علی مطهری٬ نماینده مجلس: در حوادث ۸۸، خشونتی به کار رفت که ضرورتی نداشت

علی مطهری٬ نماینده مجلس می‌گوید بسیاری از محافظه‌کاران فکر می‌کنند برای حفظ نظام می‌توان از هر وسیله‌ای استفاده کرد. وی همچنین گفته است که در حوادث انتخابات ۸۸ «سختگیری و خشونتی به کار رفت که ضرورتی» نداشت. آقای مطهری افزوده است که سخت‌گیری‌هایی که از سال ۸۸ به بعد صورت گرفته باید «جبران» شود. در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، محمود احمدی‌نژاد از سوی حکومت برنده‌ی انتخابات اعلام شد که این موضوع با اعتراض گسترده‌ی مردم همراه شد. به‌دنبال اعتراضات مردم، نیروهای امنیتی و شبه‌نظامیان بسیج آن را به شدت سرکوب کردند. مقام‌های حکومتی آمار دقیقی از کشته‌شدگان این اعتراضات اعلام نکرده‌اند. در همین حال روز گذشته تعدادی از زندانیان سیاسی مرتبط با حوادث ۸۸ آزاد شدند که به‌نظر می‌رسد سخنان آقای مطهری هم در همین راستا باشد.

علی مطهری، نماینده‌ی اصول گرای مجلس در گفتگو با روزنامه بهار گفته است که یکی از مشکلات چند سال اخیر ایران این بوده که بسیاری از نیروهای امنیتی و اطلاعاتی و به‌طور کلی بسیاری از اصولگرایان فکر می‌کنند که برای حفظ نظام می‌توان از هر وسیله‌ای استفاده کرد.
این نماینده مجلس افزوده که محافظه‌کاران با تفسیر غلط از این جمله آیت‌الله خمینی مبنی بر اینکه «حفظ نظام اوجب واجبات است» گمان می‌کنند «حفظ نظام دست ما را برای هرکاری باز گذاشته است.»
وی ادامه داده بر این اساس محافظه‌کاران هرگونه برخوردی با منتقدان و مخالفان را جایز می‌دانند و به دفاع از حقوق منتقدان و مخالفان نمی‌پردازند.
مطهری به عنوان مثال به طرح موضوع مرگ ستار بهشتی در مجلس اشاره کرده و گفته است: «شنیدن و مطرح شدن آن، برای بعضی از افراد سنگین بود و می‌گفتند مخالفان نظام باید مجازات شوند.
وی در بخش دیگری از این گفتگو با بیان اینکه در حوادث انتخابات ۸۸ سختگیری و خشونتی به کار رفت که به نظر من ضرورتی نداشت افزوده است: ‌ترس بیجا از انتقاد و اعتراض و هر منتقدی را ضدنظام تلقی کردن، پدیدآورنده این روش بوده است.
مطهری بر ضرورت تغییر گفتمان و نگاه امنیتی و اطلاعاتی تاکید کرده و گفته این تغییر منجر به تغییر برخورد با منتقدان و معترضان هم خواهد شد.
این نماینده مجلس با اشاره به نقش وزیر اطلاعات در کوتاه کردن دیوار بی‌اعتمادی بین نظام و مردم اظهار کرده که این کار نیاز به کار فکری و ایدئولوژیک در داخل خود وزارتخانه دارد و کارکنان وزارت اطلاعات باید تحت تعلیمات فکری، تقویت اعتقادات اسلامی و هدایت از نوع رفتاری که با مقولات امنیتی دارند، قرار بگیرند.
وی با تاکید بر اینکه مردم باز شدن فضای سیاسی و اهمیت پیداکردن حقوق خود را احساس کنند افزوده است: به هرحال بسیاری از سختگیری‌هایی که از سال ۸۸ به بعد صورت گرفته باید جبران شود و افرادی که به صرف انتقاد و اعتراض محکومیت‌های چندین ساله دارند، لازم است پرونده‌هایشان بازبینی شده و احیانا آزاد شوند.
مطهری همچنین با استقبال از آزادی شماری از زندانیات سیاسی گفته این افراد خطری برای نظام ندارند و رفع شکاف سیاسی در کشور حتی در رفع مشکلات پرونده هسته‌ای، سیاست خارجی و حتی مسئله سوریه موثر است.
دو روز گذشته بیش از ده نفر از زندانیان سیاسی در ایران مورد عفو مشروط قرار گرفتند. نسرین ستوده، فیض‌الله عرب‌سرخی و محسن امین‌زاده از چهره‌های سرشناسی هستند که در میان زندانیان آزادشده قرار دارند. با این که قوه قضاییه و قوه مجریه در ساختار حکومتی ایران از یکدیگر مستقلند برخی معتقدند آزادی این زندانیان نتیجه اقدامات حسن روحانی، رییس‌جمهور جدید است. همچنین همزمانی آزادی این زندانیان مرتبط با حوادث سال ۸۸ و سفر حسن روحانی به نیویورک، گمانه‌زنی‌هایی را برانگیخته است.