واکنش‌ها به کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران

در اولین واکنشها به کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران، شاهزاده رضا پهلوی در صفحه شحصی خود نوشت: اسماعیل هنیه اساسا هرگز نباید قدم به خاک ایران می‌گذاشت. حضور او در ایران، توهینی به کشور و ملت ما بود. هزینه تروریسم این ابَرجنایتکار علیه اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌های بی‌گناه از پول مردم ایران و برخلاف خواست و منافع آنها تأمین می‌شد.

حذف هنیه در قلب تهران نشان می‌دهد که رژیم جمهوری اسلامی چه اندازه ضعیف، بی‌کفایت و در بالاترین سطح امنیتی، نفوذپذیر است. این رژیم، تنها با ضرب و شتم، زندانی کردن و کشتن ایرانیان بی‌گناه و بی‌دفاعی که برای آزادی خود در خیابان‌ها مبارزه می‌کنند، تظاهر به قدرت می‌کند.

این مبارزان شجاع ایرانی، راه‌حل نهایی و تنها مسیر رسیدن به صلح پایدار در خاورمیانه هستند. با حمایت از آنها برای سرنگونی علی خامنه‌ای و خلافت تبهکار او، منطقه ما سرانجام می‌تواند دوباره در صلح و ثبات باشد.

در ایران و یک روز پس از کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران، سرخط روزنامه‌های سیاسی صبح ایران در روز پنجشنبه چنانکه انتظار می‌رفت به انتشار پیام رهبر جمهوری اسلامی و واکنش‌های داخلی و خارجی مقام‌های و رسانه‌های جهانی اختصاص داشت.
رسانه‌های مکتوب ایران که بیشتر خط و نشان کشیدن علیه اسرائیل و آمریکا بود، کمترین توجه را به چند و چون کشته شدن رئیس دفتر سیاسی حماس داشتند، جزییات تازه‌ای از این عملیات و عکسی از محل حادثه منتشر نکردند و انتقادی نیز از مقام‌ها و فرماندهان دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی کشور نداشتند.

روزنامه کیهان تندترین واکنش را به ماجرای کشته شدن اسماعیل هنیه داشت و هم برای آمریکا و اسرائیل خط و نشان کشید و هم برای نیروهای داخلی که به گفته این روزنامه «غربگرا» هستند.
تیتر نخست روزنامه کیهان با عنوان «انتقام خون میهمان با میزبان است، دنیا منتظر است» به چاپخانه ارسال شده است.
این روزنامه نوشته است که «صهیونیست‌ها بی‌تردید تاوان خون شهید هنیه را با خون پرداخت خواهند کرد. بدون شک دنیا باید منتظر سگ‌کشی باشند.»
روزنامه کیهان در این مطلب تحلیلی هیچ اشاره یا انتقادی ازمقام‌های جمهوری اسلامی به عنوان «میزبان» که نتوانستند امنیت «میهان» را تامین کنند نکرده است.

حسین شریعتمداری، مدیر مسئول و نماینده علی خامنه‌ای در این روزنامه در ستون «نکته» با عنوان «آمریکا از فهرست انتقام حذف نشود» خواهان انتقام «سخت و فلج‌کننده و بدون فوت وقت و در کوتاه‌ترین فاصله زمانی» شد. شریعتمداری در این یادداشت آمریکا را «عامل اصلی» و اسرائیل را «عامل میدانی» این عملیات معرفی می‌کند و می‌نویسد «تمامی شواهد و اسناد موجود به وضوح نشان می‌دهند که اسرائیل بدون کسب اجازه و موافقت و همراهی آمریکا دست به هیچ غلطی نمی‌زند و اساساً در قد و قواره‌ای نیست که به تنهایی، تصمیم گیرنده و عمل‌کننده باشد.»
نماینده علی خامنه‌ای در روزنامه کیهان نتیجه گرفته است برای انتقام گرفتن از خون اسماعیل هنیه «آمریکا نیز باید یکی از اهداف این انتقام سخت باشد».
شریعتمداری می‌گوید «ده‌ها کانون راهبردی و مراکز اطلاعاتی و نظامی آمریکا به آسانی در تیر‌رس ما قرار دارند. عین‌الاسد یک نمونه بود. پایگاه ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در سواحل بحرین نمونه دیگر است. شناورهای آمریکایی حامل سوخت و کالا در خلیج‌فارس و دریای عمان می‌توانند اهداف دیگری باشند.»

