حسن روحانی در آستانهی سفر خود به نیویورک در مراسمی به مناسبت شروع جنگ ایران و عراق گفت که جمهوری اسلامی ایران آماده است «بدون پیش شرط» با غرب مذاکره کند. آقای روحانی در عین حال تاکید کرد که حق غنیسازی در ایران باید پذیرفته شود. در همین حال دو فرمانده ارشد سپاه پاسداران به سیاستهای ایالات متحده آمریکا در خاورمیانه حمله و تهدید کردندکه سپاه تسلیحات لازم برای نابودی ناوهای آمریکا را در خلیج فارس دارد.
حسن روحانی رییس جمهور ایران در سالگرد شروع جنگ هشت ساله با عراق و در آستانه سفرش به نیویورک گفته است که ملت ایران آماده مذاکره با غرب است البته به شرطی که هیچ پیش شرطی نباشد.
به گزارش خبرگزاریهای ایران آقای روحانی گفته است که غرب باید منافع متقابل را در نظر بگیرد و همه حقوق حقه ملت ایران از جمله حقوق هسته ای و غنی سازی در خاک این کشور در چارچوب مقررات بین المللی را بپذیرد.
رییس جمهور ایران گفت: ایران کشور بزرگ، متمدن و قدرتمندی است و با این کشور و ملت نباید با زبان زور و تهدید حرف زد.
آقای روحانی همچنین تاکید کرد که جنگ و دیپلماسی در کنار هم مفهومی ندارد و هیچ ملت منطقی و آزاده ای روی یک میز، جنگ و دیپلماسی را با هم نمی پذیرد.
در همین حال دو فرمانده ارشد سپاه پاسداران به سیاستهای ایالات متحده آمریکا در خاورمیانه حمله و تهدید کردندکه سپاه تسلیحات لازم برای نابودی ناوهای آمریکا را در خلیج فارس دارد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، علی فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه، روز یکشنبه ۳۱ شهریور، گفت که این نیرو «تسلیحات لازم جهت انهدام ناوها و هواپیماهای آمریکایی در خلیج فارس» را در اختیار دارد.
او حضور نیروهای نظامی آمریکا در خلیج فارس را به معنی «قرار گرفتن آنها در معرض نابودی کامل» دانسته است.
حسین سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه هم، این نهاد را دارای «قدرت ویژهای» توصیف کرده که توانایی آن را دارد تا «تمام شناورها در خلیج فارس را متوقف و منطقه را به پارکینگ شناورها» تبدیل کند.
این اظهارات تهدیدآمیز در آستانه سفر حسن روحانی، رییس جمهوری ایران و همراهانش به آمریکا برای شرکت در مجمع عمومی سالانه سازمان ملل متحد، بیان میشود.
در رویدادی دیگر اکبر هاشمی رﻓﺴﻨﺠﺎﻧﯽ، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز روز گذشته گفت مذاکره نکردن و حرف نزدن با آمریکا قابل تداوم نیست و او به آیتالله خمینی گفته بود که ﻣﻮﺿﻮع راﺑﻄﻪ ﺑﺎ آﻣﺮﯾﮑﺎ را در زﻣﺎن حیاتش حل کند.
آقای رفسنجانی در گفتگو با فصلنامه مطالعات بین المللی افزوده است که دردﯾﭙﻠﻤﺎﺳﯽ ﻋﻤﻠﮕﺮاﯾﺎﻧﻪ ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ اﻋﺘﺪال، ﺑﻦﺑﺴﺘﯽ وﺟﻮد ﻧﺪارد”، و اگر ایران با اروپا، چین و روسیه مذاکره می کند، چرا با آمریکا نکند و آمریکا چه تفاوتی با آنها دارد.
آقای رفسنجانی افزوده که معنای مذاکره تسلیم شدن نیست.
رییس مجمع تشخیص مصلحت همچنین گفته است که اسلام دﺳﺘﻮر ﻧﺪاده است ﺑﺎ ﮐﺴﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﻣﺨﺎﻟﻒ ﻋﻘﯿﺪه ﻣﺎ ھﺴﺘﻨﺪ، قطع رابطه کنیم.
بسیاری از رسانههای داخلی و بینالمللی و ناظران سیاسی پیشبینی میکنند که سفر آقای روحانی به نیویورک و دیدار احتمالی او با باراک اوباما، همتای آمریکاییاش، باعث کاهش تنشها میان ایران و آمریکا و بهبود روابط دو جانبه پس از سه دهه خصومت شود. روابط دیپلماتیک و سیاسی ایران و آمریکا، پس از حمله دانشجویان مسلمان موسوم به «پیرو خط امام» به سفارت آمریکا در تهران در ۱۳ آبان ۱۳۵۸ متوقف شد. آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی هفته گذشته از «نرمش قهرمانانه» در سیاست خارجی ایران دفاع کرده بود و از سپاه خواسته بود تا در سیاست دخالت نکند.