در این شماره از پنجره ای رو به خانه پدری ، برنامه را با شعری از دفتر اشعار دکتر علیرضا نوری زاده آغاز می نماییم. سپس همراه با شما خوبان به گفتگو با میهمان عزیز برنامه جناب دکتر منوچهر فرح بخش، دکترای اقتصاد و کارشناس اقتصادی خواهیم پرداخت.
دکتر نوری زاده نظر کارشناسی ایشان را در باره سالی که گذشت و در عرصه اقتصاد آن پر از فراز و نشیب بود پرسیدند.
دکتر فرح بخش: در واقع ادامه سالهای قبل بود و در بنیاد اقتصادیش هیچ تغییری ایجاد نشده وتعادل اقتصادی ندارد. براساس تعادل اقتصادی تورم مهار میگردد. وقتی عدم تعادل اقتصادی پیش می آید تدابیر مخصوصی برای ایجاد تعادل در پیش میگیرند.
این تعادل اقتصادی با شروع انقلاب بهم ریخت. ما در رژیم گذشته دارای یک پایه اقتصادی محکم و تعادل اقتصادی بودیم. گرانی مهار شده بود و پیشرفت و توسعه وجود داشت. دلیلش نظام اقتصادی مشخصی بود که بر کشور حکومت میکرد.
بعد از انقلاب حکومت به 4 نقطه اساسی حمله کرد: شرکت نفت، ارتش، بخش تولید و سیستم بانکی. در شرکت نفت کلیه قرارداد ها را ملغی کرد و در ارتش تمام سران ارتش را درو نمود. تولید متوقف شد و سیستم بانکی بهم ریخت بنابراین از یک روز بعد از انقلاب این عدم تعادل در اقتصاد ما شکل گرفت و باعث شد که نیروهایی بوجود بیایند، از جمله تجار سنتی که وارث اقتصاد پویای قبلی گردیدند .
وقتی عدم تعادل در اقتصاد شروع شود با خودش عارضه می آورد. تورمی که از روز اول انقلاب شروع شد و بدنبال آن رکود و بیکاری و کاهش بخش تولید، موجب این عدم تعادل گردید و سال به سال بدتر گردید و اینگونه شد که این بحرانها به عدم تعادل انجامید.
الان ما به مرحله فروپاشی رسیده ایم و ای کاش مشکل فقط فروپاشی بود فساد و دزدی و انواع و اقسام مشکلات اخلاقی هم همراه آن گریبانگیر ما است و من بعید میدانم این دولت بتواند از فروپاشی اقتصادی با این وزرای کابینه اش جلوگیری کند.
دکتر نوری زاده : به نظر من روحانی با یک گاری شکسته لنگ میخواهد حرکت کند و به جلو برود ولی این گاری مرتب عقب عقب میرود و اکنون که شما بر این باورید که فرو پاشی آغاز شده است چه زمانی به آن میدهید؟
دکتر فرح بخش: ما مشکل دیگری هم داریم و آن مقاومت و مخالفت شخص خامنه ای در رابطه با ایجاد نظام اقتصادی است.
دکتر نوری زاده :چرا خامنه ای مخالفت میکند ؟
چون بخش اقتصادی خودش را از دست میدهد. نظامهای اقتصادی سه نمونه هستند: یا سوسیالیستی هستند یا مختلط و یا آزاد. اما چیزی که ما الان داریم ترکیب این سه تاست و متولی آنهم خامنه ای است و هیچ چیزی هم از اقتصاد نمیداند و به هیچکس هم پاسخگو نیست. حتی در مورد واگذاری بخش اقتصادی بیت رهبری به دولت هم سکوت اختیار شد.
در بخشی دیگر، دکتر نوری زاده پرسیدند: به چه حقی قاسم سلیمانی سه و نیم میلیون یورو در اختیار بقایی قرار میدهد تا او به احمدی نژاد بدهد و او به رهبران کشور های آفریقایی بدهد. این پول از کجا آمده است؟ این بخشی از درآمد نفتی است در دست اینها چیکار میکند؟
پاسخ داده شد : تا آنجا که میدانم شرکتی در سوییس است که ارتباط بسیار نزدیکی با قرارگاه قاسم سلیمانی دارد و از آن طریق این پولها ردو بدل میگردد.
دکتر نوری زاده: درجامعه ما آخوند ها تاجر شده اند یکی شکرفروش یکی لاستیک فروش یکی کاندوم فروش و خامنه ای هم رهبری میکند و به هیچ کس هم جوابگو نیست. آقای خامنه ای انگشت خود را روی مسأله تولید گذاشت. لطفا تفسیر خود را بیان بفرمایید.
ایشان در پاسخ: ” خامنه ای در حال ترس و واهمه این حرف را زد چون بهترین دفاع حمله است. خرید کالای ملی یک کار اساسی است ولی در این زمان ودر این شرایط بکلی مردود است. طبق آمار خودشان، 45 میلیون نفر زیر خط فقر و 25 میلیون نفر حول و حوش خط فقر داریم ؛ فقط 10 میلیون نفر زندگی راحتی دارند و این صحبت های خامنه ای با آن 10 میلیون نفر است که اکثرا از ایادی و ارباب جمعی خود او هستند. البته این شعار فقط بدرد تبلیغات خودشان میخورد چون جواب اینها را در تظاهرات دی ماه داد ند. آقای خامنه ای فروپاشی اقتصاد کشور را هنوز قبول ندارد. آرزوی من اینست که این درآمد نفت خشک شود تا تکلیف مشخص شود.”
در بخش انتهایی برنامه نگاهی به تحریم های احتمالی جدید آمریکا در صورت خروج از برجام و دیگر مسایل مهم داخلی در عرصه سیاسی و اقتصادی خواهیم داشت و با میهمان گرامی به تبادل نظر خواهیم پرداخت. با ما باشید وبرنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید. منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم.
یوتیوب فایل صوتی فایل صوتی کم حجم گوگل درایو