به گزارش «ایسنا»، عراقچی پس از پایان جلسه روز چهارشنبه هیئت دولت به خبرنگاران گفت قبل از حمله رژیم اسراییل به عراق سفر داشتم و مقامات سطوح بالای این کشور به من گفتند اجازه استفاده از آسمان و خاک خود را نمیدهند. گزراشهایی مبنی بر استفاده از فضای این کشور وجود دارد و با دولت عراق در ارتباط هستیم تا شکایت خود را اعلام کنند، حضور نیروی هوایی آمریکا در منطقه یک واقعیت است و هواپیماهای اسرائیلی از کانالی که امریکاییها برای آنها ایجاد کردند، حمله کردند. ما هم شکایت خود را به سازمان ملل و سایر سازمانها اعلام کردهایم.
وی همچنین در پاسخ به اینکه آیا اسرائیل از آسمان سایر کشورهای همسایه هم استفاده کرده است، بیان کرد: از آسمان برخی کشورهای دیگر منطقه هم استفاده شده است که با آنها در تماس هستیم.
به گفته عراقچی، ایران از دولت عراق خواسته است که در این زمینه شکایت کند.
در همین حال، عزیز نصیرزاده، وزیردفاع جمهوری اسلامی درباره حمله بامداد شنبه اسرائیل به مراکز نظامی ایران گفت: «جسارت» اسرائیل «قابل گذشت نیست» و پاسخ این حمله «متناسب با قوانین بینالمللی داده خواهد شد».
او با تکذیب ورود جنگندههای اسرائیلی به آسمان ایران، همچنین مدعی شد که خسارات کمی به پدافند ایران وارد و سامانههای آسیب دیده جایگزین شدهاند. وزیر دفاع ایران اخبار مربوط به نابودی مراکز پدافندی را «بیخود» خواند و گفت «دشمن موفقیت چندانی» برای آسیب زدن به سامانه آفندی و پدافندی نداشت.
در همین ارتباط حبیب الله سیاری، شامگاه سه شنبه در آستانه کنگره ۱۵ هزار شهید فارس، در اجلاسیه شهدای ارتش جمهوری اسلامی در شیراز گفت که بعد از عملیات «وعده صادق-۲»، تمام آسمان عراق حدود ۲۵ شبانهروز در اختیار هواپیماهای اسرائیل، آمریکا، بریتانیا و فرانسه بود.
مقامهای جمهوری اسلامی از دومین حمله نظامی به اسرائیل در تاریخ دهم مهر با عنوان عملیات «وعده صادق-۲» نام میبرند.
سیاری شامگاه سهشنبه درباره حمله بامداد پنجشنبه اسرائیل به ایران گفت: «۱۴۰ فروند هواپیما را در آسمان عراق آوردند و حدود ۱۰۰ هواپیمای متعلق به حامیان این رژیم نیز از نوع سوخترسان، پشتیبان آنها بودند.»
او گفت که هیچ یک از «هواپیماهای پیشرفته» اسرائیل از مرزهای ایران عبور نکردند: «از ۱۰۰ کیلومتر خارج از مرزها شروع به پرتاب موشک بالستیک کردند که تعداد زیادی از آنها به وسیله پدافند ما منهدم شدند و البته تعدادی هم به نقاطی برخورد کردند.»
در حمله هوایی بامداد شنبه اسرائیل به ایران که در سه مرحله و به مدت چهار ساعت و با ورود به آسمان ایران ادامه داشت، علاوه بر نابودی پدافند هوایی و سامانههای اس- 300، مراکز نظامی حساس ایران هدف قرار گرفته و تصاویر ماهوارهای نشان میدهد که خسارات بسیاری در این حمله به این اهداف وارد شده است.
اسرائیل این عملیات را که «روزهای توبه» نامیده است، به تلافی حمله موشکی ۱۰ مهر ماه ایران به اسرائیل انجام داد که در آن یک کارگر فلسطینی در کرانه باختری کشته شد و خساراتی جزئی به ساختمانهای مسکونی و برخی تاسیسات نظامی اسرائیل وارد آمد.