پنجره ای رو به خانه پدری پنجشنبه ۴ مرداد

این شماره از پنجره ای رو به خانه پدری را با شعری از دفتر اشعار دکتر علیرضا نوری زاده آغاز می نماییم . حتی عاشقان شاملو را نگذاشتند بر مزارش حاضر شوند همراه با شما به دیدن گزارش تصویری از حضور مردم بر آرامگاه زنده یاد آحمد شاملو خواهیم نشست با شما به سخن می نشینیم.سپس طبق روال هرهفته به گفتگو با جناب آقای دکتر محسن سازگارا خواهیم پرداخت:

دکتر سازگارا : چه خوب که با یاد احمد شاملو برنامه را آغاز نمودید،گزارشی که پخش کردید یک بخشش قابل فهم است، بهر حال موزیسین ها و خوانندگان معروف تر از شاعران و نویسندگان و دانشمندان هستند، و یک بخشی از آن هم باید حکومت را مقصر دانست،احمد شاملو کارهایی درخشان دارد که او را جاودانه کرده است، البته نسل جوان اکثر اوقاتش صرف شبکه های اجتماعی شده است و ساعات مطالعه اش کم گردیده است، البته در همین شبکه های اجتماعی کتابها به اشتراک گذاشته میشود و میتوان از دستاورد های علمی و فرهنگی ایران استفاده نمود.
دکتر نوری زاده: در تایید حرف شما یک مجله رایانه ای هست بنام چوک که من هر بار این را در سایت خلیج فارس میگذارم،و یا کاری که علی میر فطروس می کند که هم سیاسی و هم فرهنگی است، دلم از این سوخت که لات های تهران اینستاگرام درست کرده اند و یک میلیون هوادار دارند آنوقت احمد شاملو که برای نسل ما و نسل قبل از ما شاعری جاودانه است، در بین جوانان ناشناخته است ، این نشان میدهد که این رژیم جهنمی چه به سر این جوانان آورده است.

دکتر سازگارا: حکومت توتالیته و اقتدارگرا میخواهند صاحب فکرو اندیشه مردم بشوند و روح آنها را در اختیار بگیرند،شاید بهترین مثالش شوروی باشد آن غول های قرن نوزدهم و بیستم مثل چوخف و داستایوفسکی با دیکته ادبیاتی که استالین آورد ادبیات روسیه مرد، نویسندگان و شاعرانی هم بدست استالین و افراد بعد از او کشته شدند و یا به زندان افتادند، بنابر این آنچه در ایران اتفاق افتاده دو درجه بدتر از آنجا بوده است.

دکتر نوری زاده: در منطقه هم همین اوضاع هست هیچ شاعری نیامده است که بتواند شاعران نامی گذشته را در سوریه و مصر را تحت تاثیر نام خود قرار دهد، بعد از انقلاب هم هنوز کسی مثل نادر پور و شاملو و شفیعی کدکنی نیامده است اینها تمام شاعران آن زمان هستند. اینها تمام ذوق ها را خشک کرده اند.

دکتر نوریزاده: آقای عبدالناصر همتی که به سمت سفیر چین منصوب شده بود در این تغییرات کابینه روحانی به سمت ریاست بانک مرکزی منصوب شد ، چرا دکتر نیلی و طیب نیا نیامدند ؟ایشان سابقه درخشانی در این راه ندارد، آیا او هم توسط رهبر انتخاب شده؟

دکتر سازگارا: اگر هم مستقیم انتخاب نشده باشد غیر مستقیم انتخاب شده است بنده ایشان را زمانی که در ایران بودم می شناختم وایشان استاد اقتصاد کلان در دانشگاه اقتصاد است ، من نمیدانم که آقای روحانی ملاکش برای انتخاب آقای همتی چه بوده است؟ یک جور اقتصاد دولت سالار و چپ گرا ،؟ اقتصادی که اقتصاد نیست، دخالت دولت است، این کشمکش در این چهل سال بوده است و خامنه ای همیشه طرفدار این اقتصاد بوده است، چهل سال است که پشت به علم اقتصاد و قانونمندی اقتصاد میکنند، در زمان هاشمی که کمی به حرف اقتصاددانان گوش میدادند اقتصاد ایران پیشرفت کمی داشت اما در دوره های بعدی باحضور خامنه ای که جلوی هاشمی را گرفت این مسئله پایان گرفت و دوباره رفتند سراغ همان برنامه هایی که شکست خورده بود. اقای روحانی وعده ترمیم اقتصاد را داده بود و حال که این اقتصاد به فساد هم آغشته شده است ،و این تزلزل در اقتصاد واقعی و شبه اقتصاد کار دست روحانی داده است، اما با شناختی که من از آقای عبدالناصر همتی دارم مثل خود روحانی سعی خواهد کرد که بین این دو جریان بایستد،و یکی به نعل و یکی به میخ بزند. که نه خامنه ای از دستش ناراحت شود و نه دزدان همه کاره اقتصاد مملکت.

