پنجره ای رو به خانه پدری چهارشنبه ۵ اردیبهشت

در این شماره از برنامه پنجره ای رو به خانه پدری ابتدا برنامه را با شعری از دفتر اشعار دکتر علیرضا نوری زاده آغاز مینماییم . سپس نگاهی به متن بیانیه شاهزاده رضا پهلوی در ارتباط با کشف پیکر مومیایی شده در نزدیکی آرامگاه رضا شاه کبیر خواهیم نمود. متن پیام بشرح زیر است

هم‌میهنان عزیزم؛

در ارتباط با پیکر پیداشده در محل آرامگاه تخریب‌شده رضاشاه در شهر ری، نکات زیر را به اطلاع شما می‌رسانم:

۱) از همان نخستین ساعات انتشار خبر، پیگیری‌های من و خانواده‌ام برای بررسی صحت و سقم ماجرا آغاز شد. اینک، پس از بررسی تمام شواهد و جوانب، ما به این نتیجه رسیده‌ایم که پیکر پیداشده به احتمال بسیار قوی به رضاشاه تعلق دارد.

۲) ما تأکید می‌کنیم که پیکر رضاشاه هرگز توسط پدر فقیدم و خانواده پهلوی از آرامگاهش در شهر ری خارج نشد و برخی شایعات منتشرشده در این خصوص هیچ پایه و اساسی ندارد.

۳) ما از حکومت کنونی و مقامات مسئول می‌خواهیم تا برای روشن شدن اذهان عمومی، و رفع هرگونه ابهام، امکان دسترسی به پیکر را به پزشکان و کارشناسان علمی مورد اعتماد و تایید خانواده بدهند.

۴) پیکر رضاشاه در نهایت باید دوباره در ایران و مطابق خواسته‌های خانواده ما و مردم ایران، آن‌گونه که شایسته و سزوار او است، به خاک سپرده شود. آرامگاه رضاشاه، اگر نه به‌عنوان پدر ایران نوین یا یک پادشاه- بلکه تنها به عنوان یک سرباز و خدمتگذار ملت و میهن، باید نشان داشته باشد و برای همگان شناخته‌شده باشد.

۵) این موضوع، نه فقط یک مسئله شخصی یا خانوادگی بلکه موضوعی با ابعاد ملی و تاریخی است. رضاشاه به همه مردم ایران و دوستدارانش تعلق دارد. از این رو، از همه مردم ایران به عنوان نگاهبانان حقیقی میراث او تقاضا دارم تا از طریق شبکه‌های اجتماعی و نیز تجمعات مسالمت‌آمیز سراسری، یاد و نامش را گرامی بدارند و به ما در پاسخگو کردن حکومت، و به سرانجام رساندن مناسب و شفاف موضوع کمک کنند.پاینده ایران رضا پهلوی

در بخش بعدی برنامه به مناسبت سالروز افتتاح رادیو درچهارم اردیبهشت هزاروسیصدو نوزده همراه با شما خوبان به گفتگو با میهمان گرامی برنامه سرکار خانم آذر پژوهش خواهیم پرداخت و درارتباط با خاطرات ایشان در بخش خبر رادیو و گلهای رنگانگ به صحبت خواهیم نشست.ابتدا به دیدن ویدیو کلیپی از در این باره می نشینیم.

دکتر نوری زاده :خانم پژوهش از آغاز رادیو چه میدانی و به ما چه میگویید؟

من چندی پیش در پاریس سخنرانی کردم و در آنجا راجع به رادیو صحبت کردم که این مقاله در نشریه رهاورد چاپ شده است.

این رادیو رادیو معینیان است.حرفی که امروز میزنیم در باره رادیو معینیان است.

معینیان ذاتا یک فرد محجوبی بود. و بسیار دقیق وکاربلد و کاردان بود.

چه زمانی و به چه شکلی به رادیو راه پیدا کردی؟

من در استانداری رضاییه استخدام شدم بعنوان رئیس روابط عمومی استانداری و هر روز اخبار شهرداری و استانداری را جمع اوری میکردم وبه رادیو رضاییه میبردم و در آنجا میخواندم. در ادامه مسئولان رادیو رضاییه از من خواستند که خبرهای آنها را هم بخوانم. به این ترتیب وارد رادیو شدم و به استخدام رادیو رضاییه درآمدم.

به او گفتم که من گوینده خبر رادیو رضاییه بوده ام آیا شما گوینده لازم دارید؟ پس از تست صدا در رادیو به منزل رفتم و فردا به من خبر دادند که باید مشروح اخبار را با آقای روحانی بخوانید.

در این میان من مفتخر هستم که با دو استاد موسیقی و آواز ایران خانم قمر ملوک وزیری و زنده یاد مرحوم ابولحسن اقبال آذر در رادیو آشنا شدم. که هم اکنون با نوه ایشان دوست هستم و ارتباط دارم.

داستان برنامه گلها چه بود؟

یکی از موفق ترین برنامه ها برنامه گلها بود و در این خدمت بزرگ دونفر سهم بزرگی دارند یکی مرحوم آقای پیرنیا که تمام هنرمندانی که حتی مایل نبودند به رادیو بیاییند بخاط او به رادیو آمدند. و دیگری خود آقای معینیان بود و حسن تشخیص و درایت این فرد بود که رادیو به آنجا رسید.

آقای پیرنیا روزی مرا صدا کردند و گفتند این دو بیت را بخوان من هم خواندم و این شد که من به برنامه گلها آمدم.

برنامه گلها اول ارکستر اجرا میکرد و ضبط میشد سپس خواننده آواز یا ترانه را روی موسقی اجرا میکرد و در آخر من شعر را میخواندم .ولی فقط یکبار برای اینکه زنده یاد خانم مریضیه را معرفی کنند برنامه زنده اجرا شد.

سپس ایشان به خاطره ای که از دیدار با شاه فقید داشتند اشاره نمودند. با ما باشید و برنامه پنجره ای رو به خانه پدری را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید. منتظر شنیدن نظرات شما پیرامون این برنامه هستیم

یوتیوب فایل صوتی فایل صوتی کم حجم گوگل درایو