهای استقلال یافته عبارت بودند از ترکمنستان ، قزاقستان ، جمهوری آذربایجان و روسیه و هیچ سخنی از حقوق دریایی نبود. اما این حق و حقوق بدون هیچ تعصبی باید برای همه کشور های همجوار با دریای خزر  قائل بود ، نمیتوانیم منصفانه نگاه کنیم و قراردادهای به شکل قبلی باقی بماند، شکل منطقه شکل دیگری یافت و آرایشی متفاوت با سال ۱۹۴۰پیدا کرد ، چه انگیزه ای و چه خصوصیاتی نمایندگان جمهوری اسلامی را به پای میز مذاکره نشاند؟

پس از انقلاب اسلامی وضعیت دریای خزر و روابط همسایگانش مثل ظروف مرتبط نبود، روسیه دست بالا را داشت حق طبیعی هر کشوری است که بخواهد برای منافع کشورش دست به اقداماتی بزند که به منافع دیگران صدمه بزند، بنابراین در پی فروپاشی اتحاد  جماهیر شوروی دوباره نهادهای  کمونیستیمجال رشد پیدا کردند،و مستاجران جدید کرملین بفکر باز سازی شوروی بودند،

عیب از کسانی است که بر سر میز مذاکره مینشینند، آیا توان تضمین منافع ملی را دارند؟ آیا اساسا برای آنها منافع ملی ارزشی دارد؟

در ادامه برنامه به صحبت های رجب صفروف گوش خواهیم داد.

حدود ده درصد از منابع گاز های جهان در دریای خزر است، باز به این نکته اشاره میکنیم که هیچ دولتی را نمیتوان ملامت کرد که به حقوق خودشان اکتفا کنند و به حقوق دیگران تجاوز نکنند،.

حسن روحانی و دارودسته او از حقوق دریایی و نظام حقوقی حاکم بر آبهای جهان چه میدانند.؟ اساسا منافع ملی در ذهنیت این حکومت چه جایگاهی دارد؟ مگر خمینی نبود که می گفت ملی گرایی کفر است . این بخشندگی حکومت، دست نوازش کرملین را برایشان به همراه داشته است.

در خلیج فارس هم دست دست چینی ها برای ماهیگیری چنان باز گذاشته شده که ماهیگیران ما مجبور به تغییر شغل شده اند، اینها در خلیج فارس چه میکنند، اصولا در خلیج فارس چه میگذرد،؟ حکومت آنقدر حواسش به حجاب خانمها جلب شده که کاری به این موضوعات ندارند، هم و غم شان بی حجابی است.

حال اگر حقوق ایران را در دریای خزر رعایت نمیکنند ولی در زندانی کردن تمام اقشار جامعه اعم از دانشجو، بازاری ، بهایی ، مسیحی و کشاورز حقوق همه را بطور برابردر زندان کردن  رعایت میکنند، در حال حاضر از هر گروهی در زندان داریم .

در ادامه برنامه نگاهی به اوضاع ترکیه و سقوط لیر در این کشور خواهیم داشت و توضیحاتی تقدیم حضورتان خواهیم نمود.

با ما باشید و برنامه تفسیر خبر را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید.منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم

یوتیوب فایل صوتی فایل صوتی کم حجم گوگل درایو