دراین شماره از برنامه پنجره ای رو به خانه پدری برنامه را با شعری از دفتر اشعار دکتر علیرضا نوری زاده آغاز مینماییم. سپس همراه باشما خوبان به گفتگو با خبرنگار ارشد تلوزیون ایران فردا جناب آقای محمد رضا شاهید خواهیم پرداخت و گزارش ایشان را که از سفر به آمریکا به همراه امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه تهیه گردیده را تقدیم حضورتان خواهیم نمود.
دکتر نوری زاده: چه شد که رفتی؟
آقای شاهید:هر بار که سفر رئیس جمهور پیش بیآید. به نسبت اهمیت سفر و مقصد سفر خبرنگاران انتخاب میگردند. در این سفر چون در ارتباط با ایران بود بنده هم انتخاب شدم. مجموعا هفتاد خبرنگار و تکنسین و شبکه دوم تلوزیون فرانسه این سفر را پوشش میدادند.
شما شانس انتخاب سه مکان را برای مستقر شدن دارید که شانس من خیلی خوب بود و مکانهایی که در آن مستقر شدم بهترین مکانها بود. روزنامه نگاران قبل از رئیس جمهور به آنجا میروند و مستقر میشوند. و در پایان سفر هم اول رئیس جمهور میرود و پس از آنکه خبرنگاران مراسم خروج را پوشش دادند برمیگردند.
دکتر نوری زاده:آیا ممنوعیتی هم در ورود خبرنگاران وجود دارد؟
اسامی خبرنگاران به هیئت بررسی کننده میرود و هیچ ممنوعیتی برای حضور وجود ندارد مگر آنکه تعداد خبرنگاران از تعداد صندلی های هواپیما بیشتر باشد که آنها مجبور هستند خودشان بروند .
دکتر نوری زاده :نشان لژیون دونر را به چه کسانی میدهند یا چه کسانی آنها را برای این نشان کاندید میکنن؟
شاهید : نشان را خود افراد تقاضا میکنند سپس مورد بررسی قرارمیگیرند و در نهایت اگر تصویب شود اهدا میگردد. این نشان معتبری است و آقای آهنی هم آنرا دریافت کرده است.
این نشان به اتباع فرانسه اهدا میگردد اما کسانی هم که بنوعی به فرانسه خدمت کرده اند این نشان را دریافت میکنند.
دکتر نوریزاده شما برای ورود مکرون حضور داشتید ؟
آقای شاهید: خیربنده نبودم چون من فقط سه جا را میتوانستم پوشش خبری بدهم .
من برای کاخ سفید ثبت نام کرده بودم و در سالنی که آقای ترامپ و مکرون ملاقات داشتند حضور داشتم.
اما چگونه با شما تماس گرفتم داستان جداگانه ای دارد. دیدم یک در به بیرون باز است رفتم و از انجا توسط یک نردبان که از باغبان به امانت گرفته بودم برای شما گزارش میکردم که ناگهان فریادی به اعتراض بلند شد و مرا متوجه اشتباهم کردند . حتی کوچکترین سئوال و جوابی از من نکردند بابت اینکار.
دکتر نوری زاده: وقتی به کاخ سفید رفتی فضا چه گونه بود خبرنگارها انتخاب شده بودن که چه بگویند؟
شما تاریخ را در کاخ سفید می بینید. و آنجا ابهت عجیبی دارد. آقای ترامپ از زمان ریاست جمهوری بیست و هفت ملاقات داشته که در هچکدام آنها تنها نبوده است که اینم از امتیازات ویژه است. ولی قانون در آنجا اینست که اگر نیم ساعت ملاقات طول بکشد 4 خبرنگار و اگر یک ساعت 8 نفر میتوانند سئوال بپرسند.
اینبار در کاخ سفید دونفر که ترامپ انتخاب کرده بود و دونفر هم فرانسوی بودند و دیگر جایی برای من نماند. اما در دانشگاه جرج واشنگتن من جزو سئوال کنندگان قرار گرفتم.
