کلمبیا و تلاش برای میانجیگری در ونزوئلا

به گزارش رویترز، گوستاوو پترو، رئیس جمهور چپگرای کلمبیا، که یکی از بازیگران کلیدی در منطقه است در تلاش برای مذاکره میان رئیس جمهور و مخالفان دولت ونزوئلا برامده و اکنون در دستیابی به این رویکرد نقش مهمی ایفا کرده است و قرار است در ۲۵ و ۲۶ نوامبر، مذاکرات بین دولت نیکولاس مادورو، از سر گرفته می‌شود.
این مذاکرات شامل آینده زندانیان سیاسی و لغو تحریم‌های آمریکا برای اهداف بشردوستانه می شود. اعلام از سرگیری مذاکرات چند روز پس از دیدار پترو با همتای فرانسوی خود، امانوئل ماکرون، صورت می‌گیرد. رئیس جمهور کلمبیا در پاریس گفت: آنها تا حدودی متوقف شده بودند ولی من معتقدم که احیا شده‌اند. توافق سیاسی در ونزوئلا امکان پذیر است، همانطور که توافق صلح در کلمبیا امکان پذیر است هرچند نه دولت و نه اپوزیسیون تاکنون در این مورد اظهار نظر رسمی نکرده‌اند.
دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، هیئت‌هایی را به کاراکاس، پایتخت ونزوئلا اعزام کرده است تا در مورد کاهش تحریم‌های واشنگتن گفتگو کنند، اقدامی که به غول نفتی آمریکایی شورون کمک می‌کند تا فعالیت‌های خود را در ونزوئلا گسترش دهد.
با این حال، واشنگتن گفت که تنها در صورتی این اتفاق می‌افتد که دو طرف در مذاکرات سیاسی پیشرفت کنند. این گفتگوها قرار است موقعیت انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا در سال ۲۰۲۴ را نیز پوشش ‌دهد، که مخالفان گفته‌اند به آن اعتماد ندارند.
مادورو قبلاً اعلام کرده است که قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ در قدرت بماند. مادورو در سال ۲۰۱۳ پس از مرگ هوگو چاوز، رئیس‌جمهور سابق، انتخاب شد. او در سال ۲۰۱۸ در انتخاباتی که مخالفان و آمریکا آن را ساختگی خواندند، بار دیگر نامزد ریاست جمهوری شد و دوباره پیروز شدتا سال قبل اروپا و امریکا خوان گوایدو را به عنوان رییس جمهور ونزوئلا به رسمیت میشناختند .