روحانی و ظریف عید یهودیان را تبریک گفتند، مشاور روحانی تکذیب کرد

جمعه ۱5 شهریور ماه برابر با ششم سپتامبر
در حالی که رسانه‌های جهان پیام توییتر منتسب به حسن روحانی، رییس جمهور ایران، به یهودیان جهان به مناسبت سال نو عبری را «بی‌سابقه» دانسته و آن را به طور گسترده بازتاب داده‌اند، مشاور آقای روحانی گفت که رییس جمهور ایران اصلا حساب «رسمی» توییتر ندارد. در توییت منتسب به حسن روحانی که شامگاه چهارشنبه، همزمان با تحویل سال عبری، منتشر شد آمده است: «در حالی که خورشید در تهران غروب می‌کند، من برای همه یهودیان، به‌ویژه یهودیان ایران، «روش هشانای» مبارکی را آروزمندم.» ذیل این پیام نیز یک مرد یهودی در کنیسه‌ای در ایران در حال نیایش با ردای یهودیان دیده می‌شود. در همین حال محمدجواد ظریف٬ وزیرامور خارجه ایران هم در توییتر خود با تائید تلویحی هولوکاست٬ تحویل سال یهودیان را تبریک گفت.
مشاور حسن روحانی با تکذیب پیام تبریک رییس دولت ایران به مناسبت سال نوی یهودیان گفت که رییس جمهور ایران اصلا حساب «رسمی» توییتر ندارد.
محمدرضا صادق، مشاور رییس جمهوری ایران، وجود حساب «رسمی» توییتری به نام آقای روحانی را رد کرده، اما در عین حال در مصاحبه با خبرگزاری «فارس» گفته است که در زمان کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری، فعالان ستاد انتخاباتی او حساب‌هایی در شبکه توییتر باز کرده و در آنها به نام آقای روحانی مطالبی را توییت می‌کرده‌اند.
به گفته آقای صادق، بعضی از این حساب‌های توییتری غیررسمی گشوده شده به نام حسن روحانی در ایام کمپین انتخاباتی او هنوز نیز فعالند.
در این میان اما وب‌سایت رسمی حسن روحانی نادرست بودن این پیام شادباش به یهودیان را تکذیب نکرده است. دو وب‌سایت رسمی آقای روحانی تکذیبیه‌ای را بازتاب نداده‌اند.
خبرگزاری فارس نیز روز پنج‌شنبه، چهاردهم شهریور، نوشته است: «هنوز هیچ یک از منابع رسمی در نهاد ریاست جمهوری در مورد این پیام و اصالت آن اظهار نظر نکرده‌اند… انتشار این پیام به نام حسن روحانی بازتاب گسترده‌ای در جهان داشته و رسانه‌های دنیا آن را بی‌سابقه دانسته‌اند…».
در توییت منتسب به حسن روحانی که شامگاه چهارشنبه، همزمان با تحویل سال عبری، منتشر شد آمده است: «در حالی که خورشید در تهران غروب می‌کند، من برای همه یهودیان، به‌ویژه یهودیان ایران، روش هشانای مبارکی را آروزمندم.»
ذیل این پیام نیز یک مرد یهودی در کنیسه‌ای در ایران در حال نیایش با ردای یهودیان دیده می‌شود.
شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان در ساعات اخیر چند بار پس از خبر حضور چهارشنبه شب باراک اوباما در یک کنیسه یهودیان در سوئد و حضور در آیین سال نو عبری، پیام توییتری منتسب به حسن روحانی را نیز بازتاب داد.
آقای اوباما عبارت عبری «شانا تووا»، سال نو مبارک، را نیز بیان کرد.
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نیز این گزارش را منعکس کرده و آن را نوعی پیام همزمان باراک اوباما و حسن روحانی به یهودیان به مناسبت سال نو عبری تعبیر کرده است.
در همین حال رسانه‌های اسرائیل، مانند وای‌نت، هاآرتص و رادیو و تلویزیون‌های اسرائیل، اکثراً بدون اشاره به اظهارات آقای صادق، پیام منتسب به حسن روحانی را به طور گسترده بازتاب داده و آن را شادباشی «غیرمنتظره» تعبیر کرده‌اند.
در همین حال در توئیتر محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز «روش هشنه»، سال نوی عبری به یهودیان تبریک گفته شده است.
دختر نانسی پلوسی، رهبر حزب دمکرات در مجلس نمایندگان آمریکا در پاسخ به این توئیت نوشته که «سال نو می توانست شیرین‌تر باشد اگر شما به انکار هولوکاست از سوی ایران پایان می دادید.»
و آقای ظریف در پاسخ وی نوشت: «ایران هیچگاه هولوکاست را انکار نکرده است، مردی که تصور می شد این کار را (انکار هولوکاست) کرده است، دیگر رفته است. سال نو مبارک»
هر چند این پاسخ در ابتدا این طور نوشته شده بود: «مردی که این کار را (یعنی انکار هولوکاست) کرد، دیگر رفته است. سال نو مبارک» که سپس حذف شد و به توئیت جدید گزاره «تصور می شد» اضافه شده است.
کریستین امانپور، خبرنگار شبکه خبری سی‌ان‌ان در توئیتر خود نوشته است که شخصا با آقای ظریف صحبت کرده و او ضمن تایید این که در توئیتر فعال است، به او گفته که «کشورش هیچگاه هولوکاست را انکار نکرده و مردی که تصور می‌شد این کار را کرده، دیگر رفته است.»
اظهارات وزیر امور خارجه و نیز پیام منتسب به حسن روحانی در خصوص تبریک سال نوی یهودیان، انتقاد روشنی از مواضع هشت سال اخیر محمود احمدی‌نژاد در نفی هولوکاست است که هزینه‌ها و عواقب زیادی برای جمهوری اسلامی به همراه داشت. به نظر می‌رسد این اظهارات تلاشی از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی برای ترمیم موقعیت و وجهه جهانی خود باشد. جمهوری اسلامی در هشت سال گذشته در جریان پرونده هسته‌ای٬ هولوکاست و اعتراض‌ها به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ متحمل هزینه‌های فراوانی شده است. دولت حسن روحانی در تلاش است با چنین موضع‌گیری‌هایی این هزینه‌ها را تا حدودی کاهش داده و موقعیت ایران در جهان را تا اندازه‌ای بهبود بخشد.