افزایش خط فقر و بحران اقتصادی کشور

بحران اقتصادی کشور روز به روز گسترده تر میشود در این میان در پی انتشار گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس درباره تشدید فقر در کشور در یک دهه گذشته، ابعاد این موضوع برجسته تر میشود آمارهای این مرکز، خط فقر برای یک خانواده چهار نفره در شهریورماه سال گذشته را هفت میلیون و پانصد هزار تومان ذکر کرده است. بنا براین گزارش عملا یازده میلیون نفر به جمعیت زیر خط فقر کشور افزوده میشود همجنین با رشد جمعیت زیر خطر فقر در سال های اخیر یک سوم جمعیت زیر خط فقر قرار دارند و طبقه متوسط هم فاصله چندانی با فقیر شدن ندارد.
خط فقر در نیمه سال گذشته در مقایسه با زمان مشابه در سال قبل از آن رشدی حدودا 65 درصدی داشته است.از طرفی جدول شاخص بهای بانک مرکزی از افزایش نرخ تورم در فروردین سال جاری به ۶۹ درصد خبر داده است در این میان جناحهای منتقد دولت روند تصمیم‌گیری‌ها در مورد درصد افزایش دستمزد کارگران در سال جاری، را مورد انتقاد قرار داده و گفتند دولت رییسی می‌خواهد جامعه را به سوی فلاکت نامحدود ببرند.
شورای عالی کار که مجموعه‌ای از نمایندگان دولت، کارفرمایان و کارگران است در آخرین روز سال گذشته دستمزد کارگران را ۲۷ درصد افزایش داد و بر این اساس حداقل دستمزد از چهار میلیون و ۱۲۷ هزار تومان به ۵ میلیون و ۳۰۷ هزار و ۳۳۰ تومان رسید. انها میگویند یک خانوار چهار نفره، اگر فقط و فقط نان و ماست و چایی شیرین و قند بخورد و هیچ خرج دیگری از جمله مسکن، پوشاک، حمل و نقل و درمان و آموزش نداشته باشد، قادر نیست با این هزینه‌ها و با این دستمزد ادامه حیات بدهد و دستمزد ماهانه کارگران حداکثر تا ده روز یک زندگی معمولی را پوشش می‌دهد.
این در حالیست که کسانی که برای ضعیف‌ترین قشر جامعه قانون می‌نویسند، حقوق‌های خودشان دهها برابر این رقم است ضمن اینکه از انواع و اقسام امکانات و رانت‌ها نیز برخوردار هستند. منتقدان میگویند تنها راهکار این است که بعد از سال‌ها، دستمزد هم مثل سایر مولفه‌های اقتصاد، افزایش منطقی براساس نرخ تورم داشته باشد. منقدان دولت میگویند در دولت رییسی با توجه به نرخ تورم اثر میزان افزایش دستمزد درهمان ماه اول از بین رفته است و آمارسازی دولت واقعیت‌های کف جامعه را نادیده گرفته و با عوض کردن عدد و رقم، نانی به سفره‌ مردم اضافه نخواهد شد در همین رابطه جبار کوچکی‌نژاد یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت احتمال دستکاری در اعلام نرخ تورم از سوی نهادهای وابسته به دولت وجود دارد و از مجلس خواست برای ورود مرکز پژوهش‌های مجلس یا دیوان محاسبات برای دریافت داده‌ها و محاسبه نرخ دقیق تورم اقدام کند وی تاکید کرد که دولت‌ها عمدتا سعی در آمارسازی دارند که این موضوع نتیجه خوبی نداشته‌است.
دولت رییسی نشان داده که در پنهان نشان دادن واقعیت ید طولایی دارد و بجای حل معظلات با تبلیغات میخواهد نشان دهد قطار پیشرفت در حال جرکت است در حالیکه قطار پیشرفت کشور در حال حرکت به سمت پرتگاه است.