دکتر نوری زاده: سئوال شما چه بود ؟
آقای شاهید : آقای مکرون ما در ایران رهبری داریم هدیه آسمانی و رئیس جمهوری داریم که با رای مردم انتخاب میشود و خودش انتخابش را لطف آسمانی میداند بدلیل تایید رهبر، و مردمانی داریم که ناامید به آسمان نگاه میکنند.
اولین باری که با یک رئیس جمهور مصاحبه کردم آقای سرکوزی بود در مسکو، باور کنید صدایم میلرزید.
دکتر نوری زاده :وقتی شما رهبران فعلی جهان را نگاه میکنید این آقای مکرون با آنها تفاوت دارد.
آقای شاهید: در کنگره و در مقابل حزب دمکرات و جمهوری خواه وقتی می گوید من با نظر رئیس جمهورتان موافق نیستم سه دقیقه برایش دست میزنند.
دکتر نوری زاده: بازتاب روزنامه ها و رسانه ها ی فرانسوی از این سفر چه بود؟
بیشتر به حرکتهای ترامپ وحرکت دست های او توجه داشتند و میگویند آقای ترامپ نمیتواند تشخیص بدهد و اگر اینجا یک دانه زنبور هم نشسته بود قاعدتا نمیتوانست او را ببیند و این یک برنامه از پیش تعیین شده بوده است تا بگوید من بالاترم و تو سنت کمتر است. اصولا لمس بدن در فرهنگ اروپایی زیاد رایج نیست. روبوسی یک رفتار شرقی است و با تمسخر اینکار را انجام داد.
دکتر نوری زاده : از روزی که مکرون به آمریکا رفت نتانیاهو هم شلوغ بازی درآورد و چندین بار مواضع ایران را در سوریه بمباران نمود
آقای شاهید: آقای مکرون به سخنان نتانیاهوهیچ اشاره ای نکرد و فقط به ماندن در برجام تکیه کرد.
من ازخودم میپرسم این اصرار غرب از آن چیست ایران که تصمیم گیرنده نیست مستقیم با پوتین مذاکره کنند.
اینروزها مد شده که میگویند باید جلو ترامپ ایستاد چون میخواهد ایران را تجزیه کند. در حالیکه اگر اینها بمانند خطرناک است و اگر خطری وجود دارد بخاطر حرکتهای جمهوری اسلامی است. یک گزارشگر می گفت شما بی خود با آقای ترامپ مخالفید، اگر کسی شانس براندازی این رژیم را داشته باشد همین آقای ترامپ است.
دکتر نوری زاده : امیدوارم ایران خانم ما لطمه ای نبیند ایران سوریه بشو نیست.
خوب حالا بازتاب این تلاشی که مکرون میخواهد بکند در فرانسه چیست؟
آقای شاهید: در حقیقت فرانسه به نمایندگی از اتحادیه اروپا این برنامه را پیگیری میکند هر چند وزیر امور خارجه فرانسه چندی پیش به ایران رفت اما دست خالی برگشت. دنیا دیگر از این همه دخالت ایران در دیگر کشورهای منطقه خاورمیانه خسته شده است.
دکتر نوری زاده: فرانسوی ها چه میگویند؟
آقای شاهید: سفر مکرون به مسکو مهم است چون خود ایران که حق رای ندارد و روسیه بجای او تصمیم میگیرد.
اما این طرح فرانسه است که ایران باید از سوریه لبنان و عراق و یمن خارج شود و ساخت موشکهای بالیستیکی را متوقف کند. و چیزی که جدیدا مطرح کرده اند اینست که برای بعد از سال 2025 که قرارداد برجام تمام میشود هم از حالا تصمیم بگیرند.
دکتر نوریزاده: چه احساسی داشتی وقتی پیکر مومیایی رضا شاه را دیدی؟
آقای شاهید: احساس خوشحالی نیست و این تنها به رضا شاه برنمیگردد که یک انسان از گور خودش درآورده شود.
با ما باشید وبرنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید. منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.
یوتیوب فایل صوتی فایل صوتی کم حجم گوگل درایو