مدت ویزای توریستی مالزی برای ایرانی‌ها کاهش یافت

با تصمیم دولت مالزی، صدور ویزا به محض ورود برای ایرانیان، از ۹۰ روز به ۱۴ روز کاهش پیدا کرد. محدودیت زمان ویزای توریستی از اول اکتبر اجرایی شده و بازتاب بسیار گسترده‌ای در میان ایرانیان ساکن مالزی که گفته می‌شود ۷۰ تا ۸۰ هزار نفر هستند داشته است. خبرگزاری‌های ایران این اقدام دولت مالزی را «ناگهانی» خوانده و نوشته‌اند که این تصمیم مشکلات زیادی را برای مسافران مالزی به وجود آورده است.

رسانه‌های ایران از کاهش مدت ویزای توریستی شهروندان ایرانی برای ورود به مالزی خبر داده‌اند.
خبرگزاری ایسنا از مالزی گزارش داده است که از روز سه شنبه، اول اکتبر (۹ مهر) ایرانیانی که به مالزی سفر می‌کنند، به جای ویزای توریستی ۹۰ روزه در هنگام ورود، ویزای ۱۴ روزه دریافت می‌کنند.
حدود دو ماه پیش نیز رسانه‌های مالزی به نقل از احمد زاهد حمیدی، وزیر کشور مالزی از تصمیم دولت برای کاهش مدت ویزای توریستی برای کشورهایی خبر داده بود که شهروندانشان از مالزی به عنوان گذرگاهی برای ورود غیر قانونی به استرالیا استفاده می‌کنند.
آقای حمیدی نامی از این کشورها نبرده بود، اما گفته بود که این تصمیم به درخواست دولت استرالیا گرفته شده است.
خبرگزاری ایسنا به نقل از مرتضی جاویدان، کنسول ایران در کوالالامپور گزارش داده که وزارت خارجه مالزی هنوز به طور رسمی این خبر را اعلام نکرده است.
آقای جاویدان با اشاره به این که کنسولگری ایران در مالزی از این خبر اطلاعی نداشته و از طریق مسافران مطلع شده است، گفت: «ما پیگیر این موضوع و جزییات آن هستیم و می‌خواهیم بدانیم که چرا اصلا به ما در این خصوص خبر نداده‌اند.»
پیش از این شهروندان ایرانی برای سفرهای کوتاه‌تر از سه ماه به مالزی نیازی به دریافت ویزا از سفارت این کشور در ایران نداشتند و در هنگام ورود به مالزی اجازه اقامت ۹۰ روزه دریافت می‌کردند.
محدودیت ویزا البته نخستین اقدام دولت مالزی در رابطه با ایران نیست و پیش از این مقامات این کشور به تدریج، به ویژه در زمینه افتتاح حساب‌های بانکی و انجام معاملات تجاری، محدودیت‌هایی علیه ایرانیان اعمال کرده بودند. همچنین در چند ماه گذشته، دولت‌های گرجستان، اندونزی و عمان نیز محدودیت‌های تازه‌‌ای علیه ایرانیان وضع کرده‌اند و اکنون دولت مالزی به این لیست وارد شده است. شمار ایرانیان ساکن مالزی حدود ۷۰ هزار نفر تخمین زده می شود. بین ۱۰ تا ۱۴ هزار نفر از این عده در حال تحصیل در مراکز آموزش عالی این کشورند و تعدادی نیز به تدریس در دانشگاه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی و تجاری مشغول هستند.