علی اکبر صالحی، وزیر سابق امور خارجه و رییس فعلی سازمان انرژی اتمی با انتقادی تلویحی از حملهی تندروها به سفارت بریتانیا در آذرماه سال ۹۰ گفته است که بعد از اطلاع از این اقدام تلاش کرده در گفتگو با وزیر امور خارجه بریتانیا «قضیه را جمع کند»، ولی در داخل کشور مورد حمله رسانه ها قرار گرفته است. وی همچنین افزوده است که در آن زمان، علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی برای جمع کردن قضیه به وزارت خارجه کمک کرده است. آقای صالحی توضیحی دربارهی نحوهی کمک رهبر ایران ارائه نداده است. آذرماه سال ۱۳۹۰ عدهای به طور «سازماندهی شده»، به سفارت بریتانیا حمله کرده و عکس ملکه این کشور را پایین کشیدند. پس از این حمله، بریتانیا سفارت خود در تهران را بست و خواستار خروج دیپلماتهای ایرانی از خاک این کشور شد.
علی اکبر صالحی، وزیر سابق امور خارجه و رییس فعلی سازمان انرژی اتمی با انتقادی تلویحی از حملهی تندروها به سفارت بریتانیا در آذرماه سال ۹۰ گفته است که بعد از اطلاع از این اقدام تلاش کرده در گفتگو با وزیر امور خارجه بریتانیا «قضیه را جمع کند»، ولی در داخل کشور مورد حمله رسانه ها قرار گرفته است.
آقای صالحی در گفتگو با خبرگزاری ایرنا افزوده برخی رسانه ها نوشته بودند «ما باید قبل از سفارت انگلیس، وزارت امور خارجه را اشغال می کردیم یا قبل از سفیر انگلیس باید تکلیف وزیر امور خارجه را روشن می کردیم..در چنین شرایطی ما ایستادیم و چیزی نگفتیم تا اینکه رهبری به کمک ما آمد.
اشاره آقای صالحی به مطالب برخی از نشریات تندروی ایران است که پس از حمله به سفارت بریتانیا در تهران، در انتقاد از ابراز تاسف وزارت خارجه از این حمله منتشر شده بود.
علی اکبر صالحی توضیح بیشتری در مورد نوع کمک رهبر ایران به وزارت خارجه در ماجرای اشغال سفارت بریتانیا نداده است.
آیت الله خامنه ای ۹ ماه پس از این ماجرا، در اظهاراتی در جمع دانشجویان، ورود به سفارت بریتانیا را نادرست دانسته بود.
وزیر سابق امور خارجه در ادامهی این گفتگو با اشاره به واکنش شدید کشورهای اروپایی به اشغال سفارت بریتانیا در ایران هم گفته است: «وقتی می آیید سفارت انگلیس را می گیرید، نباید انتظار داشته باشید که کشورهای اروپایی برای شما نقل و نبات پخش کنند.»
در پی تهاجم به سفارت بریتانیا در تهران، اتحادیه اروپا این اقدام را محکوم کرد و دولت بریتانیا با فرا خواندن سفیر خود از تهران، به اخراج کارکنان سفارت جمهوری اسلامی در لندن پرداخت.
علی اکبر صالحی در بخش دیگری از گفتگوی خود با خبرگزاری ایرنا و در پاسخ به سوالی در مورد تعداد نامه ها و پیام هایی که دولت آمریکا در زمان وزارت وی به مقام های ایرانی فرستاده، بدون ذکر جزئیات تایید کرده که آمریکایی ها در موضوعات گوناگون به صورت غیرمستقیم و از کانال سوئیس پیام فرستادهاند.
وی با تاکید بر اینکه این پیام ها به صورت طبیعی هست و مساله خاصی نیست یادآور شده که جمهوری اسلامی ایران در گذشته نیز در زمینه موضوعات خاص از جمله راجع به افغانستان و عراق با آمریکا گفتگو کرده است.
آقای صالحی با اشاره به سخنان خامنه ای در اوایل فروردین گذشته در مورد مذاکره با ایالات متحده، گفته است: «ما منعی برای مذاکرات موضوعی با آمریکا نداریم اما باید اول این اعتماد متقابل ایجاد شود که آمریکایی ها برای مذاکرات جدی هستند.»
رهبر جمهوری اسلامی ایران در نخستین روز سال جدید ایرانی در سخنانی در مشهد درباره مناقشه هستهای ایران و دورنمای مذاکره دو جانبه با آمریکا گفته بود: «من به این مذاکره خوشبین نیستم، اما مخالفتی هم با آن ندارم.»
اظهارات آقای صالحی چند روز پس از درخواست وزیر خارجه بریتانیا برای دیدار با حسن روحانی در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک منتشر میشود. روز چهارشنبه ۱۳ شهریور ماه، رسانه های ایران از قول محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، از درخواست وزیر خارجه بریتانیا برای دیدار با حسن روحانی در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک خبر دادند، اما در همان زمان دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، گفت این دیدار قرار است بین وزرای خارجه دو کشور انجام شود. آقای ظریف روز چهارشنبه ۱۳ شهریور با بیان اینکه ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا برای دیدار با حسن روحانی، درخواست کرده گفته بود: «ما آمادگی داریم در قالب احترام متقابل و منافع مشترک دیدار کنیم و باید دید از دیدار چه حاصل خواهد شد.» اما وزیر امور خارجه بریتانیا از بهبود «گام به گام» روابط با ایران سخن گفته و اعلام کرده بود که آمادهی دیدار با همتای ایرانی خود در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل است.