روزنامه جمهوری اسلامی در شماره صبح پنج‌شنبه، ۱۱ مرداد خود، نوشته: «اینکه رژیم صهیونیستی می‌تواند موشک خود را از پنجره اطاق خواب اسماعیل هنیه در نقطه کاملاً حفاظت شده‌ای در تهران عبور بدهد و او را به شهادت برساند، هیچ مفهومی غیر از این ندارد که این رژیم جنایتکار در داخل خودمان عوامل نفوذی دارد.»
این روزنامه خواستار «پاکسازی ریشه‌ای در مجموعه‌های اطلاعاتی و امنیتی» جمهوری اسلامی شده و افزوده: «تمام محکوم کردن‌ها و سرزنش‌هائی که متوجه رژیم صهیونیستی می‌کنیم کاملاً درست و لازمند ولی لازم‌تر از این کار، پاکسازی داخلی خودمان از عوامل نفوذی این رژیم است.»
روزنامه جمهوری اسلامی با انتقاد از ترورهای مکرر نیروهای «جبهه مقاومت» در لبنان و سوریه و عراق و ایران، اضافه کرده که «از انتقام گرفتن مهم‌تر، بستن راه‌های نفوذ دشمن در هوا و زمین و شناسائی و مجازات عناصر وابسته است که از آن غفلت می‌کنیم.»

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، رییس «بنیاد شهید» ایران نیز در حاشیه تشییع اسماعیل هنیه در تهران، گفت: «وقتی رهبر حماس به شهادت رسیده باید یکی از سران اصلی اسرائیل حذف شود.»
این اظهارات او در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر در شبکه‌های اجتماعی بسیار خبرساز شده است.
قاضی‌زاده هاشمی افزوده که پاسخ ایران به این ترور، «در همان سطح انجام می‌شود».
مقامات جمهوری اسلامی پس از ترور اسماعیل هنیه که به عنوان مهمان در ایران حضور داشت، بر گرفتن انتقام خون او تأکید می‌کنند.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا هم، روز پنج شنبه از «تمام طرف‌ها» در خاورمیانه خواست از تشدید تنش‌ها جلوگیری کنند و به آتش‌بس در غزه دست یابند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بلینکن که برای دیدار با مقامات مغولستان به آن کشور رفته است، هشدار داد که خاورمیانه در مسیر «درگیری بیشتر، خشونت بیشتر، رنج بیشتر و ناامنی بیشتر» قرار دارد و تأکید کرد که شکستن این چرخه بسیار حیاتی است.

بلینکن در کنار همتای مغولستانی خود به خبرنگاران گفت: «این با آتش‌بسی که ما روی آن کار کرده‌ایم، شروع می‌شود.»
وی افزود: «و برای رسیدن به آن، ابتدا نیاز است که تمام طرف‌ها صحبت کنند، تشدید تنش را متوقف کنند. و نیاز است که دلایلی برای رسیدن به توافق پیدا کنند.»
وزیر امور خارجه آمریکا این اظهارات را یک روز پس از کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران عنوان کرد. آقای بلنیکن پیشتر تاکید کرده که ایالات متحده در کشتن هنیه، رهبر حماس، دخالتی نداشته و از آن آگاه نبوده است.

او روز چهارشنبه ۱۰ مرداد در گفت‌و‌گو با «کانال نیوز آسیا» در جریان بازدید از سنگاپور گفت: «این موضوعی است که ما از آن آگاه نبودیم و در آن دخالتی نداشتیم. گمانه‌زنی در این مورد بسیار دشوار است.»
وزیر امور خارجه ایالات متحده در پاسخ به پرسشی درباره تأثیر احتمالی مرگ هنیه بر جنگ گفت: «من در طول سال‌ها آموخته‌ام که هرگز در مورد تأثیر یک رویداد بر رویداد دیگر گمانه‌زنی نکنم.»

این در حالی است که وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روز چهارشنبه مدعی شد ایالات متحده به دلیل حمایت از اسرائیل مسئولیت کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر حماس، در تهران را بر عهده دارد.