دکتر نوری زاده: اگر شما جای ایشان بودید اولین کاری که میکردید چه بود ؟

دکتر سازگارا : والا من اقتصاد دان نیستم بانک مرکزی اسمش بانک است ولی بانک نیست یک اقتصاد دان در راسش میخواهد کسی را میخواهد که بحرانهای اقتصادی را بشناسد و بر پول آن مملکت نظارت کند، طبیعتاً این را باید از اقتصاددانان پرسید، فکر میکنم حجم بزرگی از نقدینگی کشور که در مملکت خرج شده است و واحد پولی کشور باید عوض شود ،دست رهبر و نهاد های زیر نظر رهبری را ببرند، چون تا دست اینها را نبرید کسر بودجه خلق میشود و مجبور میشوند دست در جیب بانک مرکزی بکنند، باید رابطه پول نفتی را با دلار قطع کنند، یا مثل نروژ عمل کنند یا مثل امارات عمل کنند، ولی غلط ترین کار اینست که پول را بگیری و تحویل بانک مرکزی بدهی و ریال بگیری، این پول مرتب باد میکند و هرچند یک دفعه مردم می بینند که ناگهان ارز خارجی بالا میپرد ، و ریال سقوط میکند ، این اقتصاد به جراحی احتیاج دارد و همچنین کاری از دست روحانی و همتی بر نمی آید، این یک تصمیم کلی و اساسی است که باید دست فاسدان را قطع کنی، دست خامنه ای را قطع کنی، اینجاست که به محض اینکه به سراغ راه حل های اقتصادانان می روید جلویشان را میگیرند،.

دکتر نوری زاده : این جمله با دم شیر بازی نکن هم به سرداران و سرلشکران سپاه هم سرایت کرده است شاید حرف دکتر خزعلی درست بود که با شیر مردم بازی نکنند، آقای احمد عزیزی حرف جالبی زده است میگوید: قبل از ته کشیدن مهمات زراد خانه دیپلماسی چه مستقیم چه غیر مستقیم به استقبال جنگ رفتن و بهانه به دست دشمن دادن کار درستی نیست میتوانستید این را خصوصی بگویید،.

دکتر سازگارا : عمق استراتژی ایران از قفقازیه تا دریای سرخ است اآن کسی که این ادعا را میکند چگونه میخواهد با عربستان چنین کند، مطبوعات دنیا این تهدید ها را اهمیت نداده اند و گرنه یک نوع سند برای دخالت در منطقه است، اما در باب آقای حسن روحانی باید بگویم ایشان تسلیم خامنه ای شده است و پشت فرمان مملکت خود خامنه ای نشسته است، اما دستوراتش را امثال روحانی انجام میدهند چون او خودش آدم ترسویی است و همیشه در پشت دیگران پنهان میشود، و تصمیمش اینست که در سیاست خارجی در مقابل آمریکا مقاومت کند و در داخل مردم را سرکوب کند، و نیروی این کار هم سپاه و نیروهای اطلاعاتی خودش است برای صحبت با آمریکا هم دارد وقت را به تعویق میاندازد و میخواهد نشان بدهد که میتواند در مقابل تحریمها دوام بیاورد به همین دلیل شروع کردند به همان کارهایی که قبلا انجام میدادند یعنی با چمدان پول را جابجا میکنند …..

با ما باشید و برنامه تفسیر خبر را با دوستان وآشنایان خود به اشتراک بگذارید منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.

یوتیوب دانلود فایل صوتی فایل صوتی کم حجم گوگل درایو