معاون رییس جمهور و پیشنهاد گفتگو برای عبور از چالشهای کشور

اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور روز چهارشنبه با اشاره به اهمیت گفت و گو در عبور از چالش‌های پیش روی جمهوری اسلامی، گفتگو را مهم‌تربن ابزار برای حل مسائل بنیادین کشور در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و بین المللی دانست و اظهار داشت از طریق گفت و گو می ةوان این مشکلات را برطرف کرد. وی به تلاش‌های امریکا برای نابودی اقتصاد ایران و نظام جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت امریکایی‌ها قصد دارند تا نظام اسلامی را به فروپاشی بکشانند و به همین دلیل فشار مضاعفی را در حوزه‌های نفت، بانک و حمل و نقل بر ایران وارد ساخته‌اند و کشور را در تامین نیازهای اساسی مانند دارو کالاهای اساسی با مشکل مواجه ساخته‌اند.
معاون رئیس جمهور ضمن تقدیر از معاونت امور زنان و خانواده در ریاست جمهوری برای تقویت فرصت گفتگو در خانواده، بر ضرورت استیفای حقوق زنان تاکید کرد و خواستار پاسخگویی به مطالبات جامعه در این خصوص شد. جهانگیری همچنین تدوین لوایح در خصوص ممنوعیت خشونت علیه زنان را از اولویت‌های مهم دولت دانست و با تاکید بر ضرورت پرداختن به موضوع زنان سرپرست خانوار، با توجه به تعداد زیاد آنها، موضوع را جدی برشمرد و بر ضرورت توانمند سازی زنان سرپرست خانوار تاکید کرد. وی همچنین به افزایش سی درصدی سهم مدیریت زنان در کشور اشاره کرد و ابن اقدام را از دستاوردهای مهم دولت در اجرای برنامه ششم توسعه دانست.
اظهارات جهانگیری در خصوص افزایش سی درصدی سهم مدیریت زنان در حالی عنوان می‌شود که با وجود تاکید معاون اول ریس جمهور بر استخدام طبیعی این افراد، در افزایش حضور زنان در جایگاه‌های مدیریتی نیز نه تنها عدالت جنسیتی و عدالت اجتماعی موردتوجه قرار نگرفته بلکه همین مشاغل مدیریتی هم توسط دولت به زنانی داده شده است که دارای وابستگی‌های حقوقی و سببی یا نسبی با رده‌های حاکمیتی هستند و افزایش حضور زنان در حوزه‌های مدیریتی، نشان‌دهنده‌ی تغییر رویکردهای حاکم بر نظام مدیریتی کشور در خصوص ارتقای عمومی حضور زنان در رده‌های مدیریتی نیست.
جهانگیری در بخش دیگری از اظهاراتش از تدوین طرح تاب‌آوری احتماعی توسط معاونت زنان و خانواده قدردانی کرد و بر ضرورت ارتقای تاب‌آوری در جامعه با هدف مقابله و عبور از مشکلات تحریم و شیوع کرونا تاکید کرد.
اظهارات معاون اول رئیس جمهور در خصوص طرح تاب‌آوری اجتماعی در حالی عنوان می‌شود که این طرح به گفته بسیاری از تحلیل‌گران نه تنها اهداف موردنظر در ارتقای تاب‌آوری را مورد توجه قرار نداده است، بلکه موضوع تاب‌آوری را که امری مدیریتی و راهبردی است به افزایش تحمل زنان در مقابل مشکلات تقلیل داده است و زمینه‌ای برای بهبود شرایط زیستی زنان که هدف اصلی در تاب‌آوری است فراهم نکرده است.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه‌ی اظهاراتش با اشاره به خشونت‌های خانگی اعمال شده علیه زنان، در امان بودن مردان از مجازات مربوط به قتل فرزندان را مورد انتقاد قرار داد و از معاونت امور زنان و خانواده خواست تا لایحه‌ای در این خصوص تدوین و به مجلس شورای اسلامی ارسال کند.
به گفته‌ی برخی تحلیل‌گران رفع چنین مشکلاتی از ساختار حقوقی جمهوری اسلامی نه به واسطه تقدیم لوایح به مجلس، بلکه به واسطه‌ی بازنگری کلی در نگرش‌های کلان اسلام و جمهوری اسلامی به زنان قابل اصلاح است. بسیاری از کارشناسان تاکید دارند تا زمانی که بر اساس قوانین کلان و ساختاری اسلامی زنان تحت تملک پدران و مردان قرار دارند، تصویب لوایح کمک قابل توجهی به آن دسته از گروه‌های اجتماعی که از نظر فرهنگی د جایگاه ضعیف‌تری قرار دارد نمی‌کند و همچنان باید شاهد اعمال خشونت‌های مرگبار علیه زنان و دختران بود.