پنجره ای رو به خانه پدری پنجشنبه ۷ تیر

این برنامه از پنجره ای رو به خانه پدری را با شعری از دفتر اشعار دکتر علیرضا نوری زاده آغاز می نماییم. سپس همراه با شما خوبان به دیدن فیلم بازگشت تیم ملی فوتبال ایران و پیشواز مردم از این عزیزان خواهیم نشست و با شما سخن خواهیم گفت.

در ادامه طبق روال هر هفته به گفتگو با میهمان عزیز برنامه آقای دکتر محسن سازگارا خواهیم نشست و با ایشان در ارتباط با اعتصاب و اعتراضات بازاریان کشور و دیگر مسائل مهم جاری داخلی و منطقه ای به تبادل نظر خواهیم پرداخت . نظر شما را به بخش از این گفتگو جلب میکنیم :

دکتر نوری زاده: ارزیابی شما از سخنان خامنه ای در ارتباط با اعدام محمد ثلاث که می گوید فرایند دادگاه ایشان منصفانه بود چیست؟

دکتر سازگارا: قوه قضاییه در واقع از سه مشکل رنج میبرد:
اولین مشکل قوه قضاییه مسئله ساختار قوه قضاییه است و اینکه رئیس قوه منصوب رهبری است و دستکم تعدادی از شعب دادگاهها گوش بفرمان اوامر رهبر و یا دستگاههای امنیتی هستند این بلای اول قوه قضاییه را به فاجعه بار ترین قوه در بین سه قوه کرده است.

مشکل دوم قوانین است مثل قانون تعزیرات اسلامی، ببینید چقدر ضعیف و مشکل دارد، آیین دادرسی را دستکاری کرده اند و خرابش کرده اند، اصلا این قانون نیست.

مشکل سوم: مشکل سیطره روحانیون بر قوه قضاییه است، کاربرد فقه جداست و قانون چیز دیگری است، فقه که قانون نیست!!! مفهومی مثل حاکم شرع را ابداع کردند و آشفته بازاری درست کردند. این قوه قضاییه از راس تا پایین در فساد کامل است. یک هیئت کارشناسی فرانسوی در زمان محمد یزدی به ایران آمد تا قوانین ما را بررسی کند در زمان خروج به آقای سروش گفته بودند شما اصلا قانون ندارید.!!

دکتر نوری زاده : زمانی که ما در دانشگاه بودیم هم مسائل و رویه های فقهی را می خواندیم و هم قانون جدید را، یعنی کسی که بر صندلی قضاوت می نشست هر دو وجه را دارا بود، اما در حال حاضر کسانی بر این مسند نشسته اند که سواد شان در حد دروس اولیه حوزه است .

شما خودتان فرزند یک بازرگان در بازار بوده اید این اعتراضات بازاریان را باتوجه به اینکه بازار یکی از مهمترین پایگاههای مرجعیت و پشتیبان روحانیت بوده است چگونه ارزیابی میکنید ؟. در همین حال زمزمه های شرکت نفت و پالایشگاههای خوزستان هم کم کم شنیده میشود.

دکتر سازگارا: اجازه بدهید این سئوال را دوبخش بکنیم ، یک بخش بازار و مردم ، و بخش دیگر حکومت.
بخش بازار و کسبه بازار باز در واقع از دو زاویه میشود نگاه کرد ، اول نقش بازار و فعالیت های سیاسی بازار که از دوره قاجاریه شدت گرفت و به دلیل استقلالی که پیدا کرد و متحد روحانیت بود. اما بعد از انقلاب اسلامی نقش بازار در اقتصاد کشور کمرنگ شد یعنی قطب اقتصادی از روی بازار بر روی رانت خوارها و شرکت های سپاه و بیت رهبری و شرکت های دولتی تغییر پیدا کرد اما این بدان معنا نیست که بی نقش هستند، شاید بشود گفت زور اقتصادی بازار بدلیل انحصارات بیشتر حکومتی و شخص خامنه ای کمرنگ شده است، مثلا موتلفه هم آن زور سیاسی سابق را ندارد.
یا در همین زاویه ، خود روحانیت هم دیگر آن زور را ندارند و مشکل پیدا کرده است.

به لحاظ رکود گسترده ای که تمام فعالیت ها را خوابانده است، و وضع اقتصادی کشور و تورم و نصف شدن ارزش پولی کشور در همین سه ماهه اول سال زندگی برای اقشار مزد بگیر و حقوق بگیر و طبقه متوسط بسیار سخت شده است، یعنی وقتی ریال ارزشش سقوط کرده یعنی همه چیز گران شده است و قدرت خرید کم گردیده است آقای روحانی میگوید نگران نباشید همه چیز هست آری همه چیز هست ولی نمیتوانیم بخریم. وقتی مردم قدرت خرید ندارند کاسب و تاجر و کارخانه هم کار نمیکند ، قبلا این فقط مشکل حقوق بگیران و قشر ضعیف جامعه بود اما در حال حاضر این مشکل به کسبه و بازار رسیده است.

این حکومت با این چهار چوب و این قوه قضاییه فاسد و این دولت از پس حل مشکلات و پشت سر گذاشتن این بحرانها بر نمی آید و روز بروز صدای بازاریان و کارگران و اقشار مختلف مردم بلند تر خواهد شد.

اما از طرفی همین اعتراضات بازاریان در تهران شیراز اصفهان و دیگر شهر ها در حکومت زلزله ایجاد نموده است و رژیم را وادار به چنگ و دندان نشان دادن کرده است، برای اینکه بازار حرکتش ارزش سیاسی بالایی دارد، صادق لاریجانی صحبت از زندان و اعدام کرد وحتی خامنه ای هم بازاریان را تهدید نمود، درست همان اشتباهاتی که دیکتاتور ها درمقابل شورش نان و گرسنگی میکنند اینها هم تکرارکردند.

با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید، منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.

یوتیوب دانلود فایل صوتی فایل صوتی کم حجم گوگل درایو